Åååhhhh, som i ååååhngest!

Ja, ångest är något jag lever med idag. Jag la precis en betällning på något för dyrt. Men ibland är det så att man måste. Jag pallar inte att rida runt i silvertejp längre. Så ni kan nog gissa vad beställningen blev...? Vad tror ni?
 
Egentligen är det inget konstigt att jag beställer detta då det är på tiden, det behövdes egentligen göras för något år sedan. Men nu på sistone har jag ju varit så duktig med att inte slösa pengar, så egentligen borde jag väl inte få sån ångest, men ändå får jag det. Det finns ju så mycket roligare saker att spara pengar till egentligen. Haha! Nåja, jag är sjuk idag och har varit det heeeela löningshelgen (=dötrist) så lite värd det här är jag väl ändå...? ;)
 

Gonzos travökningar

Jag utlovade ju lite film på Gonzos beryktade travökningar. De blev kanske inte så jättebra, men huvudsaken är att man ser hans framben, gud vad jag älskar dom! Dock red jag ett pass på Gonzo efter min torsdagslektion och DÅ fick vi till ordentliga ökningar. Kanske kan lägga upp den filmen också. Men här är han iallafall snyggingen!
 
 

Ridpass Einstein Onsdag

I onsdags blev det ju ett ridpass på Einstein som jag har glömt att skriva om! Anledningen till det är nog att jag mer eller mindre förträngt det passet. Det blev ett sånt där pass som man får sätta på erfarenhetskontot. Man har gjort det, det gick dåligt, man lagrar det långt bak i minnet och går sedan vidare. Gör om gör rätt!
 
Nä skämt åsido, men det gick faktiskt rätt dåligt. Jag hade ju först ridit ett pass på Gonzo, så jag var dels trtt och dels inne på att rida liten ponny. Sen satte jag mig alltså på Einstein, som är extremt mycket häst att rida ihop. Vi var själva i ridhuset(som han inte alls gillar), han hade vilat dagen innan och jaa, ingen bra kombo helt enkelt. När han dessutom nu har börjat tycka att det är oerhrt roligt med dressyr så blev han supertaggad så det var som upplagt för katastrof.
 
Nu låter det som att han inte gick ett steg framåt, eller bara kutade runt och riktigt så var det inte. Han var ändå hyfsat bra, men jag var inte särskilt nöjd. Han blev lite stel och spänd och jag fick inte riktigt igenom honom. Så jag tänkte att jag skulle använda mig av lite förvänd galopp, skänkelvikningar och byten för att få honom lite lösgjord. Det brukar ju alltid fungera så bra. Den här gången var det som att han tänkte "JIIIPPIIII!!!!" Och så bara hetsade han runt och mer elelr mindre exploderade för minsta lilla hjälp. På ett ickepositivt sätt.
 
Nåja, det är som sagt bara att lägga på erfarenhetskontot och sedan gå vidare. Nästa gång går det ju förmodligen bättre, så det är ju positivt!
 
Här kommer några missvisande bilder, såhär fin var han nämligen typ i 5 sekunder..... Totalt!
 

Gårdagens ridpass - Gonzo

Igår åkte jag direkt efter jobbet till stallet för att rida på den lilla svarta prinsen, Gonzo. Gud vad jag älskar den ponny! Så himla mysig, så himla söt, så personlig och så rolig att rida!
 
Hur som helst så var han SÅ fin redan när jag började rida, så det gav mig en positiv känsla redan då. Sen blev det bara bättre och bättre. Jag brukar vanligtvis ha lite problem att hålla honom på plats i böjningen, framförallt i högervarvet, men han var bara så mjuk och härlig! Vi tränade lite skänkelvikningar, och där var han lite motsträvig i början, men sedan blev han superfin även där. Vi gjorde en del tempoväxlingar också, och det kan man ju bara inte låta bli på Gonzo. Han är ju så himla rolig att länga traven på för han älskar det! Jag ska visa er senare vad jag menar. Jag filmade en travökning igår. En sån här dag nrä han är såhär fin i formen(vanligtvis brukar han gärna gå lite bakom) så är det så kul att göra ökningar för då blir det så himla bra! Skulle jag kunna så skulle jag bara rida i ökad trav på honom :)
 
Bild från ett annat tillfälle

Fina Einstein igår!

 
 
Igår var det premiär för mig och Einstein i 100 cm. Wiihoo! Det gick toppenbra! Först gick Einstein en runda med sin ägare Emma i 80 cm, vilket var jättekul för han var så snäll och skötte sig exemplariskt. Jag hjälpte Emma hela vägen så det kändes skönt. Einstein fick gå in i boxen en stund mellan våra starter och sen var det dags.
 
På framhoppningen var det som vanligt lite rörigt. (Varför finns det ALLTID den där ryttaren med en asjobbig person som står och höjer och sänker hindrena som en dåre!?) Jag red jäkligt illa på räcket men desto bättre på oxern, allt var som vanligt med andra ord.
 
När vi kom in på banan (efter en låååång väntan, jag blev klar och framhoppad i alldeles för god tid) så blev Einstein astaggad, drog upp huvudet och spände hela kroppen. Han rä så rolig när han gör så för minsta lilla rörelse jag gör så flyger han iväg och tror att vi fått startsignal. Hur som helst så fick vi tillslut det och jag startade. Hinder 1, 2, 3 och 4 gick toppen, även om Einstein hade lite brist på självförtroende in i kombinationen(4an), men det är ju som vanligt. Man får känslan av att han tänker "Hur i H*lvete ska jag ta mig igenom det här!". Men han grejade det super! Sen kom vi in lite stort på hinder fem och jag hann inte riktigt få tillbaka honom till 6an så jag fick ta ett beslut; Trycka av honom sjukt mycket för tidigt(vilket är Einsteins eget förslag) eller lägga in ett extra kort galoppsprång och hoppa av nära. Jag valde det senare eftersom han absolut inte får gå av för stort. När han gör det så får jag det jäkligt kämpigt. Han drar nämligen iväg som en avlöning då och sen går det bara fortare och fortare. Och det var det som hände. Efter hinder 5 gick det bara snabbare och snabbare och hinder 6 som vi kom för nära rev vi såklart. Men om ni kikar på filmen så ser ni att han verkligen gör sitt bästa för att försöka. Söta häst!
 
Något som var kul också var att det märktes att vi tränat en hel del på att byta galopp. Jag lyckades rätta galoppen genom galoppombyten, superhärligt! Och så mycket smidigare!
 
Vi slutade alltså på 4 fel, men med en överlycklig och övertaggad häst och en mycket nöjd ryttare. Det här känns toppen inför vår tävlingsdebut!

Hejaheja!

 
Idag gäller det! Idag debuterar jag och Einstein 100 cm tillsammans (på träningstävling visserligen, men ändå) Det kommer bli sjukt kul!

Inför söndag

Såhär ser det ut inför söndag:
 

Dagens hoppning med Einstein

Oj vad det kändes som att det var länge sedan jag satt på Einstein idag när jag hoppade upp! Vi var inte alls särskilt sammansvetsade och jag fick inte alls till det någe bra. Eller, det gick rätt bra, men jag hade velat att det skulle gå bättre.
 
Vi jobbade med Einsteins svaga punkt; studsserier och hinder efter varandra. Nyttigt, jobbigt och alldeles galet blir det ibland. Men på det stora hela gick det rätt bra. På kortsidorna i ridhuset stod det två cavalettiserier med tre upplagda bommar på en böj, sen var det två diagonaler med två hinder på varje, den ena var det tre galoppsprång mellan och den andra var det två. Jäklar vad nyttigt det var och jag fick känna också att det faktiskt är som jag säger. Att när det blir lite trixigt för Einstein så backar han av mera själv och bromsar upp sig. Det blev nämligen stor skillnad på den med två och den med tre språng mellan. När det kommer hinder efter två språng blev han automatiskt mer i balans och bar upp sig själv på ett annat sätt än när det var tre emellan. Då bara plöjer han på i 190.
 
Vi hoppade iallafall som på en åtta; bomserie, diagonal, diagonal, bomserie osv. Det kändes riktigt bra och vi avslutade banan på strax över en meter. Det kändes bra eftersom jag ska hoppa en meter på hopptävling på söndag! Och 11 maj börjar ju närma sig nu, inte så himla länge kvar till min och Einsteins borta-tävlings-premiär! Så himla kul ska det bli! :D
 
Bilderna tagna av Markus Högberg

Jag & Einstein förra måndagen

 Här komemr en film på mig och Einstein när vi inte tävlar. Så ser ni lite hur han är när det inte finns några läskiga staket eller domartorn, haha!
 
 
Filmat av My Lillsunde

Dags igen!

Då var det dags igen! Allsvenskan i ponnyhoppning div III. Mina kära lag startar idag på Sorunda ridklubb och vi hoppas på bra resultat! Jag har med mig lite andra lagdeltagare den här omgången, men de flesta är desamma. Ni håller väl tummarna för oss nu idag?
 

Ska jag kanske...?

Ska jag kanske slå till på det här halsbandet till Abbe? Så kan han matcha sig med Einsteins grimma? Haha! Näärå, Abbe skulle ju få det här halsbandet som en halsförlängare ;p
 

Gårdagens ridpass - Einstein

 
Igår åkte jag ju till stallet. Först höll jag en lektion för söta Sofie och Tequila, dom var riktigt duktiga och man såg att dom tagit till sig det vi lärde oss förra veckan, superkul! Efter det gick jag och gjorde iordning Einstein för ett dressyrpass.
 
Direkt när vi började värma upp kändes han framåt och taggad på att jobba. Det känns jättekul, för i början när jag satt upp på honom (alltså typ i... januari?) så blev han sur och arg. Numera blir han glad och taggad på att jobba, så det känns himla skönt!
 
När vi hade värmt ett tag i trav gick jag vidare på galoppen. Tänkte mycket framåt, böja och räta ut. Inte det lättaste. Sedan gick ajg vidare på att rida förvänd galopp och då kände jag att han tycker det är kul att vi har börjat jobba med galoppombyten. Var och varannat steg gick ha noch laddade. Men han höll den förvända, duktiga häst! Efter det gick jag vidare på att träna lite byten. Vi fick till en hel del bra byten från vänster till höger galopp, men bara typ ett bra åt andra hållet. Det är SÅ mycket svårare! Men jaga vet inte om det beror på att Einstein har svårare åt det hållet, eller om det är jag som rider sämre åt det hållet. Förmodligen en kombination.
 
Som avslutning körde jag lite stretching-trav och böjde igenom mycket i låg form. På det stora hela var han riktigt fin! Så härligt att det går framåt!
 

Anmälan, check!

Sådär ja! Då var jag och Einstein anmälda till träningstävling i hoppning på hemmaplan. Jag tog 100cm, bäst att passa på, för snart blir det ju riktig tävling och jag känner att jag gärna vill ha hoppat 100 på träningstävling innan jag går in i 95 på riktig tävling. Optimalt hade ju såklart varit att hoppa 90 + 100, men Emma ska hoppa en klass också och Einstein kan ju inte gå tre klasser! Så vi kör på bara 100 :)
 
Nu taggar vi!

Snygga ridbyxor under 1000-lappen!

 
 
Igår blev det besöksrekord igen här i bloggen, kul! Det firar vi med det här tipset; ett par schyssta röda ridbyxor med svart skoning för endast 789:- Nu är det ju ett tag sedan som det var väldigt inne med röda ridbyxor, men det är fortfarande snyggt. Jag personligen gillar dock inte heeeeeelröda ridbyxor, utan tycker att man ska ha svart skoning som bryter av. Dessa är toppen ju! Du hittar dom hos Horze.se
 
Snart blir det att åka ut till stallet och hålla lektion för gulliga Sofie på Tequila, och efter det ska jag rida ett pass på Einstein. Heja!

Gårdagens ridpass - Einstein

Bilden tagen av My Lillsunde

Igår eftermiddag/kväll åkte jag ut till Einstein och pysslade om honom och red. Jag gjorde lite extra fint i boxen, som ni såg och sen red vi ett dressyrpass. I början av passet kändes Einstein väldigt otaggad och lite seg. Men ändå rätt nöjd. Efter lite kämpande kom han igång och när vi hade galopperat en stund blev han mycket mjukare och finare. Då gick vi på att köra lite förvänd galopp och lite byten. Då taggade han till, framför allt vid bytena. Han gillar verkligen att göra byten, även om han itne gör dom så himla bra än. Vi fick dock till en del riktigt bra då han bytte rent, men de flesta blir att han byter fram, tar korsgalopp ett par språng, och sen byter bak. Men det är bara att kämpa på!
 
Efter galopparbetet blev han väldigt fin, och frustade/gnäggade som aldrig förr. Einstein har nämligen en egen grej, efter ett riktigt jobbigt pass där han fått kämpa sig svettig och sen blivit mjuk och fin och lite nöjd, då "frustgnäggar" han. Han gör dom båda på samma gång. Supersöt! Någon gång ska jag försöka spela in det :) Vi avslutade passet med att jogga runt i låg form med mycket böjning, så det blev som riktig stretching.
 
Bilderna tagna av My Lillsunde

Boxmys

Idag var hovslagaren ute hos Einstein. Bra, fast ändå tråkigt. Einstein har fått Strålröta. Blä. Men men, detä r väl dags för sånt nu. Som tur är så är det inte så farligt, och det får vi nog bort snart! Nu är det viktigt att hålla fötterna torra, och därför lyxade vi till det lite extra i boxen. Det blev först en hel ny torvbal, och uppepå det blev det en hel spånbal. Supermysigt sa Einstein och gick runt och puffade med mulen i spånet. Sötnos!
 
Imorn skriver jag om ridpasset. Då får ni även lite bilder och det finns även ett filmklipp! Tänkte att det kanske vore kul att se hur han ser ut i dressyren när vi rider "vanligt", och inte bara när det är programridning :p

Duktiga division III

 
Tjiho! Gårdagen gick ju kalasbra! Tjejerna var SÅ duktiga och nästan alla gick nollor! Superkul! Vi hade två lag med och det ena laget placerade sig som 4:a! Grattis tjejer! Division III rids ju med stilbedömning, så det känns extra kul, för stilbedömning handlar ju inte om att rida snabbt elelr bara fint, utan framförallt om att rida BRA.
Emelie på ToyBoy
 
Linnea på Icy Flower
 
 Emelie på Hello Kitty
 
 Josephine på Pirate
 
Daniela på Casper
 
Vendela på Roxanne
 
Elin på Maya
 
Molly på Peach Passion
 
Bilderna tagna av My Lillsunde

Tävlingsdax idag!

Jajjemän, idag är det tävlingsdags! Dock inte för min del, jag är "bara" coach idag. Det är första omgången av säsongens division III på ponny och vi har med två lag. Jag är lagledare tillsammans med två till. Men en av de kommer inte idag, så vi är två stycken. Så idag får ni nu hålla tummarna för våra lag att det blir bra placering för oss! Den här omgången rids på Blåkulla i västerhaninge, så jag har en bit att åka. Därför är jag uppe supertidigt, men, ni vet hur det är att vara hästtjej. Då är det bara att stiga upp på sin lediga dag!
 

Ponnyryttare Enerstrand

 
Här kommer lite nostalgifilmer på fina fina Wille. Som ni vet har jag ju inte riktigt släppt ponnytiden, trots att jag är snart 24 bast. Det här är i alla fall Wille, som jag hjälpte till att rida lite åt Malin, som nu äger Gonzo istället. Wille finns tyvärr inte längre då han var med om en hag-olycka. Men vi är många som saknar honom ♥
 
 

På önskelistan

 
Väldigt högt upp på min önskelista står just nu ett par sådana här stövlar. Jag vill ha de svarta, så himla stiliga! Och nu har jag hittat en hemsida där de inte är så himla dyra. Kanske blir det här nästa present till mig själv? Mina stövlar börjar ju bli helt slut. Det jag funderar på är om ajg behöver extra långa skaft på de, eller vanliga. Någon som har dessa? Är de långa i benen? Och vad tycker ni om de?

Ett steg närmare..

Igår kom ett paket på posten till mig. Jag vet vad som är i, och jag ska hämta det idag. Det är min fina kavaj jag köpt som jag ska ha till tävlingen i maj. Så nu är vi ett steg närmre min och Einsteins tävlingsdebut! Spännande! Tror ni kavajen kommer bli bra på mig? :)
 

Film från igår

 

Gårdagens dressyrtävling


Bilden tagen av Emma Doland

Igår blev det ju dressyrtävling trots allt! Jättekul! Dock var jag ju itne riktigt förberedd, så det var kanske inte den bästa uppladdningen, men ändå superkul! Jag åkte ut i god tid och knoppade fina Einstein, och hann därmed pyssla lite med honom. Jag hann även hjälpa "min elev" Sofie från framridningen, vilket var roligt. Hon var jätteduktig.
 
När det blev dags att rida fram var jag även där ute i god tid, vilket var riktigt skönt för vi behöver ju en hel del tid för framridningen. Einstein kändes fin på framridningen, och väldigt nyfiken på vad vi skulle göra.
 
När vi väl kom in på banan fick jag startsignal ganska omgående, och man hade inte hunnit ta in nästa ryttare, och inte heller hade protokollspringaren gått ut, så det var mycket Einstein tittade på i första delen av programmet. Det ledde till en spänning hos Einstein och en irritation hos mig som vi tyvärr inte blev av med på hela programmet. Supertrist. Det som händer när han blir spänd sådär är att jag får rida lite i undertempo för att inte tappa honom helt, och då blir ju bjudningen lite lidande. Trist, men så är det ibland.
 
På det stora hela var han ändå väldigt fin och han brydde sig inte lika mycket om staket och domartorn den här gången. Jag är ändå nöjd med honom, och nu får jag helt enkelt satsa på att ladda inför nästa tillfälle!
 
Slutpoäng:
Gångarter: 6/12
Framåtbjudningen: 5/10
Lösgjordheten: 6/12
Ryttarens sits: 6/18
Korrektheten: 6/12
 
177p, 61,03%
 
Min tanke om slutpoängen: Jag är faktiskt inte så himla nöjd med den här slutpoängen. Samtidigt som jag förstår den. Hon brukar vara ganska hård i bedömningen på mig, och då är väl det här helt okej. Den där femman på framåtbjudningen svider lite, men på sätt och vis förstår jag den. I och med att det blev som det blev i början av programmet så tappade jag en hel del på bjudningen när han blev spänd och okoncentrerad. Dessutom satt jag och var lite förbannad större delen av programmet och glömde helt enkelt av mig. Att jag inte fick bättre på korrektheten beror till stor del på mina serpentinbågar. Jag kom på mig själv med att slarva som fasen med vägarna. Tråkigt, jag som brukar vara bra på just dom. I övrigt har jag inte så mycket att säga om slutpoängen. Han var lite spänd och jaa, då blir det såhär.
 
Slutommentar: Häst som behöver bjuda bättre. Blev lite matt o trycker ofta upp i formen. Lägger ibland huvudet på sned.
 
Min tanke om slutkommentaren: Jaa, det var ju inte ett enda positivt ord i den slutkommentaren, vilekt jag tycker är trist. Men samtidigt så stämmer det ju. Han tappade lite bjudning, blev lite spänd och jaa. Antagligen lägger han huvudet på sned också, även om jag inte märkte det. Dock tycker jag inte att allt var negativt, så det hade ju varit kul att få något positivt ord.
 
Bilderna tagna av Emma Doland

Film från gårdagen kommer lite senare :)

Om Einstein

 
Einstein är en mörkbrun valack född 1996 och uppfödd av Rune Jakobsson. Han ägs nu av Rose-Marie "Rosie" Doland och står uppstallad på Södertälje Ridklubb. Rosie köpte Einstein i slutet av år 2012 och det är framförallt dottern Emma som rider honom. Sedan januari 2013 hjälper jag till och rider Einstein då han är en rätt svårriden herre.
 
Einstein har god kapacitet men har de senare åren inte ridits så muskelbyggande och var därför rätt tunn när han kom till familjen Doland. Det vi framförallt jobbar på nu är att få upp hans kondition och bygga muskler. Han är framförallt en hopphäst och har tidigare tävlats av John Hickey med goda resultat. Han har även god kapacitet för att gå lättare dressyrklasser.
 
Till sättet är Einstein en mycket positiv och glad häst som alltid vill göra rätt. Ibland får han lite hjärnsläpp och "fattar iiiingentiiiiing" vad man säger, och då får man bara hålla sig lugn och tålmodig så brukar det lösa sig. Men i nästan alla lägen gör han sitt bästa. I stallet är han väldigt tvåsidig. Ena stunden vill ha nbara mysa, gosa och pussas, medans han i nästa inte alls vill mysa eller ens lyssna på pussljud. Då blir han nämligen "lite arg". (Med andra ord, jag har aldrig sett någon surare häst) Han är ganska kittlig, så borstning innan ridpasset när man är lite pigg och vaken är ingen favoritsyssla, men däremot efter ett svettigt pass när man är lite trött, då kan det till och med vara lite skönt att bli borstad.
 
Einstein har många goa sidor och han är en riktig utmaning att rida. Han är som sagt inte så bra musklad, och eftersom han är lite äldre tappar han snabbt i muskler också. Han är mycket stark i sin högersida, och mycket vek i sin vänstersida, vilket mer eller mindre innebär att han bara vill ta stöd på högertygeln och inget alls på vänster. Han har lätt att flytta undan för vänsterskänkeln, och jättesvårt undan för höger. Han är grym att hoppa i högersväng, jättesvår i vänstersväng. Ja, helt enkelt väldigt oliksidig. Men som sagt, med ett gott hjärta och han gör sitt bästa i alla lägen.

Ibland har man tur!

 
Jaa hörni, ibland ska man ha tur också! Ni vet ju att jag inte hann anmäla mig till Pay n' Ride idag. Tydligen har det blivit strykningar, så jag kom med i alla fall! Underbart! Så nu har jag snabbt pluggat in programmet, detä r bara LB:1 så det är inga problem, och nu får ni hålla tummarna för mig att det går bra :) Jag startar som nr 15 och första start är klockan 3 idag. Så det blir nog inte så jättetidigt, men det är perfekt. Då hinner jag pyssla lite med Einstein och göra honom fin. Passa på att ha knoppar idag kanske? :)
 

Duktiga tjejer och ponnyer!

Jag har ju helt missat att berätta hur det gick för Kitty och Gonzo på hopptävlingen i Rimbo i lördags! De var superduktiga båda två, och E & C som red var även dom superduktiga! Det var ganska dåliga förutsättningar dessutom, framhoppningen var i samma ridhus som tävlingen, och hindrena var uppställda så man skulle hoppa dom på medellinjen. Med andra ord, jättetight. Inte så optimalt för varken storgalopperade Gonzo eller ungponnyn Kitty. Men det är ju nyttigt att träna på dåliga framhoppningar också. Vi trodde ju dessutom att vi anmält till 60-70, men icke. Det var visst 70-80 för tjejerna. Så kan det gå! Såhär gick det:
 
Kitty 70 cm:
På framhoppningen var hon jättefin, men fick lite problem med oxern. Efter som det var rörigt och hindrena så tight så fegade hon ur lite. Tog sig i alla fall över och var fin ändå. På banan fick hon ett stopp på grund av läktaren som var utmed hela ena långsidan. Hon är nämligen lite tittig mot sånt och missade helt enkelt hindret. Efter rundan gjorde hon en omstart och gick då felfritt.
 
 
Gonzo 70 cm:
Fick lite svårt inne på framhoppningen då det är en storgalopperad ponny, och man inte riktigt kan galoppera på så som hindrena stod. Men lilla C som red gjorde det riktigt bra ändå. Inne på banan hoppade dom felfritt och Gonzo skötte sig toppen. Lite slarviga vägar emellanåt, men fin på hinder.
 
 
Kitty 80 cm:
Inför 80 hade vi samma problem på framhoppningen, oxern. Hon stannade en gång, och tog sig sen över men "fastnade" och blev lite hängandes över hindret. Lilla E som red hängde bara med och varken ryckte i munnen eller dunsade i sadeln och Kitty kändes rätt nöjd ändå. Hoppade oxern igen och det blev mycket bättre. Duktiga E! Inne på banan hade vi gjort upp en plan för vart hon skulle rida (alltså mycket vid läktaren så hon skulle se att det inte var något farligt) och sen fick hon startsignal. E red riktigt riktigt bra, och Kitty skötte sig super. Kom tyvärr lite nära på ett hinder och fick ett löjligt litet pet. Men det var så fint och vi är mycket nöjda ändå!
 
 
Gonzo 80 cm:
På framhoppningen för 80 cm red lilla C mycket nogrannare och det syntes även inne på banan. Duktig som hon var såred hon MYCKET nogrannare vägar och tog själv kommandot över Gonzo. Det blev en felfri runda och en mycket stolt coach och mamma Malin.
 
 
På det hela var tjejerna riktigt duktiga, och jag själv känner mig riktigt nöjd med både dom och ponnyerna. Båda dessa ponnyer är verkligen helt fantastiska!