Ridpasset 15 augusti - Zigge

 
Igår var det äntligen dags! Första ridpasset med lite trav och galopp! Ääääntligeeeeen! Som vi (kanske mest Zigge) har längtat efter det här! Dock skulle vi ju göra sjukgymnastik innan passet, och det är longering i vänster varv med dubble boots på höger framben. Jättekonstigt sa Zigge till en början. Han sprattlade mest fram och hittade inte riktigt takten eller något. Men efter ett par varv började han springa rätt bra, och efter ytterligare ett par minuter blev han jäkla fin! Bilden här ovan är på Zigge när han kommit igång lite grann, men inte när han var som finast. Då han var gansak pigg och vi inte är jättebra på det här med longering så ville jag inte stå och hålla i kameran, så det här är bara en lite nstillbild från en film jag ville ha på Z för att kunna jämföra senare.
 
Efter longeringen gick vi in i ridhuset för att fortsätta lite uppsuttet. Då åkte dock bootsen av och vi var vanliga igen. Vi skrittjobbade lite och sen kom vi igång i trav. Det blev lite tveksamt då Z inte var helt säker på att jag verkligen menade trav, han tror ju att jag glömt hur man gör haha! Vi travade lite grann, tog sen en skrittpaus, sen travade lite lite grann innan vi tog en liten galoppsnutt. Och sen skrittjobb igen. Vi tar det lite lugnt och börjar försiktigt. Att trava kändes inte alls bra och inte alls som vanliga Zigge. Att det inte känns som det gör ju mig något enormt nervös och orolig, men samtidigt försöker jag "inbilla mig" att det vore konstigt om allt kändes som vanligt. Han har ju en kort muskel som vi ska sträcka ut Han tar kortare kliv med höger fram och därför ska vi fixa det. Det kanske inte är jättekonstigt att ha nkänns ojämnt när han faktiskt tar sämre kliv där. Så jag ska hålla ut. Jag ska ge det här någon vecka, och känns det fortfarande inte bättre, eller om det börjar kännas ännu sämre och därmed rent av dåligt så får jag ta kontakt med veterinär igen. Då får väl hon koma och kolla om han verkligen är halt helt enkelt. Det syns ju inte någon hälta, endast en ojämnhet i steget. Vad den beror på är ju svårt att säga, men jag hoppas innerligt att det här är rätt spår. I slutet av passet frustade han jääätemycket, så det kändes lite skönt.
 
Efter passet var Zigge rätt svettig och trött. Då passade vi på att spola av i spolspiltan. Han är ju inte jättenöjd med att stå där inne när han har massa energi, men när han är lite trött och avspänd kan han till och med tycka att det är rätt okej.
 
 

Hoppas det löser sig utan veterinär!
Remember me


Ladda ner en egen design gratis