Gårdagens Einstein-pass

 
Jaha, igår var det dags att trimma lite markarbete med Einstein. Det var välbehövligt kan jag minst sagt säga. Jäklar vad vi fick kämpa! Vi gjorde en övning som jag gjort ett par gånger tidigare, och den är så simpel, men ändå så svår. Den var dock perfekt för mig och Einstein idag. Vi fick jobba mycket med att gå undan för skänkeln och hålla takten. Jag vet inte om ni blir så jätteimponerade av mina paint-skills här bredvid, men då ser ni på ett ungefär hur vi red. Rakt fram först, sen vänster sväng och runt och över mittenhindret. Sedan högersväng och runt och över mittenhindret igen, och sedan ut över sista på långsidan. Sedan givetvis åt andra hållet också.
 
Det svåra med Einstein är ju att han väääägrar att böja sig till höger, och istället skjuter ut vänsterbogen och in med rumpan, så går han helt snett. Tar man i någon tygel blir det bara fel, lägger man till någon skänkel går det bara fort. Dessutom uppepå det här så drar han upp huvudet så högt att man tror han ser stjärnorna, och stampar med alla hovarna dessutom. Nångon gång ska jag få det på film och visa er. Det ser sjukt kul ut, han liksom svajar fram. Hur som helst, idag låg fokus på: 1. Lydnad för framförallt skänkel. 2. Formen. Annars brukar jag vara hyfsat noga med att hålla formen till varje pris, för jag vill verkligen få bort hans lilla underhals och att han ska jobba med ryggen. Men det här passet var riktigt nyttigt.
 
Idag blir det ett dressyrpass och gissa vad vi ska jobba med? Skänkelvikningar! Han ska baske mig dansa undan för skänkeln! Igår blev jag inspirerad! Han blir ju så fin när han väl kommer loss :)
 
Bilderna tagna av My LillsundeRemember me


Ladda ner en egen design gratis