Ridpass på Kitty

Det blev ju även ett litet ridpass på sötnäsan Kitty. Det är SÅ roligt med den här lilla ponnyn för hon blir mer och mer stadig för varje dag som går. Jag minns i början när jag red henne första gången, då var hon jättesvår att jobba i galoppen. Nu är det nästan hennes starkaste grej.
 
Igår körde jag ett pass som var inriktat på att böja igenom och ta ut steget lite. Som jag skrivit förut så vill ju den här lilla damen gärna bli lite trippig i steget. Det gick riktigt bra och jag körde på i alla gångarter. När hon hade fått jobba i alla tre gångarterna tog jag trav på volt och jobbade med olika mycket böjning. När jag böjde till extra mycket i högervarvet var hon så charmig. Först blev hon lite småsur, sen kom ett grymtande, och sen bjde hon igenom och blev superfin! Och då fick hon även ett helt annat steg.
 
En tråkig grej med Kitty dock är att vi inte riktigt har hittat den optimala sadeln för henne, så den glider fram väldigt mycket. Under passet igår sadlade jag om fem gånger tror jag. Haha! Det är inte så bra, men det funkar ändå. Vi får helt enkelt träna på uppsittning också :)
 
 
 Remember me


Ladda ner en egen design gratis