Helgens debut MsvC:2 - Zigge

 
Här kommer både film och utvärdering av vår debut i MsvC:2 där vi lyckades kamma hem hela 65,667%. Jag är SÅ nöjd med ritten, men vi hade ändå en del missar. Men visst känns det lovande för år 2016, vi avslutar åtminstone 2015 på topp! ♥
 
 
Framridningen
Jag ska inte säga att vi hade en dålig framridning, men faktiskt så är jag inte särskilt nöjd. Jag blev sen till framridningen och fick därmed rida fram lite för kort tid. Jag skulle vara speaker i klassen innan mig, och sen var det någon strykning i min klass vilket gjorde att jag hade tre starter på mig att klä på allt på Z och rida fram innan det var min tur. Som tur var kunde fina Sofie ta över min funkisuppgift och jag fick smita lite tidigare i alla fall. Men, men, man får ju göra det bästa av situationen och jag fick väl till en del bra på framridningen. Framförallt kände jag att vi hade bra koll på bjudningen och det är ju det jag fått kämpa med tidigare. Jag hann tyvärr inte göra så mycket olika programdelar som jag hade velat, alltså typ att testa lite öppna och sluta mer än en gång och enkla byten hann jag inte ens göra. Sen var det bara att gå in. Haha!
 
Ritten
När vi kom in på banan höll jag på att skratta så jag ramlade av. Jag tror aldrig vi gjort en så stor kommunikationsmiss som vi gjorde innan vi fick startsignal. Z blev lite pirrig och spände till och jag hade planerat att jag skulle göra lite galna tempoväxlingar i galopp på banan för att stämma av bjudningen. Sagt och gjort, jag gasade på som en galning på långsidan. Samtidigt gick den andra hästen ut ur ridhuset och då tyckte minsann Zigge att han också borde få göra det så han drog mot utgången i full fart. Haha knasiga häst!
 
Hur som helst, när vi fick startsignal satte jag igång. Jag fick inte till ingången i halten, men själva halten blev okej. Sen körde vi travprogramemt och idag satt tyvärr inte mellantraven och ökade traven. Vi tappade takten och de blev inget fancy. Men vi fick ändå 6 och 6,5 så vi har ju helt klart höjt vår lägstanivå. Öppna och sluta för höger skänkel var kämpigt, men vi vet ju att det är svårare men vi fick ändå 6or (!!) För vänster skänkel fick vi 7or på både öppna och sluta, snacka om förbättring! Bakdelsvändningarna gick som jag trodde - lite sisådär. Den ena fick vi 6,5 på och den andra en 5a då jag fick hjänsläpp mitt i. Galopprogrammet har vi i princip 7or rakt igenom, äntligen! Förutom det här har vi lyckats kamma hem hela fyra stycken 8or! Båda S-bågarna i trav och en på en galoppsträcka och en på den avslutande halten.
 
Kommentarerna genom hela programmet är att han har god balans och elasticitet och att han är följsam och och har bra flyt. Helt fantastiskt fina kommentarer! De som är lite mer åt de negativa hållet är att vi var lite sena i någon fattning och att han var lite jämfota i enkla bytet. Några om att vi tappar lite energi. Men alltså, det här var SÅ kul!
 
Slutpoängen
Gångarter 7 / 14
Framåtbjudning 7 / 14
Lösgjordhet 6,5 / 13
Ryttarens sits och hållning 6,5 / 19,5
Korrektheten 7 / 14
 
Totalpoäng; 295,5 p 65,667%
 
Tankar om slutpoängen
Gissa hur nöjd jag är!? Mitt mål var att klara 60% och vi toppar det med nästan 6%! Min underbara fantastiska häst! Allra mest nöjd just denna gång är jag nog med 7an på Framåtbjudningen då det verkligen är den jag kämpat med för att bättra på. Men självklart sitter de nadra 7orna toppenbra också! Nu behöver jag satsa på att förbättra lösgjordheten och min sits och hållning och framförallt EFFEKTEN av mina hjälper. Den här procenten gjorde att vi lyckades komma 4 av 8. Jag var ju i princip helt inställd på att vi skulle komma sist då vi egentligen inte känt oss redo för detta program och vi var var det enda ekipaget som behövde starta MsvC. De andra fick starta LB eller LA. Men vi lyckades alltså klättra uppåt och var inte så långt ifrån toppen. Tjoho! Känns helt sjukt coolt att vi red högst av alla, haha! Det hade jag aldrig trott för ett år sen när vi kämpade oss igenom LB.
 
Slutkommentar
Pampig & rörlig! Men tappar ibland energi & bärighet.
 
Tankar om slutkommentaren
Men alltså; ♥ Att få kommentaren om att min egen häst är pampig! Tjohoo! Och dessutom rörlig är ju fantastiskt! Särskilt som det är något vi verkligen kämpat med. Att han tappar energi och därmed bärigheten är ju ett problem jag vet om, så det är bara att öva, öva, öva. Vi är ju helt klart på rätt väg! ♥
 
Domare var Lotta Finstorp

Hejsan,
Jag heter Tove Lindgren och jobbar med ett företag som hjälper bloggare att få betalt för att skriva valfria inlägg inom passande ämnen.
Om du kan tänka dig att skriva ett inlägg mot betalning så får du gärna maila mig på tove.lindgren@pvmmedia.com så kan jag skicka mer information.
(Även ni andra som driver bloggar är välkomna att kontakta oss).
Mvh, Tove

Pia

Men åh, så duktiga ni är. Otroligt bra prestation!
Remember me


Ladda ner en egen design gratis