Div 1 omg.3 MsvB:4 22 Oktober - Zigge

Här kommer som vanligt en utvärdering om starten. Dock har jag inte så mycket analyser, det gick från början till slut helt och hållet katastrof. Punkt slut. Jag är inte nöjd med jättemycket och jag är inte specifikt missnöjd med något heller. Det var bara en dålig dag helt enkelt.
 
Framridning
Vi fick verkligen inte till någon bra framridning. Det var många ekipage som krockade med varandra, många som satt med hörlurar och tittade ner på hästens huvud och jag själv hade i princip ingen koll på Zigge. Jag kunde inte reglera tempot alls och det gjorde ju att det blev väldigt svårt att få plats inne på framridningen. Jag jobbade mycket i galopp och försökte få igång Zigge, men han kändes som att han inte ville kliva på alls. Ingen energi eller vilja. En Zigge som jag verkligen inte känner igen, speciellt inte senaste tiden när han har varit mer i luften än på marken. Det här gjorde givetvis att jag satt och funderade på om han hade ont i hovarna eller om det var något annat fel. Inte världens bästa uppladdning kanske. När vi joggade runt var han ändå rätt fin, men det var också allt vi orkade. Jättetråkigt.
 
 
Ritten
När vi kom in på banan kändes Zigge fortfarande lite seg, ingen energi. Det är så ovanligt för honom. Så jag tror att jag undermedvetet gav upp lite redan där. Zigge brukar ju taggad igång som bara den när han kommer in på banan, men inte den här gången. Men vi startade.
 
Jag är absolut inte nöjd med den här ritten. Det finns inte mycket att lyfta fram helt enkelt. Allt var rätt dåligt. Det enda jag ändå kan se som lite positivt är Zigges kämparanda. Det kändes ändå som att han ville göra rätt, men att vi inte orkade. Han försökte, han gjorde rättså bra längningar i traven för att vara oss. Men vi orkade inte. Skolorna var katastrof allihopa, jag menar, en 2a på ena öppnan av en domare. En 2a!!! Man ser till och med på filmen att Zigge inte riktigt var på tå. Kolla i galoppökningen till exempel. Zigges favorit, inte ens där ar han i. Nej, tråkigt.
 
Men vi fick till ett byte i alla fall, det är ju alltid något, och han slog inte om i den förvända! Bara det ;) Men nej, den här ritten lägger vi på erfarenhetskontot och ser till att göra bättre.
 
Juste, jag red fel väg också. Startade mellantraven från fel bokstav. Dumt. För många program i huvudet igen tror jag.
 
Allmänna intrycket
Gångarter 6 / 6 / 6
Framåtbjudning 5,5 / 5 / 6
Lösgjordhet 5,5 / 4 / 5,5
Ryttarens sits och hållning 6 / 5 / 6
Korrektheten 6 / 6 / 6
 
Totalpoäng; 54,130%
 
Tankar om poängen
Ja alltså, 54% är ju inte kul men jag är inte förvånad. Det var inte bra. Även om vi skulle prestera så bra vi bara kan i den här klassen skulle det inte ge oss några 70%-rundor heller. Det är svårt. Att få en 4a på lösgjordheten liksom... Usch.  Men idag förtjänade vi inte mycket mer. Men men.
 
Slutkommentar
Domare 1: Bussig häst som dock behöver komma igång mer bakifrån genom ryggen till handen.
Domare 2: Trevl. häst med några trevl. byten. Brister tyvärr en del tekn. i trav progr.
Domare 3: Flott häst, skulle önska stadigare i sin eftergift. Lite osäker på bytena.
 
Tankar om slutkommentaren
Ändå ganska fina slutkommentarer med tanke på hur dåligt det gick. Att han behvöer komma igång och igenom var ju liksom grundproblemet. Dom verkade ändå positiva till Zigge :)
 
Tre bra saker från starten
  • Zigge höll bra takt i travlängningarna för att vara vi.
  • Vi satte ett fint byte på banan!
  • Vi genomförde trots en miljon motgångar!
 
Två vi ska bli bättre på
  • Jag borde kanske ha tagit beslutet att inte åka. Hade det varit vanlig tävling och inte lag hade jag ställt in.
  • Bjudning. Som alltid.
 
Domare var Leena Lundin / Roger Ohlson / Liselotte BogårdhRemember me


Ladda ner en egen design gratis