Årets sista pay n' jump

Igår var det årets sista pay n' jump. Det var så stört många starter att jag var heeelt slut i huvudet efteråt! Men kul hade jag! Jag och Zigge var anmälda till 90 och 100, men jag planerade att hoppa 100 + 100, men insåg sen att eftersom ajg hade så ont i kroppen borde jag ju faktiskt inte ens hoppa alls, så jag startade bara en klass. Då blev det en runda i 100.
 
 
Framhoppningen:
Det hade blivit en liten miss, så när jag skulle rida vid kl.15.30 fick jag veta att Zigge inte hade fått gå ut i hagen på hela dagen. De hade tänkt att han ju skulle gå pay n jumpen och därmed inte skulle ut, men så var det ju inte. Gissa om han var pigg!? Herregud! Jag tog då ut honom och skrittade fram jättelänge. Han hoppade och studsade en hel del kan jag säga. Men väl inne på framhoppningen skötte han sig fint. Vi tog två språng på räcket och det gick så fantastiskt bra! Jag är ju värdelös på att hoppa räcken, så de brukar aldrig gå bra. När vi tog första språnget på oxern fick jag veta att Zigge tydligen kan hoppa 150. Han tog i så in i.... Och vi bara flög! Haha! Men han var så glad så jag skrattade bara åt det. Vi tog det ett par gånger till, men han blev så överladdad att vi bara kom fel och fel. Till slut kände jag att ähh, jag går in ändå.
 
Banan:
Sagt och gjort så gick jag in på banan och väl där inne kom jag på att jag inte var helt hundra på banan. Mitt huvud var som sagt aningen trött efter flera timmar av stilbedömning. Men jag tänkte igenom och kände att jag hade koll till slut. När jag fick startsignal satte vi av i galopp och det kändes bra. Tills vi vände upp mot startlinjen och första hindret. Då skulle vi visst byta galopp i varje och greja, så jag la en volt och vände upp igen. Samma sak hände och jag la en till. Jag fick verkligen koncentrera mig hårt för att få honom att inte hålla på sådär, men tillslut gick det. 
 
När iv för tredje gången vände upp mot starten gick det och vi red på mot första hindret, Han blev han laddad att han tog ett sånt jättesprång igen. Det var bara att försöka hänga med. Andra hindret kom vi lite snett emot och trean gick bra. När vi vände upp mot fyran var vi inte helt överrens och fick därmed med oss lite bommar. Femman var med vattenmatta och det gick bra. här fick vi plötsligt ihop oss lite bättre och 6an, 7an och 8an flöt på riktigt bra. När vi vände upp mot 9an och kombinationen så tittade han till på elementen som stod i a-hindret. Jag fick parera och vi hoppade det i lite för hög hastighet så det blev lite kort, men det gick bra ändå.
 
Jag är ändå jäkligt nöjd!
 
Att det ofta blir lite övertempo och att jag inte riktigt får ihop Zigge känner jag att det inte är ett så jättetråkigt problem. Inte helelr ett särskilt stort. Jag vet vad det beror på; Zigge älskar att hoppa och vi gör det väldigt sällan. Det känns som godtagbara anledningar til latt det inte blir helt perfekt. När jag kommer till ett läge där jag kan rida mer bommar och hoppning, då kommer jag ha helt andra krav på lydnaden. Men nu är jag jättenöjd som det är. Självklart önskar jag att lydnaden var 100%, men jag känner att jag inte riktigt kan kräva det än.
 
Film:
 
 
Stilbedömningen:
Ryttarens sits över hinder - Skänkelläge, överliv, blick - 7p
Ryttarens sits och balans mellan hinder - 7p
Ryttarens inverkansridning och effekten av inverkan - 7,5p
Ryttarens hand - känslighet och följsamhet - 6,5p
Tempo, rytm och hästens balans - 7,5p
Vägval - 7,5p
Totala bilden av ekipaget och dess samspelthet - 7,5p
 
Totalt: 50,5p
 
Den här gången fick jag lite lägre poäng på stilbedömningen, men förra gången var ju oerhört bra poäng. Jag är ändå nöjd med poängen ovan. Det är till och emd lite högre än vad jag kanske kände att jag skulle få. Å andra sidan skulle jag säga att första halvan äv banan var lägre än dessa poäng och andra halvan var högre, så det landar nog på detta. Känns bra!

O så fina ni är . Bra Sandra o Zigge.

Va kul att det gick bra! Duktiga ni är! :D

Håller med, kul! Vad duktiga ni är o fina! <3
Remember me


Ladda ner en egen design gratis