Gårdagens ridpass - Einstein

Igår var det dags för ett hoppass på Einstein, vilket passade utmärkt eftersom vi ska vara med på hopptävling på söndag. Tur för mig så hoppade vi även idag en hel del grejer efter varandra, vilket verkligen är det Einstein behöver!
 
Såhär såg banan ut:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 1. Bomserie först i trav, sedan i galopp
 2. Bomserie först i trav, sedan i galopp
 3. Räcke
 4. Tvåstuds med travbom in
 5. Oxer med tre galoppbommar före
 6. Plank
 7. Kombination; räcke oxer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi började med att komma in på bomserierna ett och två bara i trav. Sedan tog vi bort mittenbommen och kom på samma serier i galopp, också i båda varven. Här gick det så jäklarns mycket bättre för mig än sist vi gjorde den här övningen. Då kunde jag knappt vända höger, idag gick det varje gång, och Einstein var helt med på noterna.
 
Sedan gick vi vidare på att komma in i trav över 1, 2, 3, sen landa i galopp och bryta av till trav, hoppa 4, 5. Det här gick rätt bra också, jag la en volt mellan 4 och 5 för att han inte ska få dra iväg, utan istället jobba galoppen.
 
Vi gjorde sedan samma sak igen, fast höll galoppen mellan 3 och 4 så det blev lite kort galopp in i 4. Så byggde vi även på  nr 6 och 7. Även här ka jag in volt om det behövdes, för just nu är det så jag får rida. Jag kommer göra exakt samma på söndagens hoppning om han itne lyssnar och bara går iväg. Då lägger jag en volt och jobbar honom. Jag kommer lägga 72 volter som det så behövs! Men just idag behövdes inte så många volter, för han lyssnade rätt bra faktiskt. Superkul!
 
På slutet hoppade vi bara nr 7 ett par gånger, kombinationen. Det var jättekul, jag har inte hoppat kombination på mycket länge! Vi slutade nog på 95cm i den tror jag. Fast jag tyckte det såg högre ut faktiskt, men men. Jag får gå och mäta någon dag, haha!
 
På det stora hela idag är jag supernöjd med Einstein, även idag presterad vi bättre än förra hoppasset, så jag undrar hur länge det här ska hålla i sig. Snart kommer väl något bakslag, men det är inte hela världen i så fall. Jag är så himla nöjd med honom, fina hästen! Fler bilder kommer upp lite senare!
 
 
Bilden tagen av My LillsundeRemember me


Ladda ner en egen design gratis