Film från i söndags

 
 
Här kommer filmen från i söndags. Fina häst!

Tävlingen i söndags

Jag tänkte att jag skulle berätta lite om tävlingen i söndags. Såhär gick det:
 
 
 
Framridning:
Jag trodde att jag var lite sent ute när jag började rida fram, men det hade jag inte behövt känna, jag fick låååång tid på mig att rida fram. På framridningen var E ganska fin, men han ville inte ta stöd på vänstertygeln så bra som han gjort den senaste tiden. Jag fick verkligen kämpa med det. Till slut blev det lite bättre och jag tycker att han var helt okej.
 
Programmet:
Såklart blev E väldigt spänd när vi kom in på banan, och då blev hela travprogrammet lite spänt. Det är ju traven som rä kämpig med E eftersom han är väldigt ojämn i sidorna, trampar under sig lite mindre bra där, och även är oerhört skumpig. Men han var ändå helt okej, och kollar man i poängen så får jag 6or och 7or hela travprogrammet, vilket ju är mycket bra! Sen när galopprogrammet börjar så blir det ännu bättre! Då får jag 7or, 7,5or och en 8! Två sexor fick jag okså, men det är ju också bra poäng!
 
På det stora hela är jag oerhört nöjd med E, han var jätteduktig, och vi måste ju ändå tänka på att vi har inte tävlat dressyr förut, mer än att vi var med på två pay n rider i vintras/våras. Med andra ord kan jag ju inte förvänta mig så jättemycket och det är verkligen inte konstigt att han blir lite spänd och undrar vem som sitter vid det läskiga domarbordet. Travprogrammet kunde ha varit lite mer avspänt, men han var ändå duktig där. Galopprogrammet känner jag mig jättenöjd med och nu måste jag ju kanske börja fundera på att vara med på pay n' rider i vår, och kanske någon dressyrtävling? Vore ju kul att lyckas på en dressyrtävling, med tanke på hur E var i början. 
 
 
Slutpoäng:
Gångarter: 7/14
Framåtbjudningen: 6/12
Lösgjordheten: 7/14
Ryttarens sits: 7/21
Korrektheten: 7/14
 
220p, 66,67%
 
Min tanke om slutpoängen:
Jag är JÄTTEnöjd med slutpoängen. Jag tycker att den är lite hög med tanke på hur han kändes, men... Jag vet ju att det oftast ser och är bättre än vad känslan säger. Men jag är jätteglad över poängen. Såklart är jag jätteglad över sjuan för min sits, och som ni vet tycker jag ju att på korrektheten SKA man bara ha en sju, så de är ju bra. Något som är extra kul är ju att E fått sjuor på gångarter och lösgjordhet, eftersom han ju inte är den hästen med världens mesta undertramp, och dessutom är så oerhört oliksidig och lite stel. Grym häst!
 
Slutommentar:
Rörlig häst som du visar på ett bra sätt. Mestadels riktigt bra form men näsan måste bättre fram i skritt.
 
Min tanke om slutkommentaren:
Även slutkommentaren är jag oerhört nöjd med, den är väldigt snäll och uppmuntrande. Det enda hon skrev som "mindre bra" är ju så att näsan måste bättre fram i skritt, och det gillar jag att det ju är skrivet på ett konstruktivt sätt, men framförallt tänker jag ju att skritten är ju en jääääätteliten del av programmet. Hade ju varit jobbigare om man fått samma kommentar för traven. Men men, det här är en jättebra slutkommentar! :)
 
Domare för tävlingen var Gunilla Åkerman.

Fy på mig!

Hua vad dålig jag har varit på att uppdatera här! Men nu kommer det lite uppdatering! Jag tänker inte vara en typisk bloggare och komma med en massa dåliga ursäkter om att jag haft fullt upp, och att jag inte hunnit osv. Det är inte sant. Man tar sig tid till det man vill hinna, så jag har helt enkelt haft viktigare saker för mig.
 
Igår var det dressyrtävling för mig och Einstein! Det gick förvånansvärt bra! Jag komemr att uppdatera lite mer noggrannt om det senare, med både film, resultat, poäng och kommentarer! Och kanske någon bild förhoppningsvis :)
 
Hur som helst: Vi var grymma, och nu måste man ju fundera på... Ska man starta någon dressyrtävling till våren? Undra vad hästägare R och E säger om det :)
 
 

Fler bilder från i lördags

 
Jag älskar första bilden, synd bara att vi river, haha!
 

Film 110 cm

Gissa vad som hände!? Jag sa ju att jag inte hade någon film från 110-rundan i lördags. Igår hörde Sophia av sig och sa att hon minsann hade en film på min runda! Bästa Sophia och Frida hade filmat mig och E, så himla kul! TACK!!
 
 
 
Som ni ser är det givetvis ingen perfekt runda, vi kommer lite nära hindrena, vi lägger in ett halvt galoppsprång, jag är inte alltid helt med, men ändå. För mig var det här en perfekt runda. Vi lyckas byta galopp, även om E tittar på några av hindrena så bjuder han på dem, han hoppar bra ut ur kombinationen, och framförallt har han lite tryck i galoppen som ofta saknas, ja, jag är supernöjd helt enkelt! Flera såna här rundor hoppas jag på!
 
Ps. Det är rätt kul att jämföra den här rundan med Bromma-rundorna. Det ser inte ut att vara varken samma häst eller samma ryttare! Haha! Här har både jag och E ett helt annat självförtroende och ork. Jättekul!

Einstein 100 cm 2/11-13 Södertälje Ridklubb

 

Tävlingen i lördags

I lördags var det tävling, och nu täntke jag berätta om den. Det var ju en lokaltävling på hemmaplan och jag och Einstein skulle starta 100 och 110. Eftersom han känts så trött, hänging och otaggad på senaste så täntke jag att jag startar 100, coh känns det bra så går jag in i 110, annars skulle jag strunta i det. Såhär gick det:
 
Framhoppning 100cm:
Jag är ju van att vara med på pay n' jumper hemma, och då har iv alltid max 6 ryttare på framhoppningen. Nu var det 9 stycken, vilket såklart gjorde mig lite virrig och sådär. Dessutom red man bara i ena varvet vilket inte alls är optimalt för mig och E. Till den här klassen var det vänster varv. E kändes ändå rätt laddad, och inte sådär trött och otaggad som på förra tävlingen, men ändå gick det inte kalasbra på framhoppningen. Jag fick inte riktigt till avsprångspunkterna som jag ville, utan vi kom alltid för nära elelr för långt ifrån. Till slut kände jag att jag inte kunde hoppa fler gånger och gick ut.
 
 
 
100 cm, clear round:
Nrä det äntligen blev min tur att gå in på banan blev E jättedum och skulle absolut itne in i ridhuset. Han reste sig till och med lite grann. Så istället för att jag fick gå in och vara på banan när starten före mig red, så fick jag stå och vänta utanför. När jag väl till slut kom in på banan (jag fick hjälp att leda in hästen, tack du som hjälpte mig!) så var E suuuuuperspänd och trippade runt. Dessutom fick jag startsignal DIREKT! Jag tog dock lite extra tid på mig och red något halvdant varv inne på banan så vi i alla fall hade varit överallt. Sen startade jag.
 
E var superspänd hela banan och blev sådär roligt asladdad som han alltid var förr. Det kändes som att det gick i 180, och han rejsade runt. Jag blev liiiite för passiv mellan två hinder och vågade inte ta tillbaka honom ordentligt, utan gjorde det ltie för mesigt, och tänkte sen "okejdå vi går i det här tempot då" och lät honom gå. När vi väl kom fram till hindret insåg E att det gick för fort och hoppade åt sidan. Jag höll på att åka av, och lyckades halvt kravla mig upp innan E hoppade till åt andra sidan och sen galopperade iväg. Tack och lov lyckades jag komma upp, tog stigbyglarna, rättade till mig lite och fortsatte sedan. Resten av banan gick toppen.
 
Bäst av allt: Kombinationen var INGA problem! Han till och med bjöd in i kombinationen! Skitkul rent ut sagt!
Sämst: Jag MÅSTE våga bromsa ordentligt och ta ORDENTLIGA förhållningar när jag VET att det behövs!
Resultat: 6 fel, 4 för stoppet och 2 tidsfel.
 
 
Framhoppning 110 cm:
Eftersom det kändes bra i 100cm bestämde jag mig för att hoppa fram till 110:n.Sen tänkte jag att om det inte alls kändes bra på framhoppningen så kunde jag stryka mig i supersista stunden. Men när jag kom in där blev det sjukt bra! Det var ju nu framhoppning i höger varv, och E var så otroligt bra! Han var lagom taggad, vi båda var lite mer taggade, och när vi hoppade oxern första gången var den visst på 115cm. Oops, det märktes knappt! Skönt :) Jag kände efter en stund att vi var uppvärmda och klara. Men det var inte riktigt min tur. Jag valde ändå att gå ut och vänta.
 
 
110 cm, Två faser:
Den här gången väntade dom på mig när jag fick problem att komma in i ridhuset. Efter att E strulat en liten stund la jag spöt lite grann på bogen på honom, han reste sig lite och sen travade vi in i ridhuset. Eftersom vi nu kom in direkt hann vi ju rida runt lite och slappna av innan det blev vår tur. När det väl var vi gick allt som en dans på rosor. Vi genomförde vår bästa runda någonsin! Det var så sjukt kul! Tyvärr blev det ett litet missförstånd på hinder nr 6 så vi rev, men bortsett från det låg vi rätt på varenda jäkla hinder! Det var en grym känsla, E var pigg och taggad på att hoppa. Han sög tag i varenda hinder, men han lyssnade på alla förhållningar, och jag själv red bättre än jag någonsin gjort. Jag kunde inte varit nöjdare.
 
Bäst av allt: Flytet under hela banan var så himla bra. För att vara vi såklart, jag tänker inte jämföra mig med Malin Baryard. Men vi satte en takt och rytm i början, och vi höll den hela banan.
Sämst: Jag måste vara lite mer bestämd med vad jag vill. Missförståndet till 6an var att vi fick korsgalopp, jag insåg att vi måste byta, men var inte snabb nog, och när vi väl kom ut på rakt bytta ju E till "fel" galopp, vilket går asbra att hoppa i när det är rakt! Så helt enkelt: Bestäm dig, och fullfölj.
Resultat: 4 fel, en rivning.
 
 
 
Imorgon kommer film från 100-rundan. Tyvärr kom inte 110-rundan på film, vilket är SÅ synd eftersom den var så himla bra. Typiskt. Men en är bättre än inget. Då får ni se när jag nästan trillar av :)
 

Håll tummarna för oss idag!

Idag blir det tävling! 100 och 110 på hemmaplan! Ni får hålla tumamrna för mig och den fina svarta prinsen :)
 
 

Inte så svårt att komma ihåg den hrä gången :)

Ofta när jag tävlar har jag svårt att komma ihåg vilket startnumemr jag har i klasserna, och vilket hästnummer. Det behöver jag inte oroa mig för den här gången:
 
 
 
Jag har nämligen startnummer 35 i båda klasserna och hästnummer 35!
Grymt!

Einstein den här veckan

Den här veckan har jag ridit Einstein två gånger. I tisdags och igår, som vanligt alltså. Han har varit heeeeelt fantastisk! Vi har ju höjt hans mat lite nu, och det verkar han gilla.
 
I tisdags red jag dressyr i ridhuset. Svinsent eftersom vi har höstlovsvecka på jobbet vilket betyder extra sena öppettider. Så ungefär 9 red jag, vilket jag tycker är sent. Jag jobbade i alla fall mycket i galopp, och fokuserade på att få till bra galoppombyten. Från vänster till höger är ju absolut inga problem, men från höger till vänster blir det alltid samma visa. Jag ger hjälpen, han byter fram, tar tre språng i korsgalopp, sen travar han med bakbenen några steg för att sedan komma igång i vänster galopp med även bakbenen.
 
Nu övade jag med ett långt spö och bara petade på höger bakben precis i bytet, och jäklar vad bra han var! Vi fick till klockrena byten, så det här ska vi kämpa vidare med. Att jag vill lära honom att göra dessa byten är ju till stor del för att det ställer till det lite för oss på hoppbanan. Landar vi i fel galopp så är det ett jäkla kör att få till rätt. Antingen blir det hastigt och lustigt i någon sorts korsgalopp/travgalopp, eller så måste jag bryta av och tappar också flytet.
 
S vi tränade helt enkelt på galoppombyten, och lite skänkelvikningar också. I båda dessa försökte jag vara väldigt noga med att han inte fick rusa iväg eller sakta ner. Svårt, men nyttigt. Hur som helst var han jättefin i tisdags, och jag blev väldigt glad efter det passet.
 
Igår var det oerhört kul och intressant på hoppträningen. Passet började med att jag satt upp (no shit!?) och då for Einstein ivägg och hoppade och grejade, haha! Han "surade" och studsade så fort jag gjorde minsta lilla rörelse. Jag bara försökte sitta stilla och vänta ut honom, och det funkade. Så där har han inte gjort på flera månader, men jag vet att han gjorde så jämt när det fanns bommar framme. Efter en stund lugnade han ned sig och då kom nästa grej. han var LIIIIVRÄÄÄÄDD för en bomserie som låg i hörnet. Det stod ett gäng uppe på läktaren som jag känner, och dom bara skrattade och undrade vad tusan E höll på med. Jag med i och för sig.
 
När vi väl började rida var E superspänd, astaggad och okoncentrerad, men jag kämpade, och kämpade och kämpade. Till slut blev han rätt fin och då var det dags att börja hoppa. Han var så laddad och pigg och det fanns en kraft i honom som det var länge sedan jag kände! Gamla pigga hoppglada Einstein var tillbaka! Jag hoppas att det sitter i till imorgon då det blir tävling! Jag tror att det har att göra med mathöjningen.
 
När vi hoppade gick det så sjukt bra, och tränaren sa till och med att en av mina rundor var precis så som man ska göra. Superkul! Vi hoppade också en kombination, och det ahr vi ju vanligtvis väldigt svårt med, men inte igår! Jag kunde bara lägga om benen och sitta still och han hoppade så jäkla bra!
 
Det var också stor skillnad från de senaste gångerna när vi kom lite fel på ett hinder. Tidigare har jag ju verkligen behövt kämpa för att få honom att orka hoppa, eller så har han stannat. Nu var det som att han sa "Håll i dig piloten, för nu måste vi ta i" och så bara flög han över! Han tog i så han stönade, och han var så glad! Efter hindret rejsade han iväg, sådär som han brukade göra förut när han blev glad! Självklart får han ju inte göra det, men det är ändå ett gott tecken att han vill göra det!
 
Nu håller vi tummarna för imorgon! Det känns så roligt att E fått tillbaka sin krafft och glädje! Vi startar ju 100 och 110 imorgon, och planen är att gå in och göra en fin runda i 100 (det är bara en clear round) och sen känna efter hur det kändes. Kändes det bra går vi in i 110 också, men känns det inte helt bra så stryker jag mig ur 110. Varken jag eller E behöver en dålig runda i bagaget, det räcker med den vi hade på Bromma :)