Planering v.1

 
Här är alltså veckans planering för Einstein. Som ni säkert märker har vi börjat planera lite mer noggrannt hur Einstien ska aktiveras, och det känns JÄTTEBRA! Vi har kommit fram till att Einstein mår bäst om han går jämnt över hela veckan, och för att se till att han gör det så har vi nu bestämt att vi alla tre hörs inför varje vecka för att planera. Emma och Rosie säger till mig vilka dagar de ska rida och vad de ska göra de passen, så tar jag de andra dagarna och lägger upp vad han ska göra då.
 
Som ni också ser så vilar inte Einstein så mycket. Det beror helt enkelt på att han mår bäst av att aldrig vila helt. Om han står still och inte får röra sig blir han tjock i sitt framben som tidigare opererats och han blir stel och knepig. Därför får han alltid gå. Ett "Vilopass" för Einstein kommer att vara antingen att han skrittjobbas ordentligt i låg form, att han går ett lugnt pass ute i skogen (dessa pass har jag och Emma turen att Rosie oftast tar, helt perfekt!) eller möjligtvis att han skrittas och travas lite lätt i låg form. Fokus på lugnt, avslappnat och lite streching. Så beroende på hur Einstein känns på torsdagen så får han ett sånt pass på fredagen, eller så rider jag på ordentligt. Han fick nämligen avsluta förra veckan med ett skrittpass under söndagen.
 
Förutom det hrä ska jag hålla lite lektioner för Emme och Carro i veckan, lutar åt fredagen och lördagen. Jag jobbar extremt mycket den här veckan, så det blir en tung vecka, men kul ska det bli!
 

Vem har vi här då?

 
 
Titta på det här! Abbe är på blocket! :) Fast ha nska såklart inte säljas som ni ser, nej, men han vill däremot para sig! Och nu har jag äntligen gjort slag i saken och lagt ut en liten annons på honom. Abbe är ju en jättefin avelshund egentligen, och jag har tänkt att han ska få para sig, men det har adrig blivit av. Men nu har jag alltså äntligen fått ut en annons på blocket.
 
Så är det någon av er där ute som själv har eller känner någon som har en tik som vill para sig med en fin renrasig chihuahua är det bara hojta till! Länk till annonsen ---> HÄR
 
ps. Han kan även tänka sig i vissa fall att para sig med icke-chihuahuor :)

Dagens ridpass - Einstein

Idag var det världens finaste Einstein som gick in i ridhuset! Han var SÅ fin idag att jag blev gråtfärdig, haha! Nämen allvarligt så var han toppen. Jag började passet med att bara jobba runt i trav utan att hålla något i munnen på honom. Fokus låg i att han fick ta stöd på vänster men inte på höger. Efter ett tag körde jag lite galopparbete och började då ta lite mer i honom. Efter att han blivit helt genomvarm började jag jobba lite mer ordentligt och jäääklarrr vad fin han var! Vi övade lite längningar på diagonalen(en förevigades på bilden ovan) och det gick riktigt riktigt bra! Än så länge orkar vi ju inte hela sträckan, men ändå!
 
Tips till mig själv: I ökningen på diagonalen måste jag samla i hörnet, inte ställa och böja för mycket (fuska lite!) och sen komma ut på diagonalen och SUCCESSIVT öka traven, och bara hålla i så länge att vi orkar. Avbryt INNAN vi faller in i galopp/tappar bakbenen eller helt enkelt segar ihop. Tack Malin för hjälpen idag!
 
 
 
Bilderna tagna av Caroline Engberg och My Lillsunde

Fina Fina Einstein

Fina Einstein på KMet i dressyr
 
 
 
 

God Jul!

 
 
God jul allihopa! Dagen har spenderats på ett helt fantastiskt sätt! Jag vaknade hos mamma och pappa och sedan åkte jag till stallet för en barbackatur på fina Einstein. Sen blev det julfirande hos mamma och pappa med mormor och morfar och brorsorna, för att sen åkte till mina kusiner och köra julafton igen. Jag har fått måååånga julklappar som jag verkligen är jätteglad för, allihopa! Och Här nedan ser ni vad Einstein fick av mig (Haha, eller vad jag fick att använda till Einstein)
 
Hoppas ni alla haft en toppen julafton!
 
 
 
 

Planering v. 52

 
Jaa, såhär ser Einsteins vecka ut och även min för den delen. Fast förutom det här blev det att hålla lite dressyrlektioner för Emme-Gonzo och Carro Eddie idag(måndag) och på lördag blir det lektion för My-Gonzo och kanske en till minst :)
 

Snart jul

Ja hörni, jäklar vad tiden går fort! Nu är det snart jul, och jag har för första året någonsin varit klar med julklapparna hela 4 dagar innan jul! Galet skönt!
 
Apropå julklappar, vad ger ni er favorithäst i julklapp? I år får Einstein något av mig som han länge velat ha! Eller, ska vi snarare säga "Vad ger ni ert hästintresse i julklapp?" För lets be honest... Vi ger ju sakerna till oss själva, det är ju väldigt få saker som hästen verkligen blir glad av. Det som "Einstein länge velat ha" är något som jag velat ha mycket länge. Einstein vet inte ens att de finns. Haha! Egoist-Sandra.
 
 
 

Hoppträningen i torsdags

 
Filmat av Vendela Collijn
 
I torsdags blev det hoppträning för mig och Einstein. Det var sista gången på terminen och jag hoppades på ett grymt träningspass. Tyvärr blev det kanske inte riktigt så. E var oerhört spänd och jag var stressad. Jag hade ju som sagt fullt upp och E blev stressad över att det i andra ridhuset var ett jäkla tjoande på gymkhana och såklart; att jag var stressad.
 
Men, det kunde ju såklart gått sämre! På filmen ser ni hur spänd E var, och den är ett typexempel på vad som händer när han är sådär spänd. Han blir lite okontaktbar, jag blir lite för mesig och det blir sämre och sämre flyt för varje hinder.
 
Ettan går bra, tvåan går bra, sen börjar han gasa lite till trean, fyran blir det då fel avstånd till, men jag lyckas rätta galoppen precis innan hindret. Till femman är det en bra sväng som hjälper mig att få tillbaka honom, så den går bra, lång sväng till sexan som då går bra. Efter sexan gasar han på lite och hoppar sjuan lite stort, och även åttan, men de är helt okej båda två. I svängen till nian tappar jag ut honom, men får ett bra språng. Får dock inte riktigt till vägen eller rytmen och vi kommer lite för nära tian. Får ingen direkt kontakt med honom, jag stressar upp mig och kommer helt fel på elvan. Vänder runt för att hoppa tolvan, men får inte med mig honom i svängen och får ett halvsprång innan tolvan. Sen drar han, så jag väljer att göra en halt. Rider sen tillbaka och hoppar om tolvan i ett bättre tempo, men på en häst som har tankarna någon helt annanstans. Avståndet blir lite dåligt, och vi fuskar sen lite med vägen till tretton så avståndet blir inte perfekt då heller.
 
Det som dock är bra med att det blev såhär är att jag får träna mig i det, för det är ju lite såhär han blir på tävling, men jag får inte tillfälle att träna på att jobba med det eftersom han sällan blir så på träning. Men det är fasen svårt!
 
Tur för mig så hoppade vi ju bara lågt, det hade nämligen inte alls funkat att hoppa högre med den här spända ofokuserade hästen. Haha! Efter banan fick vi ta om någon grej, och jag tog då "S"et som är en sån grej jag och E har svårt för; när det kommer hinder efter varandra, men i svängar. Det blev lite högre då så det låg på ca 100 och då gjorde han det riktigt bra. Till vattenmattorna blev det tokigt eftersom jag itne lyckas byta galoppen och det roligaste av allt; jag mer eller mindre travhoppar det. Haha! Fina häst!

Stressdag!

Godmorgon! Idag var jag på jobbet 7, och det har jag varit vaaarje dag den här veckan. Heja mig! Men, idag kommer det göra att jag blir sjuuuukt trött! Jag har nämligen ett fullspäckat schema: Jobba vanligt 7.00-12.00, kurs 12.00-17.00(jag går 16.00), 16.00 åker jag till stallet direkt från jobbet. 17.45-18.45 Hoppträning. Sen ska jag bara snabbt som attan hem igen och duscha för att sedan gå ner till jobbet och personalfesten som är där. Tjoho.
 
För att få dagen att gå ihop har jag idag kört bil till jobbet, så att den ska vara så nära som möjligt. Det känns så himla dumt när jag gör det för jag bor ju ca 300meter från mitt jobb, och när jag ska åka bilen så måste man åka åt fel håll ganska mycket och så, så det blir ca 1 km till jobbet. Att gå tar 4 minuter, att åka bilen tar 7 minuter. Helt ovärt.
 
Hur som helst, idag blir det hoppträning och det ska bli riktigt kul! Det är avslutning för terminen, men nästa termin börjar om två torsdagar igen, så det blir bara en veckas uppehåll. I tisdags var jag på ridskolan och hade möte med hästägarna Rosie och Emma där vi diskuterade planerna för Einstein i vår. Vi pratade lite om nuläget och mål och sånt, och sen kom vi fram till en plan. Jag hoppas att den blir superbra och att alla blir nöjda. Men jag tror att det kommer bli superbra!
 
 
En liten hälsning från mig och Einstein för ett tag sedan!
 

Einstein - Då och nu

Då - Mars 2013
 
 
 Nu - December 2013

Igår när jag skulle rida Einstein tog jag och ställde upp honom i ridhuset och tog en likadan bild på honom(nästan) som jag gjorde i mars. Jag tänkte att det skulle vara roligt att se om det blivit någon skillnad i hans kropp, och visst har det det! Nu är det ju lite svårt eftersom han inte hade någon päls nästan i mars, och nu har han päls, så lite snyggare är han ju nu för att han är svart (jag äääälskar att han är svart!!) men framförallt tycker jag att det ser ut som att han är en mer välmående häst.
 
Han är fin i hullet, han har musklat på sig en hel del(kolla skillnaden vid halsen!!) och han är framförallt inte lika kantig! Han ser ju faktiskt till och med riktigt snygg ut på undre bilden! När jag får tid någon dag ska jag ta på honom precis samma utrustning (det sjukt snygga vinröda setet) och ställa upp honom ännu mer likt den första bilden och med samma ljus, så kommer det bli ännu roligare att titta på förändringen!
 
Men jag vill ändå passa på här att visa för er att det går fasen att ändra allt, bara man vill! Einstein är född -96, alltså snart 18 år (!!) och vi har kommit såhär långt på bara 9 månader! Detä r aldrig för sent att förändra sin häst!
 
Fina fina Einstein! :) ♥

Träning på gång!

 
Tjoho, igår var jag duktig som fasen! Då åkte jag till gymmet och tränade! Weehooo! Det är något som vi hästtjejer är generellt sett rättså dåliga på tycker jag. (Såklart inte alla) Att åka och träna på gymmet eller typ gå ut och springa. Helt enkelt att träna sig själv, utan hästen. Många säger alltid att "Jag tränar ju min kropp när jag rider, mockar eller lyfter höbalar." Jaa joo, det gör man ju, men det räcker inte tror jag! Nu har ju jag skadat ryggen så jag tränar inte så mycket och har inte gjort det på länge. Men nu hoppas jag komma igång igen.
 
Hur som helst, förut red jag en helt del på fina Sophias häst Rolle ♥ och då var det jäkligt jobbigt, och ofta när det inte gick som jag ville så var det för att JAG inte orkade riktigt. Jag orkade inte vara sådär snabb med varken skänkeln eller handen, jag orkade inte hålla emot tillräckligt länge, jag orkade inte helt enkelt. Så började jag träna på gymmet. Jag tränade mestadels kondition, och då blev ju den såklart bättre. Det gav STORA resultat i hur mycket jag orkade med Rolle. Jag minns speciellt ett tillfälle då jag skulle rida lektion på Rolle för Pelle Duvefelt, och jag tänkte innan att "Hur fasen ska jag orka sitta ner så länge!?" Men under träningen så insåg jag plötsligt att det inte var några problem. SÅ häftigt! Så nu är jag astaggad på att komma igång och träna upp min kondition igen. Är ni med mig!?
 
Min plan är att träna (förutom ridpassen) MINST två gånger i veckan. Första månaden räcker det med att jag rör på mig så mycket att jag blir svettig. (Vilket för mig innebär ca 2 minuter och 34 sekunder, sen börjar svetten krypa fram haha!) Jag tror nämligen att nyckeln till att orka komma igång är att det inte blir monsterpass från början. Den här metoden har fungerat för mig förut. Jag började träna med målet att svettas två gånger i veckan. Det slutade med att det ofta blev 4 dagar i veckan och att jag svettades en timme. Superbra!

Ponnycupsmatch nr 2 av 8

Den 6 december var det dags för ponnycupsmatch nr 2 den här säsongen. Vi lyckades ju vinna vår första match på hemmaplan, vilket var en oerhört bra start på cupåret! Men nu var det alltså dags för den andra tävlingen, också på hemmaplan, mot den duktiga klubben Compass SportRyttare.
 
 
Den här omgången kördes på en fredagkväll, vilket var lite ovanligt, men ändå mysigt. Vi byggde banan och gick den. Sen var våra gäster på plats och vi körde igång matchen. Alla våra ponnyer var superladdade och busiga, men det var jätteroligt. Vårt lag red såklart först efterosm det var hemma hos oss, och alla gick felfritt. Superduktiga var de med massa fina ritter.
 
När det blev det gästande lagets tur var ponnyerna fortfarande pigga och busiga, men väldigt positiva. Min lilla favorit Maya drog på enm rejäl busbock, men det kan ah berott på sporrarna, sötnosan! Det gästande laget red också alla felfritt, vilket gjorde att matchen slutade oavgjort. Kul, men ändå lite tråkigt, haha!
 
MEN! Vi leder! Vi har alltså flest poäng per riden match, så här ser det ut i snitt:
 
Botkyrka: 1 p (Har fått 1 p och ridit 1 match)
Compass: 1,3 p /Har fått 4 p och ridit 3 matcher)
Södertälje: 1,5 p (Har fått 3 p och ridit 2 matcher)
Lidingö: 0,3 p (Har fått 1 p och ridit 3 matcher)
Täby: 1 p (Har fått 2 p och ridit 1 match)
 
Superkul! Men såklart kan ju allt fortfarande hända, som ni ser har ju inget lag ridit fler än 3 matcher av 8. Men det är ändå kul att inför 2014 så leder vi vår grupp! Haha, jag som itne är tävlingsinriktad börjar visst bli det :)

Vi lever

Jag blev så förstummad av mitt grymma resultat på dressyrtävlingen att jag hamnade i chocktillstånd och inte har kunnat uppdatera här på två veckor.
 
Nej, jag skojade bara. Jag tänker inte komma med någon dålig ursäkt, det har helt enkelt inte varit tillräckligt viktigt att uppdatera här, hehe! Sen har jag varit utomlands också, och när man ligger på en strand och ätar massa mat en hel vecka finns det itne så mycket material att lägga upp här helt enkelt.
 
Sen sist har jag inte ridit så mycket på Einstein. Jag red och hopptränade samma dag som jag kom hem från Teneriffa, och det gick jättebra. Jag var suuuuupertrött efter att ha gått alldeles för tidigt och sedan rest i 10 timmar, så jag gjorde en del missar, men fina Einstien rättade upp det hela och vi tränade på lite 110-hinder. Han är en riktigt bra räddare i nöden när jag inte orkar hela vägen.
 
Under träningspasset slogs jag av tanken på hur mycket den här gamla hästen har utvecklats sedan jag red honom första gången. Det var för inte ens ett år sedan, och jag minns så väl mitt första bomarbetspass med honom. Han sprang och studsade och hade mulen högre än öronen, det gick i 190km/h och jag hade ungefär noll inverkan.
 NU, inte ens ett år senare, har vi deltagit i flertalet hopptävlingar upp till 110cm, kommit femma i KM dressyr på 67% och han börjar bli mycket mer liksidig. Vi har lång väg kvar, men vi hr kommit en bra bit! Det är så kul att se resultat!
 
 
Såhär gosig var prinsen när jag kom hem, sötnosen!