Hoppövning - Einstein

Här kommer övningen vi gjorde i torsdags, jag och Einstein. Det var en väldigt bra övning för Einstein, eftersom det var flera grejer i rad efter varandra. Då tvingas både han och jag bli lite snabbare på att återfå kontrollen och så.
 
 
 
 
 
 
Hinder 1. En grind
Hinder 2. Ett räcke
Hinder 3. En oxer med tävlingsinfångare
Hinder 4. En kryssoxer
Hinder 5. En låg mur
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi började med att bara rulla på i en bra galopp och ett jämnt tempo på hinder 2 på en volt. Efter det tog vi nr 3 och 4 på en böjd linje, men då var det endast två galoppbommar på vardera "hinder". Även här skulle vi hitta en jämn galopp och en bra balans. När det kändes bra fick vi börja komma på hinder 2 och 1 i följd. Där blev det mycket fokus på att hålla en bra galopp hela vägen, med andra ord att han inte får rusa iväg och bara dra. Lätt var det INTE, men det gick bättre än det tidigare gjort. De gånger han rusade iväg fick jag lägga en volt emellan och verkligen komma ner och jobba galoppen.
 
Efter det gick vi vidare på att hoppa dogleg 4 till 3. Där blev det riktigt skitsvårt eftersom jag verkligen har problem att vända höger på Einstein. Eller, alltså, det går såklart att vända höger, men jag vill vända höger I BALANS. Och där saknas det en hel del. Det är riktigt svårt och jag måste hela tiden tänka på att hålla i på yttertygeln och vända för ytterskänkeln, det går, men det är inte lätt. Om det inte var för att han suger tag i hindrena så mycket skulle vi förmodligen missa 3:an, haha!
 
När vi fått någorlunda koll på det gick vi på att rida en bana. Banan var; 1, 2, 4, 1, 3, 2, 4, 3. Här gick det helt okej faktiskt. Jag hoppade visserligen inte alla hinder problemfritt, utan när han drog iväg la jag in en volt och jobbade honom. Riktig skolningsridning. Jag vill jobba honom så just nu - Att han INTE få gå på ett enda hinder om han inte är i balans och lugn och väntar på mig. Det är en lång väg kvar, men vi har börjat vandra på den och det blir bättre och bättre.
 
Efter banan tog vi några skutt över muren. Einstein bryr sig knappt att det är en mur, men eftersom vi rider i en ridskolegrupp är ju de flesta hästarna inte vana alls vid en mur. Därför har vi med den nästan varje hopp/bom-pass, så att de ska lära sig. För mig är det bra då jag själv inte heller är van att hoppa mur.
 
Bilderna tagna av My Lillsunde

Tack för att du hjälper oss med våran E,,och så kul att få läsa hur det går och även dina tankar.
Du går våran häst till det han kallas,,Geniet :)

Kram Rosie

Svar: Gullis! Jag är glad att jag får hjälpa er med honom, han är ju en helmysig häst, när han uppför sig! :) Och så himla roligt att det går framåt hela tiden!
Kramar på er!
sandraenerstrand.se
Remember me


Ladda ner en egen design gratis