Söndagens Pay & Jump - Zigge 100 cm

Efter mjukstarten med 90 cm och min dåliga insats där så kände jag att jag behövde rycka upp mig ordentligt till den här klassen. Sagt och gjort, hur svårt kan det vara!?
 
Framhoppningen 100 cm
När jag fick gå in på framhoppningen började jag jogga igång mest i galopp. Det var väldigt rörigt faktiskt till den här klassen och jag spendera lite väl mycket tid på att försöka hålla mig ur vägen för de ekipage som tog mycket mera plats. Det var högt tempo, hästar som var väldigt fladdriga och ryttare som struntade i högerregeln. Jag hade lite dålig fokus men försökte som sagt hålla koll på de andra och ändå göra min grej. Jag började hoppa fram och tro det eller ej men vi kom bra på räcket nu med! All träning verkar ha lönat sig! Efter en liten stund gick de stökiga hästarna ut och då blev det betydligt lättare att fokusera. Jag tog oxern och sen gick jag ut för att starta.
 
Banan 100 cm
Även till den här klassen blev Z himla pigg. Först var han så lugn och vi galopperade runt lite avspänt i väntan på startsignalen. När vi fick den så kände jag i hela kroppen på Zigge att han visste precis. Han drog upp huvudet och glädjen kändes i hela kroppen. Vad jag älskar att ha en så positiv häst! Ni ser även det hrä på filmen och dessutom sitter jag och skrattar lite åt honom, haha! Jag kan inte låta bli.
 
Hur som helst så red jag betydligt bättre i den här klassen men han blev lite lång ändå. När han är såhär pigg och laddad så får jag inte ihop honom. Då känner jag att han är 185 cm i manke och väger typ 800 kg. Jag med mina 61 kg fördelat på 168 cm har absolut ingenting att säga till om när han drar iväg. Det får vi försöka öva upp.
 
Till första hindret behövde Z gå på toa så där blev det lite stötig galopp men inga större problem. Hinder 2 gick bra men sen får jag ju svårt att hålla ihop honom och få plats med alla galoppsprång. Jag MÅSTE bli snabbare på den punkten. Till hinder 4 blev i lite ofokuserade och jag slutade rida lite så hindret kom lite fel. Den rev vi. Sen till kombinationen kändes det bra, den kändes faktiskt plättlätt vilket ju är kul. Visst, vi kom in lite stort men vi grejadeju det hur lätt som helst den här gången. Sen resten av banan kände jag ändå gick rätt bra. Han blev ju helt klart lite lång efter varje hinder och det tog egentligen alldeles för lång tid att få ihop honom, mendet kan liksom få va så den här gången känner jag. Med de förutsättningarna vi hade så är jag riktigt nöjd.
 
 Remember me


Ladda ner en egen design gratis