Hoppasset 5 December - Zigge

 
Oj så knasigt det blev i lördags. Högre hinder än vanligt och stillaståendehoppning 120. Här kommer också film på det hela. Haha!
 
 
 
Jag valde att hoppa Zigge på lördagen som lite arbete inför dressyrtävlingen som var på söndagen. Alltså, hoppning är otroligt underskattat som lösgörande arbete för hästen, haha! Hur som helst, planen var att bara hoppa lite lätt och ha kul tillsammans och sen avsluta med att ta några språng på lite högre höjd. Vi är ju inga mästare på att hoppa högt, dels för att jag inte är van vid de höjderna längre, men också för att Z inte riktigt har de sprången i sig nu.
 
Hur som helst så hoppade vi en liten bana som en åtta.Det gick riktigt bra och flöt fint. Jag hade dagen till ära tagit av mig sporrarna, fråga mig inte varför, jag fick något infall bara. Det gjorde att jag inte riktigt fick den reaktionen från Zigge som jag ville alltid, men det blev ändå bättre bitvis.
 
Vi avslutade med att hoppa långsidans hinder bara efter varandra och då höjde vi också upp hindrena till vad jag trodde var 110. Visade sig när vi mätte sen att det var 120. Inte konstigt att vi rev ett par gånger, vi hoppar aldrig så högt. En gång kom vi helt fel på räcket och jag slutade helt att rida och tänkte, fasen nu stannar vi. Vi kom liksom för nära. Vad gör Z då!? Han lägger in ett extremlitet galoppsprång och hoppar ändå. Rakt upp och rakt ner, och han klarade det! Haha! Det ser ni på filmen, typ i mitten. Så himla knasig häst! Men duktig är han, han gör verkligen alltid sitt bästa för att rädda mig! ♥Remember me


Ladda ner en egen design gratis