Ponnycupsmatch 5 av 8 - Dressyr

 
Idag var det dags för ännu en ponnycupsmatch för mitt grymma dressyrlag! Det var bortamatch mot Farsta, ett väldigt duktigt lag. Vi började som vanligt med att mötas upp på parkeringen för lite försnack och sen blev det rundvandring på deras anläggning. Jag gillade deras ställe jättemycket. Fint fräscht, mysigt och superhärligt!
 
När vi fick se ponnyerna såg de inte helt lätta ut. Redan innan vi ens kom dit hade jag ställt in mig lite på att det förmodligen skulle bli en förlustmatch då vi ju var på bortaplan, men dessutom då mot ett lag som är starka. När Farstas lagledare berättade om ponnyerna för mig kände jag ganska snabbt att jag hade en plan för hur jag ville sätta upp mina ryttare.
 
Jag tittade lite till och tillsammans med mitt gäng beslutade vi att jag skulle berätta min plan för hur de skulle rida, trots att jag inte var hundra procent bestämd. Det blev några fundersamma miner när jag sa min plan, men som vanligt accepterade dem det. När det var dags för första start kände jag att jag hade bestämt mig, det får bli den uppsättningen som jag tänkte från början.
 
Farstas ryttare red alla fina rundor. Det var några små missar lite här och där, som lite travinslag i skritten och något bakåtsteg i halten, men inget större. Det kändes som ett ganska stabilt och jämnt gäng. En ponny var dock lite spänd och såg rätt svår ut. När det blev vår tur var jag inställd på att vi fick göra vårt bästa, men att det nog inte riktigt skulle räcka hela vägen fram. Självklart sa jag inte det till tjejerna, för jag vet ju att de är helt fantastiskt duktiga och absolut skulle kunna få till det bättre :)
 
Under vår framridning kändes det väldigt skönt att jag helt klart valt rätt ryttare på rätt ponny. Jag hade inte ändrat något om jag så fått göra det. När det blev dags för första start blev alla lite nervösa, men vi pratade ltie och det kändes bra.
 
Första ryttaren ut red jättebra, men ponnyn blev lite spänd och så. Hon hade dock bra bjudning och det drog upp poängen trots att formen inte blev helt på topp. Andra ryttaren ut red på en mycket seg ponny som blev om möjligt ännu segare när den kom in på banan. Men hon kämpade på bra och fick till en fin runda. Inga missar.
 
Tredje ryttaren ut red på den spända ponnyn och vår ryttareo ch den ponnyn verkade fatta tycke för varandra. Det var en riktigt bra matchning som också sen skulle visa sig bli medljritten för vårt lag. Superkul! Sista ryttaren ut red på en snygg ponny som var väldigt känslig. Hon fick en bra runda med några missar som var typiska "Jag känner inte ponnyn"-missar. Men på det stora hela en jättefin och prydlig ritt.
 
När vi var klara pratade vi som vanligt lite efteråt om hur det gick och vi peppade varandra. Jag förberedde tjejerna lite på att det nog var ganska jämnt mellan lagen och att vi eventuellt alltså får en förlustmatch. Sen blev det fika och prisutdelning.
 
Vi satt med spänning och jag var ganksa avslappnad och rätt säker på att vi hade förlorat (Det var även alla mammorna) men självkalrt finns ju lite hopp så jag var ändå nervös. När resultatet sen kom så blev det jubel. Vi vann! Men som jag trodde var det ganska jämnt. Vi landade på 536,5p och Farsta på 527,5p. MEn hur som helst så vann vi! Så två poäng med oss vidare! Nu har vi alltså 8 poäng på 5 matcher. Alltså en förlust och fyra vinster. Så duktiga tjejer!
 

Grattis alla duktiga tjejer!

Grattis

Grattis vad duktiga ni var.

Grattis, kul med vinst!! :)

Grattis!!!!
Remember me


Ladda ner en egen design gratis