Pay n jump

 
Idag var det pay n jump! Som jag skrev tidigare så tänkte jag ju hoppa 90 + 100 eller 100 + 100, men det blev inte så. Jag ställde upp och hjälpte till i domartornet ända till 90-klassen startade, så när jag hade gjort iordning Z så var 90 i princip redan slut. Så då tänkte jag om och planerade för 100 + 100. Men när jag hade hoppat min första runda i 100 var jag så nöjd, så jag kände att det räckte så. Jag tyckte vi behövde endast en bra runda med oss, och var inte säker på att jag skulle orka ännu en hel runda. Hur som helst, det gick jättebra!
 
Framhoppningen:
Jag var ju lite stressad nrä jag red fram, vilket var helt onödigt. Jag hade fått okej från Annelie (domaren) att starta när jag var redo eftersom jag ställde upp och hjälpte till när jag egentligen behövde göra iordning. Men men, jag blir ju alltid lite stressad, haha! Jag började jogga igång och generellt kan man väl säga som så att jag kände att jag inte riktigt fick ihop honom. Detblev lite av eller på och han lyssnade inte så bra för skänkeln. När jag började hoppa  kändes det ändå helt okej. Inte bra, men inte dåligt. Jag kände mig klar.
 
Banan:
När det blev min tur vände jag upp mot första hindret, och i svängen så känner jag att jag har lite dålig galopp, och tänker att jag borde göra en volt. Varför jag inte gjorde det vet jag inte, för jag hade inte ens passerat startlinjen, men men.Z hoppade första hindret lite lång och slarvig. Lyfte inte på benen, så bommen föll. Usch vad onödigt, men ändå bra för det var som att det fick mig att vakna lite. Fram till hinder 2 tog jag därför tag i honom och försökte ordentligt att få ihop honom. Tvåan blev ett okej språng.
 
Jag vände upp mot trean som var oxern ni ser här ovanför. Alltså lite grejer i hindret (Alltså, tittigt för mig, haha) Det hoppade han bra, och efter det var det en böjd linje på fem galoppsprång till en räcke-räcke kombination. Även den gick bra och jag kände att jag fick ihop honom ganska bra där emellan.
 
När jag vände upp mot femman kändes det bra, men precis innan hindret tryckte jag iväg honom lite och det gjorde att vi landade i en jäkla stor galopp och jag fick inte ihop honom fram till sexan som kom direkt. Vi kom lite nära, men inga problem.
 
Dags för sjuan, och jag fick en ganska bra väg. Jag gjorde dock samma sak här, fegade lite och tryckte iväg honom över hindret vilket gjorde att det blev stor galopp efter som jag verkligen fick kämpa för att få ihop honom.
 
Sista raksträckan kvar, hinder 8 och 9. Jag fick till det rätt bra med att få ihop honom till 8, men tryckte iväg lite ändå så att jag inte riktigt hann få tillbaka honom. Det blev också ett ganska långt språng över 8an, så det gjorde ju att jag fick lite trångt till 9an. Men vi tog oss över det bra.
 
Jag är jättenöjd!
 
Jag är så glad, jag tycker att vi fick till det riktigt bra ändå. Annelie berömde mig också och sa att det var ne jättefin runda. Vi har börjat köra stilbedömning på våra pay n jumper i klasserna 60-80. De klasserna är det obligatorisk stil, men i resterade klasser får man stilbedömning om man vill. Jag ville det såklart! 
 
Stilbedömning
Ryttarens sits över hinder - Skänkelläge, överliv, blick - 7p
Ryttarens sits och balans mellan hinder - 7p
Ryttarens inverkansridning och effekten av inverkan - 8p
Ryttarens hand - känslighet och följsamhet - 7p
Tempo, rytm och hästens balans - 8p
Vägval - 8p
Totala bilden av ekipaget och dess samspelthet - 8p
 
Totalt: 53p
 
Alltså gissa hur näjd jag är med dessa poäng!? SÅ himla bra! Jag är helt med på varför 7orna är lite sämre också, jag tappar framförallt skänkelläget och sen hamnar jag lite efter i sprången. Han hoppar ju inte stort, jag menar, han kliver ju typ bara över de här hindrena, men ändå känns det jäääkligt stort när han hoppar, så jag hinner helt enkelt inte med.
 
Förra pay n jumpen jag var med på var det ockå stil, men jag glömde skriva ut det. Då fick jag poängen 7-7-7-7-6-8-7, alltså totalt 49 poäng, så det här var ju bra mycket bättre! Tjiho!
 
 Remember me


Ladda ner en egen design gratis