Träningspasset 17 December - Zigge

 
Åh vad roligt det var att träna för Mia igen! Jag tror på riktigt att jag och Zigge fick in vår bästa känsla någonsin en stund! Och det dessutom då i traven! Alltså han var SÅ häftig att rida! Älskade, fina, fina häst!
 
Vi la mycket fokus på grunderna, och jag är så glad för det. Vi brister en hel del i just grunderna oc jag tror att om vi bara lägger mycket fokus där så kommer de andra delarna höjas så mycket. Zigge är en lydig och arbetsvillig häst, men är han inte helt lösgjord så är det klart att det blir svårt med samlingen och sånt.
 
Hur som helst, vi fick jobba ganska mycket liknande som sist, det vill säga med ställning och tempoväxlingar. SÅ nyttigt för mig att verkligen få känna på hur jag ska göra och hur mycket jag faktiskt kan göra. Sen är det ju såklart träning en sån här gång och så "hårt" kan man ju inte rida exakt varje dag. Men det är ändå himla nyttigt för mig att få insikten att jag verkligen inte utmanar gränserna särskilt ofta. Haha!
 
En övning vi gjorde var att rida på volten och jobba med att ställa utåt och sen inåt, utåt igen och inåt. Dessutom ökade och minskade vi volten och tempot. Så nyttigt. Framförallt fick vi flytta ut på större volten, öka steglängden och tänka lite nedåt framåt och inåtställd, sen växla det med att åg in på mindre volt och samla lite mer och ställa utåt. Sjukt svårt!
 
Vi jobbade också några öppna på långsidan i galopp och där jag ställde om efter halva. I början kände jag som ungefär som att jag aldrig suttit på en häst förut. Men sen gick det bättre och bättre.
 
Efter en hel del jobb släppte det verkligen och Zigge blev SÅ fin i traven! Både i höger och vänster varv och han släppte verkligen ner mig. Jag fick gehör av att sitta till lite grann bara. Sjukt häftig känsla! Sen orkar jag tyvärr inte helt, men oj vad vi ska träna upp det här!
 
Det här var typ det rolgiaste passet någonsin och vi har redan preliminärbokat en ny tid för träning. Åhh, längtar!
 Remember me


Ladda ner en egen design gratis