Ledsen igår + gårdagens ridpass

Jag är ledsen. Igår när jagskulle lägga på sadeln på Z kände jag bara "Nej, det här funkar inte". Hans sadelläge är ju lite speciellt i och med att han har så mycket manke. Jag har under senaste tiden tyckt att sadeln har  glidit fram mycket och att framvalvet hamnar alldeles för nära inpå manken. Det finns inte tillräckligt med utrymme helt enkelt. Och nu efter att ha varit utan sadeln flera dagar så kände jag bara NEJ när jag la på den. Skittråkigt.
 
Jag insåg dock att det skulle kunna vara så att det endast behövs en correctionpad ett tag medans han bygger upp de musklerna som sitter precis nedanför manken, så att sadeln kommer upp igen. Nu är jag ingen expert på sadlar och ryggar tyvärr, men jag är ganska säker på att det blivit såhär just för att han byggt på sig en hel del baktill. Han har liksom blivit bredare där, vilket gör att sadeln dels åker fram, men också att framdelen puttas neråt. Han har byggt på sig lite där framtill också, men inte riktigt lika mycket. Så nu blir mitt mission idag att åka och köpa mig en correctionpad så att vi kan rida med sadeln igen!
 
Igår var jag ju som sagt ledsen och red därför barbacka. Känslan jag hade i kroppen var att sadeln låg så illa att jag inte ville utsätta honom för den. Men jag vet ju att han inte har ont av den då han inte reagerar det minsta på ryggen, så det är ju inte så jäkla illa ändå. Skönt det. Men ändå inte jätteroligt med en i princip helt ny sadel som itne ligger bra. Men jag tror däremot att om vi lyckas bygga på en massa muskler där framtill så ska nog sadeln ligga bra igen. Den låg ju bra när han var lite tunnare baktill, så det kanske fungerar. Håll tummarna!
 
Hur som helst gick ridpasset ganska bra. Jag var mycket modigare den här gången och vågade både galoppera och faktiskt verkligen jobba honom mycket mer. Han verkade tillfreds med att springa utan sadel :) Jag hoppas att jag bygger upp min balans massor nu!
 
Här nedan ser ni ungefär hur hans rygg ser ut. Manken som fortsätter i oändlighet ;)
 

Det är superkul att rida barbacka - hästarna gillar det verkligen, så fortsätt med det, i du kommer dessutom få grym balans och grymma magmuskler! /Från en som vet, som ridit barbacka hela terminen:)

Lycka till Sandra, allt kommer att bli bra:-)

Hoppas du fick tag i en och att det löser sig, Lycka till!

Det löser sig nog med mer träning för Z, han går ju fint för dig och då jobbar han ju musklerna i ryggen mer. Musklerna kommer! Sen kanske du vill byta sadel om den inte sitter perfekt, men det är väl nåt alla hästägare funderar över då och då. Som lektionsryttare så tar man det som hänger på kroken... Eller rider barbacka om det går.
Remember me


Ladda ner en egen design gratis