Gårdagens ridpass - Einstein

Igår blev det ett dressyrpass på Einstein. Det gick jätedåligt i början och han var varken koncentrerad eller arbetsvillig. Men som vnaligt fick jag rida som en liten dåre och sen släppte det och han blev fin. Mot slutet var han grym! Härligt att det ändå går att rida på hackamoret. Idag hann jag dessutom med att träna lite byten. Härligt, för det har inte fungerat alls senaste tiden.
 
Jag red som på en stor halv volt, och i varje ände gjorde jag en liiiiiten volt tillbaka och byte till den andra galoppen. Det var jäkligt bra eftersom han då först fick sätta under sig lite i den lilla volten, och sen böja om och göra bytet.
 
 

Veckans hästeri v.25

Måndag
Inget
 
Tisdag
Inget
 
Onsdag
Rida Einstein
 
Torsdag
Eventuellt lektion
 
Fredag
Vet inte
 
Lördag
Vet inte
 
Söndag
Vet inte
 
Den här veckan ska jag försöka hinna rida Einstein så mycket som möjligt för Emma har nämligen skadat sig och kommeri nte kunna rida på en vecka. Trist för henne, hoppas det blir bra snart :)

Duktiga ekipaget igår!

Duktiga Emmis-Pemmis igår! Så himla duktiga var dom och slutade på en femteplats! Inte tokigt för en debut! :) Gonzo skötte sig exemplariskt (utom en liten kris i början av terrängen) och Emme red som att hon inte hade något stopp! Helt underbart! Det här måste vi göra fler gånger!
 
 
 
 

Håll tummarna nu!

Nu är vi på väg till dagens tävling. Det är i Nynäshamn och det blir alltså både dressyr, banhoppning och terrängritt idag. Jag kommer framförallt att coacha på dressyren. Det kommer bli superkul! Titta så fin Gonzo blev:
 

 
 

Trimning av Gonzo

Dagen idag har spenderats åt att trimma lite dressyr på Gonzo och att fixa honom fin inför tävlingen imorgon. Badning, knoppning, flätning, putsning, jaa ni vet.
 
Dressyrpasset var iallafall helt ljuvligt. Han var SÅ fin idag! Redan när jag började rida var han avspänd och mjuk. Det gjorde att han blev ännu finare när vi väl hade kommit igång. Efter ett tag blev han sådär härligt taggad som han kan bli. Då kan man inte göra mycket utan att få respons på det. En liten förhållning för mycket eller ett lite för hårt skänkeltryck och man tappar allt. Men det är så himla häftigt!
 
Jag red inte så länge eftersom han var så fin, vi bara stämde av lite halter, övergångar, ökningar och upptagningar och så. Imorgon smäller det för Gonzo och Emme, allt vi tränat för! :) Så håll alla era tummar imorgon!
 
 
Bilderna tagna av My Lillsunde
 

Heja mig!

Nu ska jag få lite mer muskler! Jag har startat dessa två. Idag blir dag två. Heja heja! Who is with me?
 
 
 

Gårdagens ridpass på Einstein

Ja, igår skulle jag rida Einstein. När jag var påväg till stallet ringde jag Malin som undrade om jag inte skulle haka på hoppträningen. Så jo det ville jag ju såklart! Kollade med Bo Österlund om jag fick hänga på, men han ville att jag skulle ingå i den senare gruppen dåden är lite mer avancerad. Kul tyckte jag! Och spännande att prova att hoppa utan bett. När jag kom till stallet kände jag en sån där olustkänsla. Einstein har fått ett sår på nosryggen från det bettlösa tränset, så jag ville inte ta på honom det tränset. Så jag drog på honom Hackamoret istället. Så fick det gå som det ville.
 
Det gick förvånansvärt bra och Bosse sa nästan bara positiva saker. Kan inte komma på någonting negativt han sa faktiskt, och det är oftast det jag kommer ihåg. Kul! Det blev inte så högt, men det kändes helt okej eftersom jag trots allt red på hackamoret och sådär. Han är ju redan rätt svår att bromsa, och med hackamoret blir det ännu värre. Men kul var det! En del av passet blev det ösregn, så jag blev riktigt blöt då! Här kommer lite bilder:
 
Bilderna tagna av Emelie Engberg
 

Gårdagens träning av Emme & Gonzo

Igår red Emme lektion för mig och jäklar vad duktig hon var! Gonzo var riktigt fin och hon lyckades få honom i en superbra form, rida bra övergångar, göra superfina halter och hade dessutom en grym sits genom allt detta! Så himla kul! På söndag är det tävling; dressyr, banhoppning och terrängritt! Nu är vi förberedda! De senaste två veckorna har vi kämpat och kämpat med dressyren, och idag föll verkligen allt på plats för gullis-ekipaget! Så himla härligt! Detä r så roligt att ha elever som lyssnar och lär, och det blir så bra! Nu är det hoppträning imorn, skrittpass på fredag, jag rider på lördag och sen är det dags för tävlingen! Ni får hålla tummarna! :)
 
Gullis, måste kika hur han står med benen ;)
Bilderna tagna av Elin Gustafsson

Dagens ridpass - Einstein

Idag var det dags att rida Einstein igen. Det var nu länge sedan jag red honom, så det skulle bli kul! Jag skulle också rida med det bettlösa tränset för första gången, spännande!
 
I början av passet var det verkligen bara jobbigt, jobbigt, jobbigt. Inget fungerade. Jag var överallt och ingenstans, Einstein var okontaktbar, jag hade ingen kondition, det var sjukt varmt och jaa.. Allt som kunde vara fel var fel. Men då hörde jag min egen röst vad jag säger till de jag håller lektioner för "kämpa nu, du får vila sen. Du måste över den där tröskeln så blir det bra sen", så jag bet ihop och red på. Kände mig som en nybörjare och blev halvt slut. Men! Efter en stund gav allt med sig.
 
Plötsligt blev Einstein fin, gick att böja och ställa åt båda hållen, gick att korta och länga och var bara lite nöjd och härlig. Han frustade typ sjuttioelva gånger och drog även till med sin frust-gnägg som bara kommer när han är riktigt lösgjord. Det känns riktigt skönt att han kom loss igår, för idag ska jag ju också rida och då känns det bra att han blev fin igår, jag tänker att jag kanske får lite "gratis" idag då. Förmodligen inte, haha!
 
Men tänk ändå, att det ALLTID ska vara så, att han är sjuuuuuukt jobbig den första halvtimmen/trekvarten, och blir jättefin sen. Han själv blir ju också mycket nöjdare och gladare när han är sådär fin. Vad skönt det vore om han bara kunde komma på det och varje pass vara fin från början. Men icke!
 
För övrigt så kändes det bettlösa tränset ungefär som hackamoret. Men när han blev fin så kändes det riktigt bra.
 
Bilden tagen vid ett annat tillfälle av Emma Doland
 
 

Veckans hästeri v. 24

Måndag
Lektion för Emme/Gonzo + Vendela/Roxanne
 
Tisdag
Inget
 
Onsdag
Lektion för Emme/Gonzo + Kanske en till
Rida Einstein
 
Torsdag
Rida Einstein
 
Fredag
Inget
 
Lördag
Rida Gonzo
Rida Roxanne
 
Söndag
Gonzo tävlar fälttävlan
Roxanne tävlar fälttävlan

Nytt träns

Yes! Nu har bästa Rosie och Emma inhandlat ett grymt träns till Einstein. Ett bettlöst. Det fungerar han jättebra att rida på(Syns när Emma har ridit, jag har ännu inte hunnit prova) och därför åkte dom och köpte ett eget! Så himla bra! Einsteins sår har dessutom blivit SÅ mycket bättre, så nu hejar vi på det att det läker! :D Vad tycker ni om bettlösa träns? Någon som har någon åsikt?
 

Gårdagens ridpass - Einstein

 
Igår åkte jag till stallet för att rida ett pass på Einstein. Han behövde verkligen ridas igenom kan man säga! Han är ju en väldigt stark häst som gärna hänger i handen, och hackamoret gör ju inte saken bättre. Det fullkomligen känns som att man bär runt på hästen i handen. Men, det är bara att kämpa. Det positiva var att innan jag red så kollade jag givetvis såret i mungipan, och det var SÅ mycket bättre. Det hade nu fått en riktig sårskorpa, och såg jättefint ut, så det är verkligen värt att det är lite kämpigt med ridningen. Vi får verkligen hålla tummarna för att allt läker och blir bra nu.
 
Under ridpasset började jag med att värma honom i trav och galopp, och med många övergångar och halter så att han ska reagera på förhållningar. Man kan säga att bromssträcvkan är tio gånger så lång som med vanliga bettet, men men. Man får ha tålamod och verkligen jobba. Man tvingas verkligen rida med skänkeln och det är ju grymt bra! Det är väldigt svårt att få till någon vidare ställning utan att man bara tar åt sig innerhanden, så det blir lätt lite konstig ridning. Men det tar ju ett tag att vänja sig, det var sjukt länge sedan jag red på hackamore.I början var Einstein väldigt okoncerntrerad på mig och vi såg nog ut som ett nybörjarekipage. Stiligt, stiligt! Men efter ett tag kom han ltie mer till arbete och jag försökte jobba med bakbenstrampet och böjning så gott jag kunde.
 
Efter ett tag tog vi oss över en liten bomserie på tre bommar i galopp så att Einstein fick tänka till lite. De låg på låååångt avstånd,(de var så när jag började) så han fick verkligen sträcka ut sig, vilket faktiskt gjorde honom lite mera lösgjord. När han kändes "rätt okej" förutom att han var sjukt stark fick Emma sitta upp och rida lite. Det såg bra ut. Skönt. Det är ju himla viktigt för mig också att det går bra för henne. Både för att det såklart är kul om det går bra för henne, men också för att det ju blir bättre för min egen ridning om hon klarar att rida honom ordentligt mellan de gånger jag rider. Smaaaart!
 
Här kommer lite bilder från passet:
Bilderna tagna av Emma Doland

Veckans hästeri

Såhär ser min häst-vecka ut:
 
Måndag
Rida Gonzo
Lektion för Emme + Gonzo
 
Tisdag
Rida Einstein
 
Onsdag
Ta hand om Gonzo
 
Torsdag
Hoppträning på ridskolehäst
 
Fredag
Förmodligen lektion för Emme + Gonzo
 
Lördag
Vet inte, kanske lektion för Emme?
 
Söndag
Vet inte, kanske lektion för Emme?
 
Det blir med andra ord en hel del stall för min del den här veckan. Trevligt, trevligt!

Utvärdering av ridbrallor!

Jajjemän, jag fick ju hem ett par nya ridbrallor för ett tag sedan, och nu har jag hunnit provrida i dom. Jag har både hoppat och dressyrat och tänkte därför att jag skulle berätta hur jag upplevde dom. Byxorna kommer från Horze och är av deras egna märke. Jag är oerhört positivt överraskad!
 
Byxorna har superbra passform, är mycket sköna, mjuka och stretchiga. Jag tog ju en lite mindre storlek än vanligt, och dom sitter superbra! Dom har nu formats efter mina ben lite mer och är inte "slappa" någonstans. Man får dessutom väldigt bra grepp i sadeln med dom.
 
Nu vet jag i alla fall vad för byxor jag ska välja när det blir dags för ytterligare ett par nya.
 

Gårdagens ridpass - Einstein

Jaha hörni, igår testade jag ju att rida på ett hackamore på Einstein. Det var intressant! Till en början var han jätteroligt och sprang runt och undrade lite vad vi höll på med. Men efter en stund kom han lite till ro och jag kunde börja arbeta honom lite mer. Det var ju jäklarns vad jag fick rida med benen, vilket var jättebra för det är ju det som behövs på honom. När jag hade värmt upp honom i båda varven i alla gångarter provade jag att skutta över ett litet pluttehinder bara för att se om han skulle gå att få stopp på lätt eftersom han alltid gasar på som bara den efter hinder/bommar.
 
Det gick förvånansvärt bra och han gick att bromsa, även om bromssträckan var aningen längre. Men efter bommen blev han rätt lösgjord och mjuk. Då slängde jag upp Emma på Einstein. Det kändes bra att hon fick rida honom med hackamore första gången när jag var med. Hon gjorde det grymt bra och Einstein blev superfin! När hon hade provat alla gångarter i båda varven och även tagit ett litet skutt över bommen så satt jag upp igen. Jag red en stund till och Einstein var finare än han brukar då.
 
Jag tror att han helt enkelt gillade det här med utan bett. Nu gäller det att verkligen gå in för att få bort hans sår; smörja, smörja, smörja och inget bett. Då blir han nog hel snart igen :) Fina häst <3