Dagens träning - Zigge

Idag blev det dressyrträning för Annelie. Och herregud vad roligt det var! Jag ville träna just för att jag kände att vi hamnat lite i en comfortzone och bara rider på mjukt och fint och okomplicerat. Men det händer liksom inget. Vi kommer inte vidare. Jag kände att jag behövde ta lite hjälp för att nu kunna satsa på nästa steg. Och det steget började vi verkligen på idag!
 
Rent generellt kan jag säga att det var ett sjukt roligt pass! Kan ha varit det roligaste någonsin för både Zigge och mig. Vi lyckades göra många bra övergångar och även rena byten(!!!) på kommando. Vi lyckades visserligen också göra byten i vartannat, inte på kommando, haha! Z blev lite upprörd kan man säga när jag krävde lite mer. Men det som är SÅ härligt med den här fantastiska hästen är att även om han tycker att jag är en riktig pina så blir han inte sur-sur. Han kan tjura ihop och byta galopp, hoppa åt sidan, studsa eller nåt, men genom hela grejen känner man ändå att han är glad och laddad också. Han är liksom ändå positiv.
 
Vi började med att jogga igång och verkligen böja igenom sidorna. Rida lite utåtställd på volten, för att sedan ställa inåt och överdriva böjningen lite. Vi gjorde skänkelvikningar på diagonalen där fokus låg på att flytta bogarna, och så får bakdelen liksom hänga på. Lite gymnastiserande. Vi gjorde även öppna på långsidorna, och det måste jag VERKLIGEN träna på, fy vad dålig jag är på det!
 
I galopparbetet jobbade vi med snabba tempoväxlingar. Till en början lite längre, men sen när vi fått upp ångan fick jag tänka tre steg framåt, tre steg tillbaka, tre steg framåt, tre steg tillbaka och så vidare. Det här var OERHÖRT nyttigt. Jag upplever ju att vårt absolut största problem i allt arbete är att vi blir lite för långsamma. Är det inte jag som är långsam i min hjälpgivning är det Z som är seg i reaktionen. Så det här var verkligen nyttigt! Det gav resultat också, han blev klart mer lyhörd för hjälperna.
 
 
Vi jobbade sen på fyrkanten i galopp,(se bilden) och då fick jag komma i förvänd galopp på kortsidan, bryta av till skritt och sedan fatta rättvänd galopp. Flytta in till kvartslinjen i en sluta, rakrikta och bryta av till skritt. Sen ny galopp (förvänd) och då flytta ut i en sluta till spåret igen, och sedan förvänd på kortsidan. Sen om igen. Krångligt värre, men även detta var en sjukt bra övning med Z. Till slut fick vi faktiskt till det riktigt bra.
 
Sen kom ju då det allra roligaste. Jag fick stanna kvar i den förvända galoppen och gå in på en volt. Sen fick jag verkligen förbereda ordentligt genom att böja igenom innersidan, sen tänka ett, två, tre och sen stänga yttersidan och öppna upp innersidan. Och så kom de rena bytena! Wihoo! De få gånger jag gjort byten på Z senaste tiden har jag känt att de oftast inte blir rena. Han byter fram och sen bak. Så vill jag INTE ha det. Min dröm är ju att vi kanske någon gång i framtiden kan starta ett dressyrprogram där det ingår byten, och då måste de ju vara rena!
 
Mot slutet kunde jag driva på lite mer i traven och ha honom i en lite högre form och lite pampigare trav. Superhärlig känsla!
 
Nu är jag supertaggad på att jobba vidare på det här som vi gjorde idag! Nu ska vi kämpa, kämpa, kämpa så att vi är lite bättre till nästa gång! Tusen tack bästa A för den här fantastiska lektionen! :)

Vad duktiga ni är! :D<3
Remember me


Ladda ner en egen design gratis