Dagens start - Einstein

 
Nu är jag nyss hemkommen från dressyrtävlingen med Einstein. Han har varit jätteduktig! Men en hel del problem hade vi med domartorn, bokstäver och sånt. Men han får definitivt en guldstjärna!
 
På framridningen hade jag det lite stressigt. Jag trodde att jag hade kortare tid på mig än vad jag sen hade, fast det var nästan bra för då tvingades jag verkligen RIDA fram, och inte bara åka häst. Som tur var så kändes Einstein supertrevlig och väldigt positiv. Han var jättefin rätt fort, vilket kändes riktigt skönt! Det fick mig att slappna av en hel del och då kunde jag rida bättre. Jag är riktigt nöjd med min egen insats också, för jag känner verkligen att jag RED. Dock fick jag sen en del småmissar i programmet, men inget som gör något.
 
När det var dags att gå in på banan hade jag tur, det var ombyggnad av banan innan och jag fick då gå in på banan och rida runt lite. Tack för det, Einstein var superspänd för domaren och bokstäverna och så, så det tog ett bra tag att få honom att fokusera på mig igen. När jag väl fick startsignal var han bara lite småspänd, vilket höll i sig hela programmet. Men vad ska man förvänta sig när det är första gången?
 
Under hela programmet kände jag att han gick i en ganska jämn, stadig form, men att han spände till lite extra på några ställen. När jag skulle öka traven blev det lite småmissar som att vi råkade galoppera och sådär, men det gör inget. Vi har ju inte tränat på det, så jag får inte förvänta mig för mycket. I nuläget betyder det galopp för Einstein när jag gasar på lite i traven, så det får vi jobba på.
 
I programmet fick jag fler sjuor än sexor, och jag fick till två 7,5p! Superhärligt! Här får ni slutklämmen av protokollet:
 
Slutpoäng:
Gångarter: 6/12
Framåtbjudningen: 6/12
Lösgjordheten: 7/14
Ryttarens sits: 6/18
Korrektheten: 7/14
 
192p, 64,00%
 
Min tanke om poängen: Jag är supernöjd över att ha fått 7/14 på lösgjordheten och korrektheten. Lösgjordheten framförallt eftersom han är lite stel av sig, men kändes mjuk och fin. Korrektheten eftersom jag bara anser att jag SKA ha den poängen där, jämt. Det finns ingen anledning att inte få det. Jag hade gärna velat få en 7/21 på ryttarens sits, jag brukar normalt få bra poäng på min sits, så det får jag ta till mig och bättra på ännu mer. Bjudningen känns som att jag inte fick bättre för att jag helt enkelt tappade den lite på vissa ställen i programmet. Gångarter, ja, vad ska man säga. Jag är nöjd över slutpoängen i alla fall!
 
Kommentar: Trevlig uppvisning på häst som visas i stadig form! Passa så att han inte kommer på dubbla spår i höger varv. Lycka till!
 
Min tanke om kommentaren: Jag är SÅ överrens med domaren! Det kändes som en typisk sån där trevlig, prydlig ritt, med en jämn form. Men som vanligt kommer han på dubbla spår i höger varv, jag får inte riktigt med mig bogarna. Så rätt!
 
 
 
En film från dagen kommer senare :)Remember me


Ladda ner en egen design gratis