Regional LA:4 22 Maj, Final div II - Zigge

Finalprogrammet i Division 2! Heja heja! Dock mitt absolut sämsta program att rida med Zigge, men, detä r bara kämpa och satsa på att bli bättre!
 
Framridningen
Efter att ha stått i lastbilen varvat med promenader utanför i 7 timmar kan man ju tänka sig att Z skulle vara lite seg och stel. Men icke! Han var så GALET fin! Jag har nog aldrig haft den känslan han bjöd på tidigare. Underbar! Även denna klass hade jag turen att det var väldigt få på framridningen då jag ju startade absolut sist av alla. Superskönt! Men hur som helst, Zigge kändes framme, taggad och laddad. Men samtidigt lydig. Han var mjuk i sidorna och jag ville typ inte att framridningen skulle ta slut.
 
 
Ritten
På vägen till banan blev jag och Zigge lite oense om ifall vi verkligen skulle gå åt ett visst håll, så där blev han lite spänd. Han kan bli så när han blir laddad, och tyvärr sitter spänningen lätt kvar. Men vi lyckades ta oss in på banan och sprang runt där inne. Han var så pigg och taggad att jag fick svårt att rida. Han sprang på i en himla fart och jag fick svårt att sätta ihop honom. Han gick och laddade i varenda hörn och på varenda långsida, varenda kortsida, varenda volt, ja ni fattar... Haha! Men det var så roligt! Tyvärr blev han ltie för spänd och det sken igenom. Vi fick en del kommunikationsmissar och jag blev lite för försiktig. Men bitvis var han jättefin! Nu måste jag lära mig att rida med energin istället för att bli mesig. Träna träna träna!
 
Allmänna intrycket
Gångarter 6 / 6,5 / 6,5
Framåtbjudning 6,5 / 6,5 / 6
Lösgjordhet 5,5 / 6,5 / 6
Ryttarens sits och hållning 6 / 7 / 6
Korrektheten 5,5 / 6 / 6
 
Totalpoäng 60,810% / 65,676% / 64,459% = 63,649%
 
Mina tankar om slutpoängen
Ja det skilde sig lite i poängen här. Men så är det ju med bedömningssport. På mig skilde det ändå "bara" 5% mellan högsta och lägsta. På vissa skilde det hela 9%, det är ju mycket! Men det är klart det blir olika när domarna sitter på olika ställen. Vissa saker syns inte alls från en vinkel men kan vara jättetydlig ur en annan. LA:4 är som sagt inte alls vårt program, så att landa på 63,649% känns ändå helt okej. Jag lyckades ju i alla fall höja betyget från föra året, hehe. Då hade vi 63,063. Tänk vad långt vi kommit på ett år ;) Haha! 
 
Slutkommentar
Domare 1: Läcker häst som var lite spänd idag och tränger i hörn etc. Lycka till!
Domare 2: Pampig & kapabel men inte alltid stadig i sin form. Spårar inte alltid.
Domare 3: Fin häst som behöver visas med med mer energi och avspändhet. Lycka till! :)
 
Mina tankar om slutkommentaren
Att alla tre domare inleder sina kommentarer med att skriva att Z är Läcker, Pampig och Fin känns helt amazing! Jag kan visserligen inte annat än hålla med dem! Hehe! Att flera påpekar att han var spänd och inte spårar kan jag inte heller annat än hålla med om, jag menar... kolla på honom! Det roligaste i hela programmet är ju vid 01:37, hahaha! Söta tokhäst! Han var så laddad och spänd och taggad och alldeles underbar att rida ändå. Den här gången fick vi inga jättehöga poäng, men jag är så nöjd ändå! Och vet ni vad!? Av en domare fick vi 8or på våra 10meters-volter i galopp! Vi som inte kan det! Och en 7,5 på ena bakdelsvändningen! Duktig häst och snäll domare! ;) Men hur som helst, jag är jättenöjd med min fina häst. Han var GRYM på framridningen och även på banan om jag bara hade lyckats reda ut det. 
 
Domare 1 var Vibeke Weiner 
Domare 2 var Lotta Finstorp
Domare 3 var Anne-Carin Klinge SporrongRemember me


Ladda ner en egen design gratis