Gårdagens hoppning

Igår blev det besöksrekord här i bloggen, superkul! Jag misstänker att de flesta ville se hur det gick på hopptävlingen med Einstein igår. Och jag har goda nyheter! Det gick riktigt bra faktiskt, men såklart med några grejer som kunde varit bättre.
 
Bilden tagen av My Lillsunde
 
80 cm: Jag fick jättestressigt och gjorde iordning Einstein supersnabbt, bara för att sen inse att jag inte alls hade bråttom. Så då tog jag det lugnt istället, och bestämde mig sen för att sitta upp och skritta fram honom. Han är dessutom lite stissig och tittig när man skrittar ute, så jag tänkte att det var en bra träning också. Dock drog det ut på tiden lite väl länge, så jag fick skritta runt jättelänge ute, men det var bara bra för han fick lugna ner sig utomhus.
 
Till slut fick jag gå in på framhoppningen, och jag hade såklart förberett mig på att det skulle bli lite jobbigt på framhoppningen, och risk för krock eftersom jag inte har superkoll på Einstein efter hindrena. Men han sktte sig utmärkt! Jag hoppade ett par på lilla krysset, och tog sen två språng på räcket och två på oxern. Sen kände jag mig klar och gick ut.
 
Inne på banan blev Einstein lite spänd och gick runt och laddade. Han var supertaggad och ville bara galoppera. När jag fick startsignal blev jag också positivt överraskad. Han var jätteduktig och lyssnade förvånansvärt bra! I svängen fram till hinder 4 hade jag fokuserat så otroligt mycket på att bara få ut honom i svängen och runt högerskänkeln, så när jag fick igenom det slappnade jag av och slutade rida. Vilket gjorde att Einstein kände "Hallåååå piloten vart ska vi!?" och vi stannade framför hinderstödet. Jag styrde inte. Helt och hållet mitt fel. Jag la bara en volt och hoppade klart banan. Han var helt fantastisk.
 
90 cm: Till den här klassen blev framhoppningen inte riktigt lika bra. Jag hoppade bara lite grann för att känna på höjden, för Einstein kändes lite matt. När jag då gick in på banan lät jag honom lägga upp tempot lite, och han fick gå lite "för fort", men inte katastrof-fort. Huvudsaken var att han lyssnade ganska bra, och inte bara drog iväg och gjorde på sitt sätt. Det lyckades. Han var jätteduktig! Här gjorde jag iga större avbrott i ridandet, så vi gick runt felfritt. Duktiga häst! Så han fick en liten rosett :)
 
Har ni tur kanske det kommer upp lite filmer här senare :)Remember me


Ladda ner en egen design gratis