Klubbmästerskap MsvB:4 13 November - Zigge

Jaha, årets klubbmästerskap. Ni som har hängt med vet ju att jag varit lite pirrig inför det här, att jag var tvungen att rida MsvB:4 som vi aldrig ens ridit godkänt och då ska vi tävla mot de som rider LB och LA.Så det här fick bli som en träning liksom. Det är ju alltid kul att rida program tänker jag!
 
Framridning
För en gångs skulle fick jag ganska lagom lång framridning. Började jobba i skritt som vi brukar. Flytta för skänkeln och lite bakdelsvändningstänk. Sen joggade vi igång i trav och fortsatte efter en stund att flytta lite för skänkeln. Sen gick vi på galopp och jobbade i lite upptempo och sen satte ihop och tog lite förvänd. Efter det körde vi lite mera skänkelvikningar i trav och sen lite övergångar. Trav - skritt - trav och fattningar och avbrott. La också inte lite bten från både rättvänd och förvänd och sen hann vi med lite skolor också. I skolorna reda jg lätt för att kunna hålla bjudningen i honom och jag tog också ett spö i höger hand (Så sjukt ovant! Jag har alltid i vänster!) för att kunna peta lite på bogen. Han gjorde fina skolor.
 
Sen pausade vi lite och sen blev Zigge tokspänd. Plötsligt tog han varken höger eller vänster skänkel, han skulle gå mot utgången, stannade och backade in i väggen och.. Ja. Kul. Helt som förbytt. Sen blev det vår tur. Halvdan känsla att gå in på banan med.
 
 
Ritten
När vi kom in på banan kändes Zigge jättespänd, laddad, seg och allt annat än en dansande känsla infann sig. Zigge blev lite springig utan att ha riktig energi och han tog mågna egna beslut. Programmet blev lite upp och ner och min känsla var att vi var fladdriga och utan energi. Ni kan ju tänka er besvikelsen när jag kom ut från banan. Gissa om jag blev förvånad när slutprocenten blev 10% högre än jag trodde, haha!
 
Hur som helst, Vi fick till ett fint byte och jag är faktiskt nöjd med mellangångarterna. Zigge tog i och kändes väldigt jämn för att vara vi. Så kul! Skolorna är jag också rätt nöjd med ändå, även om vi fortfarande skulle behöva hitta mer bärighet och bli ännu rundare i sidan, så är jag ändå nöjd. De var helt okej för att vara vi på den här nivån liksom :)
 
Allmänna intrycket
Gångarter 6 / 12
Framåtbjudning 6,5 / 13
Lösgjordhet 6 / 12
Ryttarens sits och hållning 6,5 / 19,5
Korrektheten 6 / 12
 
Totalpoäng; 277 p, 60,217%
 
Tankar om poängen
Poängen sträcker sig ju verkligen åt alla håll. En hel del 4or på grund av tokiga missar, som tillexempel att Z backar på två ställen där han absolut inte ska det. Men också många 7or och till och med en 7,5 på ena bytet! Duktig häst! En annan miss osm jag ändå tycker är himla rolig är det allra första bytet. Zigge är så red ooch går och laddar så när jag vänder in på linjen drar han till med hela tre byten i rad! Och allihopa hyfsat rena! Hahaha! Tokstolle! Något som ändå känns kul är att vi satte mellangaloppen, förvända och sen lyckades hålla ihop den förvända hela vägen till bytet på kortsidan. Sen blev ju själva bytet inte tipptopp, men det blev åtminstone!
 
Att få hela allmänna intrycket godkänt och lite till sitter också himla fint måste jag säga! MEn bäst av allt - Vi blev godkända! I det här galet svåra programmet! Så roligt!
 
Slutkommentar
Mkt läcker häst med potential! Var lite spänd + ville väl mkt... Blir kanon då han väntar på dig + spänner av! Lycka till!
 
Tankar om slutkommentaren
Det här kan vara den absolut finaste kommentaren vi någonsin fått! Så himla positiv och jag håller med i varenda ord! Så himla roligt att det lyste igenom att han också ville lite för mycket :) Bästa Zigge!
 
Tre bra saker från starten
  • Vi fick en 7,5 på ena bytet!
  • Mellangångarterna blev jättebra idag!
  • Bjudningen var faktiskt snäppet bättre idag, även om han bitvis blev lite seg.
 
Två vi ska bli bättre på
  • Ännu mera bjudning!
  • Flytet. Finliret liksom.
 
Domare var Christina Klingspor

Bra där! Hur kändes det att rida programmet på kandar nu då? :)
Är det stången han är obekväm med när han slår sig fri och blir istadig stundtals?

Svar: Taaaack! :) Jomen det kändes rätt okej ändå, lite mycket att hålla reda på bara, haha! Men han får ett helt annat tryck och blir mycket mer taggad på kandaret. Att han slog sig fri kan absolut vara pga stången, men jag tror mer att det var hans spändhet som slog över lite. Han hade på framridningen stått och snurrat, backat in i väggen, vägrat gå vänster, sprungit ut mot ridhusdörren, ja du vet.. Tokhäst. Så mer att det där är hans sätt när spänningen blir för mycket och jag hamnar ur balans. Men spänningen kommer av att jag kan få ett helt annat tryck i honom med kandaret :)
sandraenerstrand.se

Haha förstår det, ni reder snart ut det ;)
Kul att han har den reaktionen tycker jag, många hästar backar och blir lite avhållsamma så fortsätt så, så slappnar han snart av med bibehållen energi =D
Hans snurrerier får du nog leva med kanske ;P
Remember me


Ladda ner en egen design gratis