Gårdagens hoppning - Einstein

Igår kväll var det hoppning på schemat, och eftersom det var skärtorsdag så la vi lektionen lite tidigare. I vanliga fall tränar vi vid 17.45, men nu körde vi redan vid 16.30. Fokus låg mycket på att ha kontrollen, bra rytm och att rida på flera saker i följd. Mot slutet blev det en liten banhoppning. Såhär såg det ut:
 
 
 
 
1. Räcke med travbom
2. Räcke
3. Oxer som hoppas uppåt
4. Oxer som hoppas nedåt
5. Kryssoxer med tre galoppbommar framför
6. Kombination med räcke-oxer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi började lektionen med att värma upp oss i alla gångarter, över en bom i galopp och bara hitta rytmen och kunan ta tillbaka hästar, och även med en hel del skänkelvikningar. Det gick rätt bra, särskilt skänkelvikningarna vilket inte har varit Einsteins starkaste sida på senaste.
 
När vi väl började hoppa tog vi lite olika linjer men vi började med att hoppa ettan, vända runt och som "snett igenom" mellan 4 och 5, där vi skulle byta galopp, och sedan ut över nr 2. Ni kan ju tänka er hur det där med byta galopp gick med Einstein. 1. Han är itne van vid att byta galopp. 2. Han är itne särskilt bra på det 3. Detä r näst intill omöjligt att byta TILL höger. De första gångerna gick det inte alls, men mot slutet fick jag till det riktigt bra, så även här var han förvånansvärt bra!
 
Vi fortsatte sedan på att hoppa lite olika, bland annat vände vi på ettan och hoppade den åt andra hållet, följt av tvåan, sen trean och fyran. I slutet gjorde vi en bana: 1, 2, 3 (utanför ettan, och runt till)4, 6, 5. Einstein gjorde detta mycket bra, och jag fick mycket beröm av tränaren som sa att det var det bästa hon sett honom, just för att han inte hetsade iväg och bara accelererade mot hindrena. Duktiga häst! Däremot in i kombinationen får jag samma känsla som med studsen förra träningen. Att han får smått panik innan och inte vill, och sen hoppar han snett igenom som att han tror att han itne ska få plats emellan. Min tanke är att han förmodligen gått i högt tempo under längre tid i hoppningen innan Emma och Rosie köpte honom, och att han därför får den känslan av att han inte ska få plats. För hoppar man kombination i det tempot som han vill, så får man inte plats.
 
Dagens största lärdom: Vi måste VERKLIGEN träna på studsar och hinder i följd.
 
Bilderna tagna av Ida AnderssonRemember me


Ladda ner en egen design gratis