Ridpasset 30 Juli - Avve

 
I förrgår var jag och hälsade på hos en gammal elev till mig, som jag visserligen alltid kommer se som "min" hehe, och red på hennes nya fina ponny och hade lektion för henne. Det var första gången jag såg dem tillsammans sådär ordentligt och herre-gud vilken lite sötnos! Det här är alltså Maica och Johannas lilla (stora) C-ponny Avve, 7 år. En mycket trevlig liten herre med en hel del race och arbetsglädje i sig. Det var bara SÅ roligt att både rida och se honom med Maica. Ja, ni ser ju mitt flin på bilden längst ner, haha!
 
Vi började med att jag satt upp och kände lite på honom. Johanna, som är Maicas mamma, tyckte det kunde vara bra eftersom det då blir lättare för mig att känna honom och det hålle jag 110% med om. Och som sagt, det var så himla roligt! Men det var minsann inte lätt! Det är alltid svårt första gången med en ny individ, jag är en ganska "lugn" ryttare som hellre sitter still och provar mig försiktigt fram var gränserna går och vad som händer. På just Avve kändes det som en bra taktig för han var en himla lyhörd liten häst, och det tycker jag är underbart hos en ponny. Att den är känslig för hjälperna. Vi var lite oense om hur fort det skulle gå i galoppen, och det märktes att galoppen är det han haft svårast med. Traven var han gudomlig i! Men det är ju väldigt bra eftersom galoppen är den gångart som är lättast att påverka.
 
Efter ett tag bytte jag och Maica plats och hon hoppade upp på Avve. Han var jättefin och hon var superduktig med honom! Som sagt, han är ingen lätt häst, men jag tror att hon kommer få mycket nytta och lära sig god ridning av honom. Det ska bli riktigt roligt att se hur det går för dessa i framtiden, jag hoppas ju att det blir en härlig dressyrkarriär i framtiden, även om han är en duktig hopponny! Och har jag tur kanske jag får äran att komma dit fler gånger :)
 Remember me


Ladda ner en egen design gratis