Gårdagens KM

 
 
Tänkte att jag skulle berätta lite om gårdagens KM. Vilken fantastisk dag! Redan från morgonen kändes allt så himla härligt och mysigt av någon anledning. Jag stod i stallet och sydda för första gången mina knoppar och blev OTROLIGT nöjd, men det tar vi en annan gång, det här skulle ju handla om min ritt.
 
Framridningen:
När jag kom in på framridningen blev jag först lite stressad. Trodde att jag hade alldeles för kort tid på mig och att jag var sent ute. Men det var inte så, jag hade alldeles lagom med tid. Började med att skritta med täcke på, och sen tog vi av det när vi skulle börja trava. Vi joggade igång och det kändes som att Zigge tyckte att han var väldigt fin. Han var så härlig! När vi började jobba i galoppen var han fin även där, om än lite väl framåt. När vi var väl uppvärmda så tänkte jag försöka hinna med lite programdelar, särskilt ville jag rida den svåra galoppdelen där man först rider en volt och sedan vänder in på en jättekort diagonal och brytar av till trav, travar ett par steg, och sen fattar ny galopp. Även den delen där man kommer på en kort diagonal i mellangalopp, sätter ihop och ska ner i trav för att nästa diagonal rida mellantrav. I dem vill ju Zigge gärna galoppera, men mitt mål var att INTE få galoppinslag på ökningarna. Dock upplevde jag att det blev lite rörigt vid det här, så det blev inte så bra som jag ville. Men jag fick göra så gott det gick.
 
Ritten:
När jag fick startsignal var jag superladdad med känslan "Jäklar vad kul det här ska bli!". En riktigt härlig känsla för att starta! Jag är jättenöjd med min ritt! Jag fick inga galoppinslag i mellantraven, jag lyckades hålla ordning på oss i galopp-trav-galopp i båda varven och jag fick till riktigt bra halter! På galopp-trav-galopp fick jag 7or med kommentarerna "lydigt" och på halterna fick jag 7, 7,5 och 7. Alltså jag är SÅ nöjd! Det enda som var lite tråkigt var att i skritten fick jag för mig att jag hade ridit fel p.g.a att domartornet sa "San.." och sedan blev tyst. Det gjorde att jag gjorde en kort halt, blev förvirrad, glömde vad jag höll på med och började trava innan jag insåg att jag faktiskt red rätt väg och att det fortfarande skulle vara skritt. Jag fick en 4 på den delen. Lite trist, men ändå nyttigt också. Totalt sett är jag SÅ nöjd och stolt över vår insats! Min fina fina hopphäst ♥
 
Slutpoäng:
Gångarter: 6,5 / 13
Framåtbjudning: 6,5 / 13
Lösgjordhet: 6 / 12
Ryttarens sits och hållning(samt effekter av hjälper): 7 / 21
Korrektheten i uppvisningen: 7 / 14
 
219,5p, 66,52%
 
Min tanke om slutpoängen:
Jag håller absolut med i poängen mestadels. Jag tycker dock att Lösgjordhet och Framåtbjudning borde fått tvärtom i poängen eftersom att han inte riktigt trampade på så bra som han skulle kunna göra i traven. Däremot lösgjordhet står ju för bland annat lydnad, mjukhet osv. Men annars är jag nöjd :)
 
Slutkommentar:
Mjukt & trevligt. Skulle kunna kliva på lite mer i traven & komma fram med nosen.
 
Min tanke om slutkommentaren:
Den här kommentaren håller jag däremot med om helt och hållet! Här tycker ju jag och domaren precis likadant. Dock tycker jag att det är lite knepigt med slutpoängen då, men det är inte jag som är utbildad dressyrdomare :) Jag är jättenöjd med kommentaren, vem vill inte höra att man rider mjukt och trevligt liksom? :D
 
Domare för dagen var Liselott Bogård.
 
 
 

Tjusigt ekipage:)
Remember me


Ladda ner en egen design gratis