Dagens tävling med Zigge

 
Framridning:
Som vanligt trodde jag att det var suuuuperstressigt när jag skulle rida fram, men det var det inte. Jag höll mig ändå ganska lugn och tänkte att det får gå som det går. Jag började som jag lagt upp ridpassen senaste tiden, alltså att skrittjobba ganska länge innan jag går på traven. Han var fin som bara den. När jag började trava kändes även det bra, men lite mer spänt än tidigare i veckan. Även galoppen kändes bra, men ajg fick inte riktigt till diagonaler i galopp utan byten, bara de två sista. Kändes inte så lovande, men men. Generellt kändes ändå framridningen väldigt bra.
 
Programmet:
Jag råkade gå från framridningen lite för tidigt, vilket gjorde att det blev en ganska lång stund från att jag verkligen red och jobbade honom till att jag fick rida programmet. Det tror jag tyvärr att jag tappade lite på, men det blir något jag får tänka på till nästa gång. När jag äntligen fick startsignal red jag in. Z var superladdad och gick lite på spänn för vad som komma skall. Superkul! Travarbetet gick riktigt bra tycker jag. Ja, han går lite bakom och sådär, men det kommer! När jag kom till skritten så var mitt mål att han inte skulle skritta kamel, och det gjorde han inte! Skritten var inte sjuuukt bra, men det blev inte kamelskritt! Målet uppnått! När vi kom till galoppen blev Zigge SÅ himla laddad, så vi hamnade helt toksnett i första fattningen, sen gjorde han något sorts hopp i volten, knasboll! På diagonalen orkade jag inte räta ut honom och han blev väldigt sned och bytte ju såklart galopp. Nåja. I andra varvet gick det lite bättre, men fick ett byte istället för avbrott när det var dags för det. Jaja, det kunde varit sämre. Travökningarna fick jag inte jättebra poäng på, 5,5 på båda, MEN, jag är nöjd med dem. Zigge gjorde sitt bästa, jag lyckades sitta ner hela vägen, vi tappade inte takten. SÅ bra. Sen blir han lite låg och sådär, men det gör inget. Vi har ju precis börjat träna!
 
Helt enkelt; Jag är jättenöjd med dagen. Självklart hade jag velat komma över 60 procent, men 59,17 är inte så långt ifrån. Inte för att jag gillar att jämföra mig själv med andra, man får inte ut så mycket av det, men det var trots allt bara två stycken som fick över 60%, och jag fick fjärde högsta procent. Nu är det ju också så att jag faktiskt inte har tränat för någon tränare i dressyren än. Så det ska jag se till att göra framöver också, men herregud. Jag har inte ens ägt honom i en månad och jag rider ju bara ca 3 gånger i veckan, så jag ska inte förvänta mig så mycket. Jag ser väldigt positivt på framtiden och längtar lite till nästa pay n ride!
 
Slutpoäng:
Gångarter: 6/12
Framåtbjudningen: 6/12
Lösgjordheten: 5,5/11
Ryttarens sits: 6/12
Korrektheten: 6/12
 
177,5p, 59,17%
 
Min tanke om slutpoängen:
Jag förstår absolut slutpoängen. Den speglar ju procenten ganska bra också. Precis under godkänt. Det är ju galopparbetet som drar ner poängen, och jaa.. Jag är helt med på att hästen inte får hoppa, galoppera på sidan och byta galopp när man inte ska. Då dras poängen ned. I "Lösgjordheten" ingår ju även lydnad, och den var kanske inte tipptopp idag.
 
Slutommentar:
En trevlig uppvisning, men för dagen något spänd och kort i sina gångarter. Lycka till!!
 
Min tanke om slutkommentaren:
En fin kommentar tycker jag på den här ritten. Han var ju lite spänd och blir lite "trippig" när han taggar till såhär. Om vi lugnar oss och slappnar av lite mer så kommer det bli super!
 
Domare för tävlingen var Maja Jürgenssen.Remember me


Ladda ner en egen design gratis