Dagens dressyrträning - Zigge

 
Idag började jag och Z dagen med att träna dressyr för världens bästa Annelie. Och som vanligt säger jag: HERREGUD vad roligt det var! Vid flera tillfällen fick vi verkligen till det och jag bara kände "Nämen! Vi kan ju!" Så härligt!
 
Det var väldigt roligt att det kändes som att det hänt väldigt mycket sen sist igen. Vi kunde öka och minska mycket bättre, och allt var bara snäppet bättre. Sist höjde vi ju ribban genom att plocka ihop honom lite mer och börja utmana. Det gjorde ju att passet blev väldigt mycket upp och ner, dagens pass var mycket jämnare, trots högre krav.
 
Vi började som vanligt jobba honom i låg form, gärna så låg som möjligt. Sen när vi skulle öka arbetsgraden lite så fick vi börja med att bitvis korta traven, och tänka "på stället-trav"för att få honom att trampa till och trycka ifrån lite mer. Det var svårt som attans då han gärna vill spänna upp nacken och räta ut kroppen, men tillslut gick det riktigt bra. När jag fick igenom det och sedan red på framåt så var han ju SÅ fin, men det handlar ju om att vi engagerar bakbenen i den korta traven och sen behåller det när vi rider på lite mer.
 
I galoppen gjorde vi tempoväxlingar och här gick det ju mycker bättre nu. Jag har ju övat på detta och det märkte jag idag. Mot slutet testade vi lite mellantrav och JÄKLAR vad häftig han blev! Vi fick till riktigt bra längning och påbörjan till "knästräckning" eller vad man ska säga. Det var sjukt kul! Men oj vad svår han är att sitta på! Han är ju svår i vanliga fall, men när man ökar traven, då skulle jag nästan kunna trilla av, haha!

Fin häst!
Remember me


Ladda ner en egen design gratis