Träningspasset 27 December - Zigge

 
Åh vad det var roligt att få träna igen! Dock hade ju Zigge vilat en massa dagar och sen bara joggat en dag, men samtidigt var det faktiskt jättebra. Vi fokuserar ju på lösgjordheten och rörligheten och liksom själva grunderna och är det någon gång jag verkligen behöver hjälp så är det just vid såna här dagar. När han är lite extra stel och inte så igenomriden. Så det var faktiskt helt perfekt!
 
Vi jobbade en hel del i galoppen och jag fick verkligen fokusera på att få honom i den lägre formen. Att komma runt och ner på böjda spåren. Ledande tygeltag där jag måste passa handen så den inte går bakåt. Det är så lätt hänt att man kommer lite bakåt. Jag fick också jobba med att få galoppen sådär rund som den bara blir när jag rider för Mia. Så härlig känsla när det bara fungerar sen.
 
Vi jobbade också lite öppna på långsidorna och vi gjorde föst den där jag efter halva långsidan ställer om utåt. Såååå svårt! Men vi blir åtminstone bättre, även om det går sakta framåt, hehe. Jag måste verkligen komma ihåg att fokusera på vart jag ska och se linjen framför mig, annars blir det lätt vingligt. Sen fick jag också jobba med tempoväxlingar i öppnan, att våga gasa på lite i princip. Då fick han verkligen trampa in under sig med inre bakbenet, även om jag inte riktigt fick till det där, så fattar jag ju vad vi letar efter. Nu får vi öva helt enkelt.
 
Vi jobbade också en del med det här att ställa inåt, utåt och inåt igen och utåt igen. Att öka och minska volten. Det är bra arbete som är såå svårt, hehe. Tänk att det verkligen känns så - Ju mer jag lär mig, dest mer tycker jag att jag inte kan. Galet.
 
I slutet gjorde vi lite travöppna också och de gjorde han faktiskt rätt bra. Som ni vet brukar vi ju typ tappa energin helt i dem, men han höll faktiskt ganska bra energi ändå. Duktig Zigge. Mot slutet kändes han sådär luftig och fin och stadig och mjuk som han gjorde sist. Även om det var ne kort stund bara så kommer jag leva på den korta stunden länge. Tänk vad underbart det vore om jag kunde hitta dit själv i framtiden, och lite tidigare än efter 40 minuter. Hehe. Dröm!
 
Juste, Zigge fick springa i sitt nya fina tävlingspannband från PS of Sweden också! Fancy va? Fast... Det syns visst inte så mycket på bilden ändå, hehe. Får ta en nyasen!Remember me


Ladda ner en egen design gratis