Helgens dressyrtävling - LA:3

 
Självklart kommer här en utvärdering från helgens tävling. Först ut var LA:3an, alltså förklassen till division 2 finalen. LA:3an är ett program jag verkligen gillar att rida, det passar liksom mig och Zigge.
 
 
Framridning
Eftersom det här skulle vara vår första utetävling var jag SÅ glad att vi också skulle få rida fram ute, men väl på tävlingsplatsen så hade de ändrat och istället fick man nu vara fler i ridhuset och sedan endast en på utebanan som då fick fungera som collectingring. Men men, det är ju bara att finna sig i. På framridningen kändes Z rätt bra i allt utom den förvända galoppen. Där slog han om hela tiden. Det kändes väldigt jobbigt med tanke på att den förvända galoppen är ju något jag annars är väldigt stolt över med Zigge. Även ute i collectingring försökte jag mig på lite förvänd, men han slog om och slog om.
 
Ritten
När vi red in på banan blev jag lite nervös och så fort vi fick startsignal så bara dog typ hela Z. Det fanns ingen energi alls i honom. Dessutom tyckte han att det var läge att bajsa vid uppridningen så jag kunde knappt göra halt, haha! Så första delen av programmet blev jag lite jagandes och Z kändes lite okontaktbar. Men vi kom på något sätt ändå igång och det mesta flöt på rätt bra. Skänkelvikningarna var inga större problem, mellantraven är ju inget vidare, samma med ryggningen. Men inget av de två är vi ju bra på. 10 metersvolterna i trav gick rätt bra, och längningen av formen på halvcirkel var bra. Skritten gick bra, förutom ett taktinslag på mellanskritten, men vi fick ingen kamelskritt. Sen kom galopprogrammet och gissa om jag var spänd och nervös inför den förvända!! Men det gick! Vi satte den förvända utan omslag, och från första fattningen och ända till slutet har vi 7or, en 8 och ett par 6,5or.
 
Slutpoängen
Gångarter 6,5
Framåtbjudning 6,5
Lösgjordhet 6,5 / 13
Ryttarens sits och hållning 7 / 21
Korrektheten 7
 
Totalpoäng 231 p, 66,000% och en 3:e plac.
 
Mina tankar om slutpoängen
När jag precis hade ridit klart mötte jag min lagkompis Anna som frågade hur det gått. Jag svarade att vi kan mycket bättre, men att det ändå hade gått okej. "Vi borde bli godkända" sa jag.När jag sen hörde vårt resultat ropas ut trodde jag inte att det var sant! Dessutom gick jag in på en 3:e placering i det läget. Dock var det två starter kvar som var två starka kort, så jag var helt säker på att knuffas ut då det bara var 3 placeringar. Men nej, vi höll oss kvar och fick sadla på igen och rida ärevarv! Tjiho! Jag tycker nog ändå att slutpoängen är ganska logisk. Mycket glad för 6,5 på gångarter då jag ser allt som över 6 som jättebra! Att jag fick 6,5 på bjudningen känns kul eftersom jag själv upplevde honom som en 5,5 så tydligen syns det inte. Det här blev alltså poängrekord i LA:3 för mig och Z och snudd på poängrekord i LA-klass.
 
Slutkommentar
Gmg väl visad. Önskv. mer påskjut i mellang.arterna.
 
Mina tankar om slutkommentaren
Så himla härligt att gång på gång få kommentaren "väl visad" tycker jag! Då känns det ändå som att domaren tycker att min insats är bra och att jag lite "gör det bästa av situationen". Att det önskas mer påskjut i mellangångarterna förstår jag helt klart. Jag önskar också det, så nu i sommar blir det helt enkelt till att öva på det.
 
Domare var Åsa Abrahamsson
 
 Remember me


Ladda ner en egen design gratis