Ponnycupsmatch hoppning 5 av 10

 
 
Ponnycupsmatch nummer fem av tio! Efter dagens match hos Vallentuna är vi alltså halvvägs igenom säsongen! Hur som helst, lite trötta efter dagens första match mot Vallentuna hemma hos oss så åkte vi till Vallentuna för att köra en match hos dem! Vi laddade med mat och höll tummarna för att orken skulle räcka hela vägen!
 
När vi kom dit fick vi ett härligt välkomnande med en rundtur på anläggningen. Lite roligt var det att möta samma lag samma dag, för det blev ju verkligen en heldag med dem. Och trevliga var de! När vi hade gått rundturen gick vi banan och vi insåg att de tagit en av de lite svårare banorna, där det hela tiden är två hinder på varandra. Men det är ju också roligt!
 
Nrä de sedan kom in med sina ponnyer kändes alla väldigt stora, och det visade sig att alla utom en ponny var D-ponnyer, så känslan var ju korrekt. Här började ju mitt jobb och jag fick en liten presentation om ponnyerna. Alla såg väldigt trevliga ut och jag kände mig superlugn med ryttaruppsättningen. Jag kände att jag kunde sätta vem som helst på vilken häst som helst egentligen, för alla ponnyerna var hyfsat likadana och såg schyssta ut. Så härlig känsla!
 
När det var nästan dags för start var det en ponny som stannade, och alla såg väldigt förvånade ut. Men jag tyckte att det helt enkelt såg ut som att den var lite oförberedd på att det kom ett hinder, så jag la inte jättemycket vikt vid det stoppet.
 
När Vallentuna startade var de först ut med en jättegullig skäck. Det var en väldigt snabb runda och tyvärr blev en sväng lite för snäv så ponnyn tyckte att det var enklare att springa bredvid. Resten av ryttarna red också fina rundor, men en ryttare glömdeett hinder, alltså fyra fel där. Vallentuna slutade således på 4 fel och när det blev vår tur hade vi alltså chans på vinst om alla skulle rida felfritt. Dock var de flesta ponnyerna i med hovarna i ganska många hinder, så jag kände att det nog enkelt kunde bli någon rivning här och där.
 
När det blev vår tur värmde vi upp oss själva och hoppade fram. Det kändes att ponnyerna var lite större och grövre än vad vi är vana vid, och det var lite svårt för laget att få fram ponnyerna i den galoppen jag vill ha dem i, men efter en stund fick de till det riktigt bra.
 
När det blev dags för start var jag jättenervös för jag ville så gärna att vi skulle få en vinst med oss hem, eller åtminstone en oavgjord match. Första ryttaren ut red en jättefin runda och det blev felfritt! Även ryttare nummer två red kalasfint och vi hade ännu en felfri runda! Tredje ryttaren ut fick även ho nen felfri runda och vi hade nu tre av fem nödvändiga felfria ritter för en vinst! Nervositeten var rätt hög.
 
Fjärde ryttaren ut red också en toppenrunda och det blev 0 fel! Femte ryttaren och alltså chans på att avgöra matchen. Här stod jag på helspänn, det vore SÅ kul om tjejerna fick en vinst, det förtjänar dem! Första hindret, och det går galant. Andra hindret flyter på, och även tredje. Vänder upp mot fjärde och femte och även de går bra. Här tänker jag att et bara måste hålla i sig de två sista också, och det gör det! En felfri ritt och därmed en vinst!
 
Vår sista ryttare ut kunde ju med andra ord rida egentligen "hur som helst", men självkalrt vill jag att vi rider en bra runda! Och det gjorde hon verkligen! På ett hinder tänkte ponnyn vara lat och springa på sidan, men jäklar vad hon var snabb och parerade, och det blev ytterligare en felfri runda! ALLA red alltså felfritt i vårt lag och vi fick alltså till en vinst, och alltså två poäng med oss hem!
 
Matchen hos Vallentuna var väldigt trevlig och det är nog mitt nya favoritställe i ponnycupen hoppning. Superkul! :)

Japp, Maica sa att om hon inte ridit på Srk så skulle hon kunna tänka sig att rida i Vallentuna ( lite långt ), men ett bra betyg med andra ord :)

Jätte kul! Väldigt jämna och fina ponnyer

Vad kul, Grattis!
Remember me


Ladda ner en egen design gratis