Ponnycupsmatch i hoppning nr 9 av 10

 
 
Igår var det ju ponnycupsmatch igen! En bortamatch mot Mälaröarna. Det blev en riktigt tidig morgon då det var avfärd hemifrån vid ca 07.00. Men vi alla såg mycket fram emot att få besöka Mälaröarna då vi 1. aldrig varit där tidigare, och 2. det var så himla trevligt att möta dem på hemmaplan.
 
När vi gick banan kände vi tydligt igen den. Det var samma som vi hade på hemmaplan sist. En trevlig bana med en del kluriga svängar.
 
Mälaröarna kom in och visade sina hästar och det såg ut att vara ett trevligt gäng. För mig som lagledare började som vanligt planerandet av vilken ryttare som skulle rida på vilken ponny. Den här dagen kändes det inte särskilt svårt att placera ut ryttarna då alla hästar såg ganska jämna ut.
 
När det blev dags för att hoppa banan blev det dock lite ändring. Två av ryttarna fick en del stopp och grejer. Det såg lite ut som att ponnyerna sa "Nä, nu vill vi inte mer". Tyvärr blev de flesta rundorna lite hackiga, och jaa, et kändes som att det var lite annan spirit hos ponnyerna än under framhoppningen.
 
När det sen blev vår tur fick tjejerna sitta upp på ponnyerna och rida fram. Alla tjejerna red superbra och jättefint, och vi började hoppa fram. På första hindret hoppdde vi två gånger, och plötsligt hände en grej som bara inte får hända. En ponny snubblade på hindret och gick ner på knä. Som tur var gick det bra med vår ryttare som satt på (hon åkte givetvis ner på marken) och hon blev inte trampad eller så. Det tog en stund men sen satt hon upp och fortsatte. Jäkligt strongt!
 
Tyvärr satte nog händelsen lite spår i tjejerna och även mig. Jag var supernervös och ville typ bara att vi skulle bli klara tyvärr. Vi fick en hel del fel med oss då vi helt enkelt inte riktigt vågade rida på så bra som vi kan. Det blev en förlustmatch.
 
Men, med tanke på att allt gick väldigt bra ändå, inga skador och inte i närheten av så illa som det kunde ha gått, så var det här faktiskt nyttigt att uppleva. Det går inte alltid bra, och vi får leva på gamla meriter den här dagen. Vi vann faktiskt allting förra året! Så vi är ju riktigt bra ändå! Jag är sjukt stolt över tjejerna som red så pass bra trots det som hände! Den här matchen lägger vi på erfarenhetskontot och nu blickar vi framåt!

Lite jobbigt var det men alla kämpade bra.
Remember me


Ladda ner en egen design gratis