Bilder från gårdagens hoppträning

 
 
Bilderna tagna av världens bästa My Lillsunde
 

Tisdagens ridpass och torsdagens ridpass

I tisdags blev det ett pass på Einstein. Min vän E var med till stallet så hon fick skritta ut en tur i skogen på Einstein, och han var supersöt och jättesnäll med henne, ungefär som att han förstod att han inte fick hitta på dumheter.
 
Efter det red jag lite på utebanan och jobbade mycket i galopp och bara försökte få honom låg i formen och jobba in under sig. Han var rätt fin faktiskt :)
 
Idag(torsdag) blev det ett hoppass på utebanan för vi skulle släpa fram muren och hoppa den inför söndagens omgång i allsvenskan. Jag har aldrig hoppat mur med Einstein (mer än en på 30 cm) så jag visste inte hur han skulle vara med den, och vi misstänker att det blir en mur på söndag på grund av banbyggaren.
 
Hela passet var Einstein otroligt lyhörd och mjuk och fin, så det blev ett riktigt roligt pass idag. Han var superfin och efteråt fick jag beröm av tränaren. Hon sa att det är precis såhär jag ska rida på söndag, så jag ska göra mitt bästa för att det ska bli så. Nu laddar jag för söndagen, jag är supertaggad!
 
En positiv, fin svart häst och en oerhört koncentrerad ryttare som gjorde bra ifrån sig.
Bilden tagen av My Lillsunde
 

Gårdagens hopptävling

Bilderna tagna av Emma Doland
 
Igår var det hopptävling med Einstein och jag startade i 90 och 100. Det var en jätterolig bana, och det var riktigt kul! Det hade verkligen kunnat gå bättre, men ajg är ändå väldigt nöjd av olika anledningar. På det stora hela var Einstein så otroligt glad och helt övertaggad att det gick alldeles jättefort, med lite för lite oärligt tryck och han blev lite lång över hindrena. Jag gjorde en stor miss och några småmissar, men som sagt, jag är mycket nöjd över vår insats. Det känns RIKTIGT bra inför nästa helg då det blir premkiär för lagtävling för oss. Det här var en perfekt uppvärmning!
 
Framhoppningen 90 cm:
Einstein var väldigt stel och knasig på framhoppningen, han ville inte riktigt jobba in under sig, och han var toktaggad. Men väldigt positiv och hoppade riktigt bra. Avståndsbedömningen kunde varit bättre, men jag var väldigt nöjd över att han hellre hoppade av lite stort än la in extra galoppsprång.
 
Banan 90 cm:
Det gick i en väldig fart och jag fick verkligen kämpa med att få ihop hela hästen, och det räckte väl inte riktigt hela vägen fram. Men jag var ändå väldigt nöjd med Einstein, det var ju första hopptävlingen på mycket länge, så det är klart att han blev superladdad. Vi kom lite tokigt på sista hindret (Jag styrde lite dåligt och fick itne alls med mig bakdelen i vändningen) så vi hoppade av alldeles för långt ifrån och fick med oss bakbommen ned.
 
Framhoppningen 100 cm:
Jag tog inte många språng alls här eftersom vi redan var uppvärmda. Jag ville bara få känna på att det var lite högre, vilket inte kändes alls. Jätteskönt!  (Jag är ju trots allt en gammal hopprädd människa)  Haha! Einstein skötte sig super och hoppade jättefint.
 
Banan 100 cm:
Här blev det ungefär en likadan runda som i förre klassen. Einstein var toktaggad, det gick lite fort, och vi fick itne alltid in bakdelen under oss. Men vi var väldigt positiva och han var riktigt duktig. Jag gjorde en jättemiss på sista hindret som nu hade blivit en kombination. Jag gjorde nämligen samma dåliga väg, vilket ledde till att jag styrde jättesnett över första hindret och landade helt ur linje till nästa. Men över första hindret börjar man ju såklart ladda för att svänga in på nästa, och Einstein var på hugget. Men eftersom vi har haft lite problem med Einsteins självförtroende i kombinationer(det känns som att han bara dör så fort han får syn på att det är två hinder direkt efter varandra) så valde jag att styra honom ur kombinationen, lägga en volt och hoppa om kombinationen på rätt sätt. Så himla onödigt att sätta oss i en sits som vi kanske inte klarar och istället bara får sämre självförtroende, både jag och hästen.
 
Jag är grymt nöjd med dagen och längtar tills nästa helg! Om jag lyckas få tag i filmer från mina starter lägger jag givetvis upp dessa här, men än så länge har jag inga. :)

Banskiss för morgondagen

 
Såhär ser alltså banskissen ut inför morogndagen. En väldigt enkel bana ser det ut att vara, och om jag inte missminner mig så är detta samma bana som min och Einsteins första pay n' jump. Det är samma banbyggare, Bo Österlund, så det är ju mycket möjligt. Det ska bli riktigt kul imorgon och jag kommer som sagt att hoppa 90 och 100. Jag skulle egentligen vilja träna på att rida några omhoppningssvängar, bara för att testa på det inför nästa helg, men det ser ju itne så himlans lätt ut på den här banan måste jag säga. Det skulle väl vara korta svängar mellan 1an och 2an (inte särskilt optimalt) och mellan typ... 7an och 8an, haha! Det blir nog inga sådana.
 
Förhoppningsvis kommer det kanske lite fina bilder imorgon på oss, för Emma skulle vara där och fota och hon är ju som ni vet jätteduktig på att fota.
 
Här är två fina bilder som Emma tagit:
 
 
 
 
 

Dagens hoppass - Einstein

Idag blev det som sagt lite småskutt med Einstein. Han var superladdad och tyckte att det var fantastiskt kul! Det innebar att det blev ett pass med mycket fart, och en hel del Ptrooo!!!!! Haha! Men det är superhärligt att han tycker att det är så roligt! Vi hoppade inte så högt idag, men något prång låg på nästan en meter. Så får vi köra meters-hoppning på söndag när det är pay & jump! Heja Einstein! Jag hade med mig världens bästa My idag som hjälpte mig med hindrena, tusen tack bästa Mysan! Utan henne hade det aldrig gått :)
 
 
 
Och så den roligaste bilden av dom alla, man ser verkligen hur snabbt det gick här:
 
 
Bilderna tagna av världens bästa My Lillsunde

Anmälda

 
 
Sådär ja, då var vi anmälda till en Pay & Jump nu på söndag. Perfekt uppvärmning inför nästa söndag då det är tävling på riktigt! Jag anmälde oss till 90 och 100 nu på Pay & jumpen, och så håller jag helt enkelt tummarna för att vi orkar båda klasserna, för jag behöver hoppa en runda på 100 känner jag. Men vi få se, jag ska kolla med min tränare, jag kanske ändrar anmälan till att hoppa 100 två gånger istället. Vi får se helt enkelt. Nu ska jag åka ut till Einstein för att hoppträna lite lätt, har ju inte hoppat honom ordentligt sedan innan hans bete, så det börjar verkligen bli hög tid!

Tisdagens och torsdagens ridpass - Einstein

I tisdags blev det ett riktigt träningspass för mig och Einstien. Vi red en bomövning för instruktören Nussan, och det var riktigt bra! Han hjälpte mig väldigt mycket och Einstein var sjuuuuukt jobbig, men med Nussans hjälp fick vi till det ganska bra.
 
Vi red mycket på en stor volt med bomserier på varsin halva och sedan övergångar på de andra halvorna, så det blev som att man delade upp volten i kvartar och varannan kvart red man bomserie och varannan kvart red man en övergång. Det var svinsvårt att göra övergångar  eftersom han hänger i handen och inte går framåt, så det var ganska mycket trist ridning, tills i slutet då vi fick kämpa på en galoppvolt, varv efter varv över bommarna. Då blev han plötsligt lite lösgjord och blev lite fin.
 
I torsdags blev det ytterligare ett pass med några få bommar. Det här passet var hemskt. Han bara sprang i full rulle och lyssnade totalt på mig i kanske 2 minuter av 60. HELT värdelöst. Men, det är bara att kämpa på. 1 september är det som sagt hopptävling och då ska vi ju vara i form! Haha! Heja oss!
 
Som tur är så tycker jag väldigt mycket om Einstein även sådana här dagar.
 

Anmälda!

 
Sådär ja! Nu är vi anmälda till första omgången av Allsvenskan div III :) Ska bli superkul! Nu blir det hårdträning fram till 1 september. Och så måste jag hitta någon som kan vara med och vara hästskötare åt mig på tävlingsdagen :)

Byten med finaste Einstein

 
 
Här har ni film på mig och Einstein från passet då han gjorde byten så himla bra! Visst, dom är inte perfekta, men se det här, och tänk att för några månader sedan bytte han inte alls. Duktiga häst!
 
Kul bild mitt i bytet :)
 

Favorit-ridskoleponnyn

Här om dagen pratade jag med en tjej som rider på ridskolan där jag i många år jobbat, fortfarande jnobar en del, numera själv rider lektion och känner mig som hemma. Hennes favorit-ponny är Maya, och jag kan itne annat än instämma. Det är en helt fantastisk ponny som alltid får mig på gott humör. Varför? Jo för att jag faktiskt rider henne lite ibland. Inte särskilt ofta, men de gånger jag gör det så blir jag alltid påmind om varför jag håller på med hästar. Oftast när jag ridit henne har det varit för att "min" häst har varit halt, eller att den försvunnit eller så. Då brukar jag ta Maya istället, och det är precis vad jag behöver då. När jag känner mig lite nere och less, då är hon perfekt.
 
I allmänhet är Maya en ganska tjurig ponny. Hon är ett typiskt sto om ni förstår hur jag menar. Hon är grinig mot alla andra hästar/ponnyer när man rider. Hon är grinig när man gör iordning henne. Hon är lite småsur när man lägger till skänkeln. Ja, lite mest hela tiden. MEN! När man uppmuntrar henne lite och taggar igång henne, då finns det inte många som är gladare än henne. Kolla bara här, så roliga bilder från en kul markarbetskurs vi var på i julas:
 

Gårdagens ridpass - Einstein

 
Bilder från ett annat pass
 
Duktiga fina, fina häst! Igår blev det ett träningspass i dressyr och det var riktigt jobbigt! Einstein var väldigt stretig till en början, men efter mycket kämpande från bådas sida blev han mjukare än smör! Efter vi hade galopperat var han så lösgjord att han blev supertrött och tappade takten en del. Då fick det vara nog. Men det kändes så himla bra att vi löste allt. Han var himla pigg också, vilekt var jättekul! Och igår fick vi även frågan om att ingå i vår ridskolas hopplag! Kul! :) Men det får vi se hur det blir med.
 

Dagens ridpass - Einstein

 
Idag blev det ett ridpass på Einstein på utebanan. Till en början var han ASjobbig, men vi kämpade och kämpade och till slut blev han riktigt fin! Vi galoppjobbade väldigt mycket i så låg form som möjligt (framgår dock inte av bilderna) och så fick han race-galoppera på de stoooora långsidorna några gånger, jäklar vad han tyckte det var kul! Vi avslutade med att göra lite galoppombyten, vilket inte är vår starka sida alls, men han gjorde det SÅ bra! Vi var till och med tvungna att filma för att se att han faktiskt gjorde helt rätt, varenda gång! Jag kunde liksom sitta och rida på en åttvolt och bara byta, byta, byta, byta, utan problem! Det brukar INTE gå. Jättekul! Om jag kommer ihåg kanske jag lägger upp filmen på bytena :)
 
 

Ögon

Efter betet har Einstein fått lite rinniga ögon, så nu geggar jag i en salva varje dag, och det ser så roligt ut! Han blir som en vampyr eller nåt med helt gula ögon. Salvan är gul och man lägger den innanför undre ögonlocket, och när hästen blinkar får den som en hinna över hela ögat, som då alltså blir helt gult. Tihi! 
 
Förresten fick Einstein vilodag igår eftersom han fått kämpa på bra i tre dagar i streck :)
 
 

Tillbaka!

 
Hej allihopa! Nu är sommaruppehållet slut och jag är tillbaka. Einstein har varit på sommarbete och är nu tillbaka igenoch på torsdag börjar träningen igen, så nu blir det full fart.
 
Einstein kom hem förra helgen, och eftersom att ägarna skulle åka på semester så är jag nu "tillfälligt hästägare" tills på söndag. Det har hittills varit väldigt mysigt, och jag har börjat sätta igång Einstein lite. Tyvärr hade han totalt pajat båda bakhovarna direkt när han kom hem så jag kunde inte rida i början av veckan, men nu är vi igång. Efter betet har Einstein tappat nästan alla sina muskler han byggde upp under vårterminen, så det är lite trist, men han är ju gammal och så, så det är inte så konstigt. Vi får se när jag kan börja rida honom på torsdagsträningarna alltså, detä r ju ingen idé att ha honom med sig om han inte orkar. Nåja, vi börjar med att bygga upp honom igen!
 
Veckan har sett som som såhär:
 
Söndag
Jag kom till stallet och Einstein hade dragit av sig ena bakskon så hoven var lite uppfläkt. Den andra skon satt superlöst. Hovis var bokad till tisdagen så jag försökte fixa hovarna så gott det gick. Jag fick hjälp och vi ska bort alla utstickande lösa delar på hoven och drog av den lösa skon.
 
Måndag
Då bakhovarna inte var fixade nu heller fick Einstein inte ridas idag heller.
 
Tisdag
Einstein fick nya skor! Det blev jättebra :)
 
Onsdag
Första dagen jag kunde rida Einstein och det gjorde jag i ridhuset. Han var så otroligt gullig! Han tyckte att det var jättekul att vara igång igen, men han orkade inte länge. Han var dock väldigt fin och härlig att rida, arbetsvillig och så. Men när han blev trött tappade han helt takten och kändes nästan oren. Nåja, som sagt; gammal häst. Vi joggade mest runt en liten stund i skritt, trav och galopp helt utan några större krav. Bara att han skulle vara låg i formen och jobba med ryggen.
 
Torsdag
Jag och Einstein hakade på några andra på en skrittur i skogen, och när vi sen kom tillbaka gick vi in på uteridbanan och travade lite grann och galopperade på stora fyrkanten. Så det blev helt enkelt lite galoppjobb i låg form.
 
Fredag
Idag körde jag lite samma som igår, skrittade fram ganska länge, travade lite kort, och sedan galoppjobbade vi på stora fyrkanten på utebanan. Vår utebana är ju gigantisk, vet inte exakta mått, men den lär vara minst typ 120x60 eller nåt sånt :p Stor är den i alla fall!