Veckoplanering v.36 - Zigge

Här har vi veckans planering för Mr.Zigge. På måndagen blir det vila då han nu gått 4 dagar i rad. Jag tänker mig att vi tar en promenad för hand bara. Ingen longering innan, jag tror att musklerna behöver återhämta sig lite också, men det är alltid bra att sträcka på sig lite grann.
 
På tisdag, onsdag och torsdag blir det ridpass och vi är nu uppe i att longera 7 minuter innan ridpasset., mot slutet av veckan och i början på nästa kommer vi longera 8 minuter, för att sen nästa vecka börja på 9 minuter och sista dagarna av 4-veckors-perioden vara uppe i hela 10 minuter. Heja oss!
 
På fredag blir det också en vilodag, men då hoppas jag på att försöka ta mig ut i skogen en sväng. Mest en skrittrunda, men kanske lite trav och galopp om han är för pigg. Fast är han alldeles för pigg blir det inte skogen. Det kan kännas hårt, men just nu känns det faktiskt viktigare att få honom helt återställd än att han ska få komma ut i skogen där han har större risk att skada sig igen (pga allt hoppande och möjligheten att han slänger av mig) Nrä ha när frisk igen har vi all tid i världen på oss att komma ut i skogen.
 
Under veckan planerar jag att jobba ännu mera lösgörande i trav och galopp under våra ridpass. Lägga in lite förvänd galopp (vår BÄSTA övning) och skänkelvikningar. Vi kommer fortsätta jobba i låg form, men också variera med att sätta ihop lite och inte bara mata på i 190 framåt. Ska se också om jag kanske ska utnyttja någon av mina lektioner för bästa A snart. Jag blir liksom lite passiv nu när Z är såhär. Det är det allra svåraste i ridningen nu. Att inte låta honom komma undan att göra på rätt sätt. Att inte låta honom skjuta iväg tre steg i trav innan det blir galopp, att inte låta honom trycka in rumpan lite i vänstervarvet, att inte rida för fort i traven. Det är ju jätteviktigt nu att Zigge verkligen jobbar på rätt sätt, det har det ju varit hela tiden, men speciellt nu. Så jag får bita ihop och sporra mig själv till att rida som en gud! Haha!Remember me


Ladda ner en egen design gratis