Pay & Jump 90 cm 20 November - Zigge

Gissa om det var någon som var glad igår när vi klev in i ett ridhus fyllt med hinder? Så himla gullig min lilla stjärnhäst som blir så glad. Jag hade anmält oss till 90 cm och när jag vaknade på morgonen var jag såååå trött så jag nästan tänkte "Nä, jag struntar i det här". Men... För Zigges skull körde jag på. Skyndade till stallet och hann precis få in Zigge och göra iordning honom innan det var dags att rida fram. Det blev ganska perfekt i tid faktiskt.
 
Framridning
När vi kom in på framridningen travade jag bara några varv, och sen galopperade vi. Det var framridning och framhoppning endast i vänster varv - ingen höjdare för oss med andra ord, men man får ju jobba med det man har liksom. Vi galopperade i både vänster och höger galopp ändå. Sen tog vi krysset några gånger och jag tyckte det kändes helt okej. Zigge var pigg och glad men ändå kontrollerbar. Så vi körde på med räcket och där råkade jag lägga honom lite stort första gången men han sög tag i hindret och flög över. Andra gången kom vi mycket bättre för då höll jag ihop honom lite bättre och då blev det ett litet sparsamt språng. Han behöver ju knappt lämna marken när det är 90 cm, haha! Sen tog iv oxern två gånger och det kändes också bra så då kände jag mig klar och redo för banan.
 
 
Ritten
Väl inne på banan kom jag på att jag knappt kunde vägen. Så det blev snabb repetition och sen var det vår tur. Zigge kändes laddad men lyhörd även här. Han brukar ju tagga till och racea mer och mer för varje hinder, men det tycker jag inte han gjorde den här gången. Han kändes faktiskt himla reglerbar och fin. Visst, han slänger lite med huvudet i ett "Släpp-mig-jag-kan-sjäääälv" och sådär, men inte farligt mycket. Nä, jag är riktigt nöjd med rundan faktiskt. Rlgit att kunna känna att dressyrjobbet har gett resultat även i hoppningen. Bara den saken att kunna byta galopp smidigt! Halleluja vad tids- och energisparande! Så mycket bättre flyt än när vi tidigare fått satsa på att bryta av och fatta ny och det blir någon konstig dragkamp mellan oss. Nä, så mycket bättre. Vad tycker ni om ritten? :)
 Remember me


Ladda ner en egen design gratis