Bompasset 9 Januari - Zigge

Iförrgår blev det ett bompass med Zigge. Ett ganska lugnt pass med bommar som inte var så mycket upphöjda. Tanken med ridpasset var att ändra steget lite och få honom att gymnastisera lite extra. Det är bommar alldeles perfekt för och det räcker ofta med att höja upp dom lite grann för att få stor effekt. Jag menar, kolla bara på bilden här ovan. Sådär mycket lyfter han ju inte på benen i vanlig trav.
 
Jag började med att trava bommar på galoppavstånd, så det blev liksom två steg emellan. Det för att göra det lite mindre ansträngande men ändå förberedande. Sen tog vi dem i galopp och jobbade med att hålla ett lugnt tempo hela vägen. Inte gasa iväg som vi gärna gör på såna. Därefter la vi ihop bommarna och travade endast ett par gånger åt vardera håll när de låg som på bilden ovan. Det är ju faktiskt jobbigt för hästen att ta de där stora "ta-i-kliven" så tänk på att inte komma alltför många gånger. 
 
Jag tycker att vi faktiskt fick till de här grejerna långt över förväntan. Han väntade bra, vilade fint i steget och höll ändå en hyfsad form genom det hela. Jag måste däremot rycka upp mig. Sträcka på mig även i bomarbetet och rätta till händerna. Korta tygeln och fram med händerna Sandra! Men, men, jag får kämpa vidare. Sjukt svårt att ändra sin sits faktiskt.
 
 

Lät som ett härligt ridpass! :)
Remember me


Ladda ner en egen design gratis