Så glad!

Jag är SÅ glad att Zigge nu kan ha täcke på sig i hagen! Tidigare, när han stått på ridskolan, så har han antingen dragit av sig täcket eller så har han tagit sönder det. Nu har han, peppar peppar, inte dragit av sig täcket en enda gång. Han hade sönder sitt första täcke samma dag som jag hade köpt ett täcke med hals till honom.
 
Att jag vill att Z ska ha täcke på sig är en ren bekvämlighetsgrej för mig och de ridskoleelever som rider på honom. Z ääääälskar ju att rulla sig och gärna då i leran. Det gör ju att han kommer in mede ett ton lera i pälsen. Han får även väldigt lätt skavsår av exempelvis sadelgjroden, så därför tycker jag att det är jättebra med ett täcke som skyddar mot smuts. Det gör ju att han blir tusen gånger lättare att göra ren.
 
En annan fördel är ju också att han inte sätter lika mycket päls. Han går visserligen endast med ett tunt skaltäcke just nu, men när det blir kallare ska han faktistk få ett lite tjockare. Man måte ju komma ihåg att hästar inte fryser lika mycket som vi människor. Dock är det bra för Z att hålla sig lite varm på grund av hans bakben. Just nu har Z dock fått ganska mycket päls ändå, så när vi jobbar ordentligt blir han helt sjöblöt. Jag funderar på om ma nska klippa honom faktiskt. Men då måste jag förbereda med lite varmare täcken, få då kommer jag ju att ha rubbat hans eget skydd. Det känns nämligen inte superschysst att släppa ut honom lite fuktig i hagen efter ett ridpass. Vi får se.
 
 

Jag gillar att du spekulerar kring varför du ska ha täcke på Z, somliga slänger bara på hästarna täcken utan ordentlig anledning!
Kram :)

Svar: Precis så jag känner också! Man måste faktiskt skilja på att hästarna är hästar och vi är människor, och bara för att vi fryser så betyder det inte automatiskt att hästen gör det :)
sandraenerstrand.se
Remember me


Ladda ner en egen design gratis