Ridpasset 28 augusti - Dido

 Igår fick jag alltså äran att ta hand om den här skönheten igen, Mrs Dido. Hennes ägare, Vendela och Susanna är bortresta på olika grejer och det var ju tur för mig, för jag  har hand om henne både igår och idag, mycket trevligt!
 
Igår red vi ett ridpass i ridhuset. Nu var det ett tag sedan jag satt på henne, men hon är så himla härlig så det känns nästan som att man inte haft något uppehåll.
 
Redan från början kändes hon ganska avspänd och cool, hon är ju annars en häst som gärna kan tagga upp sig ganska ordentligt, men igår var hon lugn. Då tog jag tillfället i akt och övade på en del grejer som hon gärna blir sådär taggad av, men då med fokus på att behålla den lugna, avslappnade känslan. Och det gick riktigt bra! Vi gjorde ne del enkla byten, alltså galopp, ett par skrittsteg och sen ny galopp, och jäklar vad hon är underbar!
 
I början av passet jobbade vi mycket med rakriktningen, att hon ska spåra, och att även med att förfina hjälperna. Hon är en väldigt lydig häst, men ibland är det lätt att hamna i att man blir lite klämmandes eller så med skänkeln, och då är hon inte dummare än att hon stänger av. Så det jobbade vi med, att få en reaktion av en liten hjälp, och att helt enkelt inte behöva ge hjälper hela hela tiden, utan att han ska fortsätta tänka framåt till exempel, utan att jag driver på varje steg.
 
När jag satt av kände jag direkt hur jag längtade tills idag då vi ska fortsätta jobba på lite. Så himla kul! Tack Vendela och Susanna för att jag får ta hand om er vackra, fina, underbara häst! ♥
 

Tack Goa Sandra <3 <3 <3

Hon såg ut att trivas i ditt sällskap.
Remember me


Ladda ner en egen design gratis