Ponnycupsmatch 3 av 8 - Hoppning

 
Igår var det äntligen dags för ytterligare en ponnycupsmatch i hoppning! Vi var SÅ taggade! Det var dags för en hemmamatch och den här gången var det Nynäshamn som kom till oss. Superkul då jag inte har något minne av att vi mött dom tidigare.
 
Den här matchen var vi alla lite nervösa av någon anledning. Men lite nervositet är bara bra! Vi samlades och byggde bana och gick den tillsammans. Sen var det dags. När vi har match såhär på en fredagkväll är det ett pressat tidsschema för att det inte ska bli alltför sent för deltagarna.
 
När vi började rida fram var det en del ponnyer som såg lite mindre pigga ut. Vanligtvis brukar de tagga igång när det är ponnycup, men inte den här gången. Men det gör inget, det är nyttigt att rida alla sorters olika lägen. När det blev dags att starta var jag supernervös. Det kändes ju som att det skulle vara dags för en förlustmatch då vi redan har haft två vinstmatcher, men man vet aldrig!
 
Första starten ut var vår söta lilla B-ponny som skötte sig klart över förväntan! Han taggade igång och blev lite busig dock, men ingen fara. Han hoppade fint och höll igång farten. Det blev en fin felfri runda! Start numemr två ut var en ny häst för ponnycupen, en häst som hoppar väldigt fint men kan hoppa av lite stort. Oturligt nog fick de med sig första hindrets bom ner. Men resten av banan gick de klockrent och felfritt, så det blev en fyrafelsrunda.
 
Tredje starten ut var en klockren runda på en för dagen ovanligt trött ponny, men ryttaren fick till det bra, prydligt och noggrannt. En felfri runda som sen skulle visa sig belönas med dagens guldmedalj. Fjärde starten var vår superponny som är så himla härlig att titta på. Hon gör inte allt själv, men hon älskar verkligen hoppningen! Ryttaren gjorde en bra insats och det blev en felfri runda.
 
Femte starten ut var den lite springiga ponnyn osm helst inte lyfter på hovarna med än man måste. Ryttaren gjorde en bra runda, men ville ha lite mer kontroll än vad ponnyn var nöjd med så det blev et litet stopp. Men i övrigt en mycket bra runda. Fyra fel. Sjätte starten ut var vår rundaste ponny vi har och hon var gladare än någonsin. Det blev en klockren runda som också blev felfri.
 
Efter alla våra starter slutade vi alltså på fyra fel. Det innebär att det finns risk för att bortalaget tar hem segern, och det känns ju alltid lite trist, men jag var nöjd med mina ryttares insatser. Sen får man bara hålla tummarna. Det är alltid kul när våra ponnyer går fint och nollar sina rundor för bortalaget, men en liten del av oss håller ju tummarna att de får någon rivning här och där, hehe!
 
När det blev Nynäshamns tur så tyckte jag under framridningen att det såg så himla bra ut att det nog var dags för oss att få en förlust match. När de startade så gick första ponnyn klockrent, andra ponnyn fick en rivning, tredje felfri och sen fick även fjärde ponnyn en rivning. Då låg vi alltså på lika. Det kändes lite härligt ändå, att vi nu låg på som sämst oavgjort i matchen. Femte ponnyn gjorde ne liten nit och fick därmed också med sig fyra fel. Sista ponnyn var klockrent felfri och bortalaget slutade därmed på 8 fel. Mot våra 4. Vi vann!
 
Det är helt otroligt, men vi har alltså vunnit vår tredje match i ponnycupen i hoppning! Av tre möjliga! Och detta trots att alla Nynäshamns ryttare gjorde jättefina rundor. Men jaa, gissa om vi var glada? :) Nu ser vi fram emot att komma till dem och se deras ponnyer!Remember me


Ladda ner en egen design gratis