Dagens dressyrtävling - Zigge

 
 
Idag var det alltså dags för dressyrtävling! Visserligen "bara" en pay n' ride, men jag väljer att se det som en tävling då det ju faktiskt är upplagt precis så. Mycket bra träning helt enkelt! Det var idag ett LB:1 program jag skulle rida, och det är egentligen inte mitt favoritprogram av LB om jag får välja. Men det passar faktiskt Z då det är serpentiner i traven. Det är vi rätt bra på, hehe! Här får ni dagens summering:
 
Framridning:
Det började dååååligt. När jag kom in i ridhuset och skulle sitta upp sa en stallkompis till mig "Sandra, jag vill inte stressa dig, men nästa att gå in i andra ridhuset är hon före dig." Crap. gissa om jag kände stressen. Jag som behöver lite extra lång framridning. Jag travade runt i lite låg form och gick sen in i ridhuset när det blev min tur och frågade om ajg fick vara sist istället. Det fick jag!
 
Då gick jag tillbaka till framridningen och red ordentligt. Han kändes väldigt fin i traven, nästan ovanligt fin. I galoppen var han lite spänd, men efter ett tag kändes även den bra. Jag övade lite skritt då vi ju har väldigt svårt med det. Z vill ju gärna gå i "kamelskritt". Någon gång ska jag visa er vad jag menar. Hur som helst gör det att jag tippade på låga poäng i skritten. När det var min tur var jag hur lugn som helst, jag kände mig helt klart superredo att rida in på banan.
 
Programmet:
Man får ju gå in på banan och rida lite innan man får startsignal. Då var han så stört fin! Sen när jag väl fick startsignal blev jag lite stel, så min egen insats kunde ha varit liiiite bättre, men jag är ändå nöjd. Vi började med inridning, som jag inte blev toppennöjd med, men helt okej. Halten blev bra. Sen var det dags för första serpentingen och den gick galant! Han blir dock lite låg, men känns väldigt stadig. Mellan första och andra serpentinen är det ju en diagonal med mellantrav. Jag hade så stora förhoppningar på att få till den och se om det blivit bättre, men jag slarvade och det blev en liten galopp. Buu! Jag VET ju att jag itne får slarva. Hur som helst så bröt jag snabbt galoppen och satsade sista snutten av diagonalen, och det fick jag en positiv kommentar om! Man kan alltid plocka någon poäng här och där!
 
Galopprogrammet var ju en KLAR förbättring från förra programmet vi red. Han fattade lydigt, böjde sig i volterna och bytte inte på diagonalerna. Så himla kul! Dock måste jag våga satsa lite mer i ökningen, men jag var nöjd att vi inte fick omslag.
 
Jag är SÅ nöjd och jag måste nästan sett fånig ut efter programmet, haha!
 
Slutpoäng:
Gångarter: 6,5/13
Framåtbjudning: 6,5/13
Lösgjordhet: 7/14
Ryttarens sits och hållning(samt effekter av hjälper): 7/21
Korrektheten i uppvisningen: 7/14
 
194,5 p, 67,07%
 
Min tanke om slutpoängen:
Men alltså hur nöjd tror ni inte jag är för detta!? Jag är jättenöjd. Att gångarterna och framåtbjudningen inte blir högre är inte så konstigt, jag måste ju klara mellangångarterna för att få högre än detta. Det blir att jobba på det till nästa gång!
 
Slutkommentar:
G prydligt ritt på rätt stadig häst som dock blir lite lång o låg. Mjukt ridet o g bra vägar. Ta ut mer i ökn o försök få mjukare upptag efter. Lycka till!
 
Min tanke om slutkommentaren:
Vilken fin kommentar! Jag är jätteglad och jag håller helt med. Jag red faktiskt prydligt och mjukt. Jag hade ganska bra vägar. Jag måste ta ut ökningarna bättre, och jag måste verkligen få till upptagningarna bättre. (Han blir vääääldigt stark i dem!)
 
Domare för tävlingen var Eva Rydström.
 

Hej, kul att följa er :) tittar in här ibland ^^ Visst var det LB:1an du red ? Tänkte bara att visst är det gånger 3 på ryttarens sits och inverkan? Bara så du inte fått fel poäng :)

Snyggt jobbat annars!

Svar: Hej! Åh tack, vad kul att du kikar in här! :)
Det stämmer att det var LB:1an och du har helt rätt, den är gånger 3, och det är jag som har skrivit fel, tihi. Så jag rättar det nu! :)
sandraenerstrand.se

Grattis till dina fina poäng!
Remember me


Ladda ner en egen design gratis