Att hoppa Einstein

Att hoppa Einstein är inte lätt. Han har ju lätt att bara dra iväg efter varje grej, och då är det ju inte lätt att rida på något nytt direkt. Känslan på ett hinder är ungefär såhär:
 
1. Man sätter en bra galopp, bra tempo, lösgjord häst, bra tryck i galoppen, allt känns tipptopp.
2. Man vänder upp mot hindret, Einstein spetsar öronen och är perfekt i galoppen.
3. Man kommer närmre hindret så det bara är några språng kvar; Einstein tar tag i bettet och gasar lite.
4. Man är framme vid hindret och hovarna lättar från marken. Här någronstan går det sen bara fortare och fortare. "Uppför" hindret går lite snabbt, "över" hindret går ännu snabbare, och "nedför" hindret går jättefort, och sen sticker han.
5. När man alltså har landat suger han tag i bettet och bara speedar iväg. Tar man i honom studsar han på alla fyra med mulen rätt upp mot taket, och lägger man till skänkeln går det bara ännu fortare. Sjuuukt svår situation.
 
Ett annat scenario är:
 
1. Man sätter en bra galopp, tempo, tryck och allt.
2. Vänder upp mot hindret, håller galoppen i svängen.
3. Man kommer rakt mot hindret, Einsteins bakben stannar kvar i svängen.
4. Det går bara fort. Bakbenen är kvar i svängen, och känslan är en mil lång häst med noll tryck i galoppen, men i racerfart.
5. Språnget blir som en kanonkula, svårt att hänga med.
6. Hela språnget går i slow-motion och efter hindret landar man i en seg galopp, men som går fort. Alltså inget egagemang, men med hög fart. Mycket lustig känsla.
 
Sen finns det ju såklart scenariot när allt går klockrent. Man kommer in i en bra galopp, styr upp på hindret, Einstein suger tag, men håller samma tempo. Man pluppar över hindret (alltså han hoppar över, men det känns inte högt för fem öre när han kommer bra) landar i en bra galopp och bara fortsätter till nästa.
 
Jag MÅSTE lära mig att börja med benen, som jag alltid säger till alla jag har lektion för. Varför är det så svårt att följa sina egna råd? Jag måste försöka böja honom, och sätta ihop. Tänka lite att rörelsen bromsar upp. Då går det!  Men det sponana reaktionen är att bara hänga sig i tyglarna och spjärna emot med benen. Det fungerar INTE.
 
 Men man kan ju inte annat än tycka om honom även när han är lite jävlig. Han ser ju så fantastiskt lycklig ut hela tiden:
 Remember me


Ladda ner en egen design gratis