Ponnycupsmatch hoppning 2 av 10

 
I söndags var det dags för en ponnycupsmatch i hoppning, vår första bortamatch för säsongen! Det var match mot Djurgården som ju var hos oss förra omgången. Då vann ju Djurgården, vilket kändes liiiite surt eftersom det var hemmamatch för oss. Aldrig roligt att förlora en hemmamatch.
 
Vi samlades där och fick oss en rundvandring. Sen blev det banbygge och vi hjälpte till med det. När banan började bli klar så såg vi till att gå den tillsammans. Vi pratade lite om att det ju var ett lite mindre ridhus än vi är vana vid, och därför komemr att bli lite snävare svängar. Vi pratade mycket om att våga hålla galoppen i svängarna och att ta med sig yttersidan hela vägen.
 
Sen blev det dags för Djurgården att rida fram hästarna. Jag fick titta riktigt ordentligt för det var svårt att avgöra hur ponnyerna var. Efter en mycket kort presentation av ponnyerna från ryttarna kände jag mig lite nollställd. Vem TUSAN ska rida på vilken häst!?
 
När de började hoppa visade ponnyerna lite andra sidor än när de bara höll sig på marken och det blev om möjligt ännu svårare att sätta upp rätt ryttare på rätt häst.
 
Djurgårdens första ryttare ut red på en jättesöt liten skimmel på 6 år. Lite vinglig, men OOH vilken härlig inställning! Felfri. Deras andra ryttare ut red på en brun, lite svår ponny. Den hade en del stopp-tendenser som den visade på framridningen, men på banan gick den bättre. Felfri!
 
Djurgårdens tredje ryttare satt på en liten brun ponny som såg rätt trevlig ut, men lite skarp. När den startade så kändes det nästan som en blixt från klar himmel. Två stopp. Trist. Men den gick ändå helt okej, men hon fick verkligen rida! Fjärde ryttaren ut satt på en jätteschysst stor fux, men JÄKLAR vad den rörde sig. Det såg rätt svårt ut att hänga med i alla rörelser! Men en felfri runda blev det! Två ryttare kvar och hittills hade de en ryttare med 12 fel med sig. Men alltså ligger de på noll fel.
 
Den femte ryttaren kom in och red på en jättecharmig skäck. Stor ponny, med en liten ryttare. Det såg riktigt bra ut och jäklar vad tuff ryttaren var! På fjärde hindret blev det ett lite tokigt språng och det lät som att han fick en ordentlig smäll någonstans. Tappade stigbyglarna, men fortsatte ändå resten av banan utan stigbyglar! Dock hade han rivit första hindret, så det blev en runda med 4 fel.
 
Sista ryttaren ut red på en jättefin skäck som fick hoppa lite högre. Den kunde bli lite seg, men hoppade i alla lägen. Det blev en fin felfri runda.
 
Vår tur.
 
Jag har fortfarande inte bestämt mig. Djurgårdens lagledare ropar att vi får komma ner. Jag har inte bestämt mig. Stress, stress, stress. Tillslut slår jag till. Det får bära eller brista.
 
Under framridningen känner jag att det inte blev så himla tokigt ändå. När vi börjar hoppa fram känner jag att jag inte hade kunnat göra så mycket bättre val.
 
Det blir dags att börja och vår första ryttare rider en toppenfin runda! Tyvärr lägger den söta lilla unga ponnyn in ett extra galoppsprång innan sista hindret och får med sig överbommen ner. Typiskt. 4 fel. Jag är dock jättenöjd, hon red så bra! Det här är den ryttare jag känner minst i laget, men jag lyckades pricka väldigt rätt!
 
Jag känner mig väldigt nervös, för jag vill verkligen inte att vi ska behvöa förlora den här matchen också, men jag är ganska inställd på att de två bruna ponnyerna kommer bli en tuff match för oss. Det är alltid svårt när man vet att de är stopp-hästar och man sitter på dem för första gången.
 
Vår andra ryttare ut är just en av dessa bruna ponnyer. Ryttaren rider SÅ himla bra! Den tänker stanna på ett par hinder, men hon får över den! Det blir felfritt!
 
Tredje ryttaren ut sitter på den allra svåraste ponnyn och här förväntar jag mig nästan att det ska bli lite fel, men det är också en jäkla duktig ryttare. Gissa vad som händer!? Hon är så grym att det blir en felfri runda! De två svåraste ponnyerna är alltså klara nu! Men än är det inte klart!
 
Fjärde ryttaren sitter på den stora fuxen som var väldigt svårsvängd. Vår ryttare har dock en otrolig följsamhet och det ser inte alls särskilt svårt ut! Ytterligare en felfri runda!
 
Femte ryttaren ut sitter på den stora skäcken och det börjar med att den hoppar av lite stort och landar med frambenen i princip på bakbommen. Dock lyckas den ligga kvar, men ryttaren tappar balansen lite. Fort som attan lyckas hon dock räta upp sig och styr på nästa hinder utan problem! En felfri runda till!
 
Sista ryttaren ut är vår minsta ryttare, som på hemmaplan aldrig hoppat en 80-runda. Nu ska hon alltså sitta på den här okända hästen och hoppa runt en ganska svår bana på just 80 cm. Hon är dock en jäkla tuff tjej som inte brukar bli så nervös! Lite pirrigt var det, men hon red så bra! Ytterligare en felfri runda!
 
Vårt lag slutar på noll fel och därmed en VINST! Så den här gången får vi med oss 2 poäng! Tjoho!Remember me


Ladda ner en egen design gratis