Ridpasset 21 Augusti - Royal Wish

 
Titta vilken liten sötnosig filur jag fick sitta på igår! Så himla rolig att rida! Det var ju som sagt teoriclinic på ridskolan där jag jobbar, vilket innebär att alla elever från en viss nivå kommer dit och har teori tillsammans. Den här gången var det dressyrinriktat och Helena Widell höll lektion och instruktörerna red varsin ridskolehäst. Jag hade lyxen att sitta på den nyaste stjärnan i stallet, Royal Wish. En 9 årig valack efter First Wish - Rubinrot. Jag blev sååå kär!
 
Jag började med att värma upp lite i lilla ridhuset, känna lite på den utan att hela ridskolan tittade på. Hehe. Jag har ju aldrig suttit på den tidigare. Och den var verkligen så fin där. Väldigt svårt att hitta ett jämnt flyt, men bitvis glänste den verkligen till och var underbar! Sen gick vi in i stora ridhuset där den blev lite spänd. Men, det är ju inte så konstigt när detstod en hel radda med människor på ridbanan. Hehe!
 
När det väl blev min tur att på fokus på oss gick det väl lite sisådär. Som sagt blev det mycket spänt och då blev den väldigt introvärt. Lite okontaktbar liksom. Men när den lyssnade på mig var den fin. Hade jag ridit på ridskolan och någon bett mig rida den varje vecka hade jag jublat! När det inte fanns massa konstigt runt om vr den som sagt riktigt riktigt fin! - Lyllos ridskoleryttarna!
 
 
En sakl som var nyttig för mig var att få känna den här spändheten hos de här hästen. Jag har ju funderat på om Zigge blir just spänd på tävlingsbanan och att det är det som gör att han dör lite på banan. I det här fallet kändes det ju så otroligt tydligt att hästen upplevdes som seg och med noll bjudning när den blev spänd. Men så fort den slappnade av bjöd den på riktigt bra framåt. Bara skillnaden nrä vi var själva och när vi hade en hel publik framför oss. Jag upplevde den som att den hade god bjudning i uppvärmningen, men när vi hamnade i rampljuset och det blev spänt kändes den nästan seg. Det känns som något jag absolut måste utforska med Zigge. Kan det vara det som ger oss problem på banan? Att han i själva verket blir spänd? Förmodligen på grund av att jag blir nervös och spänd? Intressant.Remember me


Ladda ner en egen design gratis