Pay n' Jump Premiär

 
Idag var det premiär för mig och Zigge på Pay n' Jump. Det gick både bra och jättedåligt skulle jag väl säga.Men, jag är nog ganska nöjd ändå, det var ju trots allt bara fjärde gången jag hoppade honom, han har inte hoppat jättemycket senaste halvåret (Vad jag fått höra) och jag har heller inte hoppat särskilt mycket eller högt sen förra året. Så det kunde absolut gått myyyyycket sämre!
 
Planen var att hoppa en runda i 90 cm och sen beroende på hur det kändes skulle jag hoppa 90 igen eller 100. Så eftersom första rundan ändå var helt okej så blev det 100 som andra klass.
 
 
 
Såhär gick det:
 
Framhoppning 90 cm:
Innan jag skulle in på framhoppningen blev det SÅ stressat! När jag skulle gå in egentligen, var jag på väg ut för att hämta Z i hagen... Så bra i tid låg jag till. Men det berodde på att jag hoppade in och hjälpte till precis till innan jag skulle rida. Men det här gjorde mig stressad, och jag kom liksom inte riktigt till ro.
 
Z skötte sig bra, men kändes vääääldigt stel i sidorna. Han ville helst inte böja sig alls, och jag fick kämpa ovanligt mycket för att få ihop honom. Men känslan var ändå att han var positiv, även om det inte var den där klockrena känslan.
 
Banan 90 cm:
När jag skulle in i ridhuset ville Z säta mig på prov. Han vägrade gå in i ridhuset och ställde sig lite på bakbenen(men väldigt lite) snurrade runt och backade ner i diket. Till slut fick jag i alla fall in honom och då var han hur lugn som helst. När det blev vår tur så körde jag igång och red de fyra första hindren riktigt bra. Där är jag ändå nöjd med mig själv. Sen efter fyran fick jag inte riktigt tillbaka och ihop honom, så han fick gå lite för lång. Det gjorde ju att jag efter det hindret hade ungefär noll kontakt med honom och han ville inte alls böja sig vill vänster i svängen. Jag tappade lite galopp i svängen och Z tittade till lite på hinder nr 6. Det var en enfärgad oxer som de flesta stannat på. Jag fick inte riktigt med mig galoppen och vi fick då ett litet extra galoppsprång och därmed ett rätt dåligt hopp. Landar ju såklart rätt tight bakom hindret och får inte riktigt ihop Z fram till sjuan, som han också tittar lite på. Men det blev ändå okej, lite fel avsprång. Sen vände vi runt till åttan och jag fick känslan att han skulle lägga in ett litet extra galoppsprång, men det gjorde han inte. Han säg tag i hindret och flög högt över. Jag måste sett ut som en liten vante däruppe, men försökte kasta fram händerna för att inte bli hängandes i munnen på honom. Nåja, han var duktig.
 
Minnet i kameran tog slut så tyvärr får ni inte se hinder nr 8.
 
 
 
Framhoppning 100 cm:
Fortfarande kände jag mig stressad efter första rundan, men ville ju såklart göra ett mycket bättre jobb. Jag brukar kunna skärpa till mig till nästa klass, så jag hoppades på det. Nrä jag fick gå in på framhoppningen körde jag igång och det var ungefär samma känsla då. Lite stelt i sidorna, men bjöd på bra mot hindrena. Tungt att få ihop honom, men positiv häst.
 
Banan 100 cm:
När jag nu skulle in i ridhuset gick han rakt in, knashäst. När det blev min tur fattade jag galopp och styrde på hinder nr 1. I anridningen red man förbi nr 7 och den tittade han så mycket på att han skuttade åt sidorna och bytte galopp flera gånger. Det blev alltså väldigt vingligt och jag tänkte "Jag lägger en volt", men insåg att jag inte kunde göra det utan att korsa startlinjen. Så jag valde att rida på hindret ändå.
 
Det blev ju då väldigt vingligt och jag försökte göra det bästa av situationen, och löste det ändå ganska bra. Efter ettan vände jag mot tvåan, men var alldeles för långsam med att räta upp mig, men jag red ändå bra. Tvåan gick super och mellan tvåan och trean lyckades vi byta till rätt galopp och även trean gick bra. Här tänker jag "Ja, sedär, jag är verkligen bättre runda två" och så andas jag ut. Nervositet och stress släpper och jag känner hur trött jag är i kroppen. Även att jag inte ätit på hela dagen och klockan är 2 känns. När jag vänder upp mot fyran ser jag absolut inget avstånd, trots att jag har hyfsat bra galopp. Här fegar jag tyvärr ur, och istället för att lita på Zigge så trycker jag av honom. Han blir lång och vi river med oss en bom. Efter fyran är han så lång att jag aaabsolut inte hinner få ihop honom till femman. Dessutom byter vi galopp lite hur som helst för att jag är så fruktansvärt otydlig mot Z. Han hoppar dock femman bra, och vi vänder mot sexan. Jag rätar inte upp mig utan hamnar i ett framhäng och får inte honom runt skänkeln. I svängen tappar jag all galopp och när Z tvekar till så fegar jag ur och sätter mig i någon form av "Han-kommer-stanna-så-jag-förbereder-mig-på-det-sits". Z stannar såklart lite förvirrad. Jag vänder tillbaka och rider på igen och då hoppar han jättebra. Även sjuan går bra, men sen får jag inte ihop honom igen. Åttan har nu blivit en tvåkombination och jag känner att jag har så dåligt flyt så jag kanske bara borde skippa resten. Men sen kommer jag på att jag såklart ska fullfölja, men se till att rida som en dåre nu på sista. Så jag lägger en volt för att känna att jag har kontrollen och att det blir som jag vill. När jag vänder upp blir det okej, vi kommer lite nära, vilket gör att det blir lite långt i kombinationen så jag trycker på, och det funkar ju, hihi!
 
På filmen hände samma sak igen, inget minne kvar, så det finns bara fram till vårt stopp. Haha!
 
 

Mysdag


Idag blev det en riktig mysdag i stallet. Pyssel med Z och sen en uteritt tillsammans med Elin och Tage.

Ikväll är jag på 2x30-års fest och imorgon blir det pay n jump för mig och Ziggr. Håll tummarna att jag inte är alltför trött imorgon! :)

Fina Z i tisdags ♥

 
 

Tisdagens hoppövning

 
I tisdags blev det ju som sagt hoppträning och det var en hel del linjer. Till höger ser ni banan, och vi började med att travhoppa hinder 3 och 4, då med en markbom. För min del var det riktigt svårt att komma ur högersväng, för då ville Zigge bara galoppera framför hindret. Men ur vänstersväng var det lättare, då fick jag trav hela vägen. Sen tog vi linjer; 5 till 1 och 2 till 6. Hinder 1 hade vattenmatta under sig och hinder 6 var en grind. Det hrä gick ganska bra tyckte jag. Z var inte alls lika racersnabb som förra veckan.
 
På slutet hoppade vi omhoppningssväng och tog då hinder 5, sen innanför 2an och hoppa trean. Sen vände vi på det och tog då hinder 2, sen innanför femman och hoppa 4. Jag trodde inte alls att jag skulle klara det, men det gick! Första vändan var lättare, för då fick jag ta den snäva svängen i höger, på den andra linjen blev det mycket svårare eftersom jag då måste få med vänster bakben in under Zigges kropp, och det är inte lätt. Men, vi tog oss över och det gick finfint!
 
Det var en riktigt trevlig lektion och jag bara älskar min häst! Tänk att jag får skriva så, MIN HÄST! Herregud vad knasigt!
 
Ps. Jag tror att hinder 1 inte var en oxer, jag kom på det nu... Fast jag minns inte, haha!

Hoppträning i tisdags

Hörni, jag har ju glömt att säga att det blev hoppträning i tisdags i alla fall för mig och Zigge. Vi fick hoppa in i Bossegruppen, och eftersom det ösregnade var vi inne i ridhuset. Så för min del var det premiärhoppning inomhus på Ziggemannen. Och passet gick faktiskt över förväntan! Zigge var SÅ duktig och jag skärpte nog till mig lite. Vi hoppade mycket relaterade avstånd vilket ju alltid är sjuuuukt nyttigt! Vi tog också en omhoppningssväng och då var det någon som blev lite nervös (läs JAG) eftersom vissa (återigen, läs: JAG) i princip aldrig hoppat riktiga omhoppningssvängar. Sist jag gjorde det riktigt ordentligt red jag en B-ponny, och jag var INTE för lång.. Jag tror inte jag behöver säga mer, haha!
 
Hur som helst gick även omhoppningssvängarna bra oc hvi rev inte ens! Tjiho! Man får vara glad för det lilla. Zigge har ju rutin på det så han guidade runt mig bra, duktiga killen! Här nedan kommer en bild på ett omhoppnings-hopp:
 
 
Lite senare publicerar jag fler bilder och även övningen vi gjorde :)
 
Alla bilder är fotograferade av Thomas Månsson.

Horze höstkollektion 2014

 
Horze höstkollektion för i år har precis kommit ut och här ovan ser ni mina absoluta favoriter. Hela kollektionen går i brun-gråa toner och även röd-orangea. Jag fastnade allra mest för de brun-gråa. Min absolut absoluta favorit måste nog ändå vara de vänstra ridbyxorna, de är nämligen thermo-ridbyxor tilket innebär att 
de är fleeceklädda på insidan av skoningen, och även att de är i softshell-material, alltså vattentåliga. Hur praktiskt!?

Zigges saker

 
Härom dagen flyttade jag in alla Zigges saker i ett skåp, så nu slipper jag ha allt i min bil. Det luktar skapligt mycket hästsvett där inne, haha! Än så länge har jag ju inte så mycket saker till Zigge, så nu är det ganska rymligt i skåpet, men jag kan tänka mig att det på sikt blir mindre och mindre rymligt där inne, hehe. Hur som helst var det riktigt kul att åf flytta in alla prylar, men jag har inte riktigt bestämt hur jag ska ha allt, jag tror jag får känna mig för under en tid framöver.
 
Som ni ser verkar jag gilla färger... Röda toner verkar mestadels vara min grej, men så är jag ju en riktig sucker för vinrött. Jag äääääälskar vinrött! Kläder till mig själv.... Saker till hästen.... Om jag kunde skulle jag färga Abbe vinröd ;) Närå, men jag gillar verkligen vinrött! Men nästa färg på grejer till prinsen får nog bli någonting helt annat. Grönt kanske? Det är faktiskt riktigt snyggt också :) Jag har också sett ett snyggt set på Hööks, det var typ mörkt turkost. Eller hur man ska förklara färgen.. Det vore nog riktigt snyggt på min snygging :)
 
Nåja, nu börjar vi komma i ordning i stallet. Zigge har fått ny box... Sakerna är inne i skåpet... Jag har fått mina stalltjänster tilldelade... Jag har fått upp hans foderstat och köpt lite tillskottsfoder som han får nu.. Det som saknas nu är vart han ska få gå i hage.. Vi håller på att klura på framförallt VEM han ska få gå i hage med. Tills vidare får han gå kvar med ridskolehästarna i deras hage. Där har han ju sina vänner och dessutom har han ända fram tills nu och när vädret tillåter fått gå ute på nätterna. Det är toppen!

Den svarta outfiten

 
Under gårdagens ridpass körde vi på svart. Svart schabrak, svarta benlindor, svarta ridbyxor, svartvit tröja... Japp, Black is the new black ;) Jag tycker att Zigge passar så SJUKT bra i svart. Det blir så stilrent. Schabraket jag hade var mitt glitterschabrak från Horze, här ovan får ni lite närmre bilder på det. Det glittrar riktigt fint i solen kan jag säga. Schabraket finns här ---> DRESSYR & ALLROUND Schabraken finns i svart, vitt ljusblåt, brunt och gråbeige.
 
 
 
 

Gårdagens ridpass - Zigge

 
 
Som utlovat kommer här en liten film från ridpasset igår. Fina Fina Zigge! Nu börjar jag hitta lite fler knappar, men vi har lång väg kvar tills det blir tipp topp :) På slutet försöker jag mig på en travökning, och den är inte bra, det vet jag, MEN man ser ändå att det kommer att bli bra i framtiden, när vi fått öva lite. Han kommer bli grym på det här! :) Bästa häst!
 
Btw, ser ni hur GALET SKUMPIGT det är att sitta ner i traven? Fast det går i alla fall...
 
 

Veckoplanering - Zigge

 
Här har vi veckans planering för Zigge. Han kommer som vanligt att gå ridskolelektioner måndag, onsdag och torsdag. Den här veckan är det bara dressyrpass.
 
På tisdagen hoppas jag på att kunna hoppa lite, så att jag får lite träning inför helgens pay n' jump som blir vår premiär! Men för att kunna hoppa behöver jag ha någon som hjälper mig med hindren. Eller om jag har tur och kan vara med på Bosse-träningen den här veckan också.
 
Fredagen blir "vilodagen" för Zigge, och lördagen blir ett dressyrpass med fokus på tempoväxlingar och lydnad. Kanske kan jag rida över någon bom på utebanan om vädret vill vara med mig.
 
Söndagen blir en väldigt rolig och spännande dag! Då blir det premiär på pay n' jump för oss! Vi börjar med en 90-runda och sen får vi helt enkelt se hur det känns. Känns det bra i 90 tar vi en runda i 100, men är känslan sådär så tar jag ett varv till i 90. Jag har ju ingen anledning att stressa!

Nytvättad svartvit häst

 
Idag har det blivit stallhäng hela dagen för mig. Det började med lite coaching av Em och C på dressyrtävling (Duktiga tjejer!) och sen blev det lite fikapaus. Efter det tog jag in Zigge och tvättade och putsade så nu är han vit och fin för en ny arbetsvecka. Sen fick han på sig en svart outfit och så gick vi ut på utebanan och trimmade lite. Har jag världens snyggaste häst eller har jag!?
 
Ps. Jag har en hel del filmmaterial från idag, så ni får en film sen, så får ni se honom på riktigt in action! :) 
 
 

Tips!

 
Jag tänkte bara tipsa alla er hästmänniskor om att Horze.se nu har en grym rea på sina egna schabrak! Just nu får man nämligen köpa tre schabrak till priset av två, man får alltså det billigaste på köpet. Detta gäller endast till och med idag, så skynda att fynda! Dessutom har de ÄVEN en kampanj nu där man får 15% på hela köpet om man handlar för över 800 kronor. Det erbjudandet går dessutom att kombinera med 3 för 2. Så Man kan alltså köpa 6 schabrak, men betala för 4 och dessutom få 15% rabatt på köpet! Detta betyder att för ca 900:- kan få 6 schabrak! Tjiho!  Här ovan ser du schabraket "Horze Toulouse Dressyrschabrak" som nu är mitt "vardagsschabrak". Dock är det riktigt bra! Det sitter bra ihop och är inte sladdrigt. Det ligger väldigt still under sadeln, och så är det dessutom jäkligt snyggt, trots sin billiga peng! :)

Fina människor!

 
Nu har jag varit hästägare i en vecka, (minus en dag) och det är helt fantastiskt! Tänk vilken tur jag har haft som har fått möjligheten att köpa denna underbara häst! Att jag har så fina människor runt omkring mig som har gjort detta möjligt! Jag kan fortfarande inte fatta det! Dessutom har jag gått med tårar i ögonen hela veckan, dels av glädje, dels av att jag blir så rörd hela tiden. Den här veckan är det så många som har kommit och kramat mig och gratulerat, det är så många som har sagt meningen "Det här är så himla bra för Zigge, det hade inte kunnat bli bättre", det är så många som har sagt att Zigge har haft sån tur. Jag kan inte ens räkna alla människor på båda mina händer, och själv känner jag bara att det är JAG som har haft tur, det JAG som har fått det bra, det är JAG som inte hade kunnat få det bättre. Det här är så underbart! Tusen tack alla fina människor!
 
Gissa vem som sitter med tårar i ögonen nu igen....

Om Zigge själv får bestämma...

... Så skulle alla bilder på honom se ut såhär...
 
 

Veckoplanering - Zigge

 
Såhär ser veckans plan ut för Zigge. Nu när jag har köpt honom kommer han fortsätta att gå lite på ridskolans lektioner, och det kommer att vara måndagar, onsdagar och torsdagar. Måndagar och onsdagar är alltid dressyr och på torsdagar är det ibland bommar eller hoppning. Men det känns bra, för det kommer mestadels att vara Malin (Gonzo och Eddies ägare) som komemr att rida honom då, och hon tycker nästan om honom mer än mig :) Perfekt!

Fyndat till prinsen!

 
Igår var jag på Hööks för att köpa mig ett nytt bett. På vägen till kassan passerade jag någon slags fyndhörna. Däri hittade jag dessa senskydd från Equi-Guard. Ett par helt enkla svarta med fårskinn. Endast 107:- som hittat! Jag är supernöjd! :)

Dagens hoppträning - Zigge

 
Idag fick jag möjlighet att vara med på hoppträningen för Bosse. Jag tog chansen, och OJ var roligt vi hade! Både jag och Zigge var jätteglada att få hoppa. Men jag tror att Zigge var snäppet gladare än mig, han studsade och for runt i full fräs. Jag hade full sjå med att hålla ihop honom. Vanligtvis känns han inte lika stor att rida som man skulle kunna tro, men idag kändes han stooooor!
 
Men men, jag är nöjd med vår insats! Det var trots allt första gången vi hoppade ett ordentligt pass, och det var en del svårigheter. Tre hinder med tre galoppsprång emellan, vi hoppade en linje med oxer, fem galoppsprång och sen en trippelbarr och även ett plank som var väldigt utfyllt... Jaa, det var ändå en del ovanligt. Men det var SÅ kul! Jag tog några språng på 110 i alla fall, men resten låg på 100 skulle jag tro. Tanken var ju att ta det liiiite lugnt i alla fall...
 
 
 

Han är min! ♥

 
 
Idag är en mycket bra dag! Jag har precis varit och köpt Zigge! Han är nu min! Bara bara bara min! Helt min egen! Alla dagar i veckan! Min fina lilla silverprins! ♥ Oj oj oj vad vi ska ha roligt ihop! För att läsa om vår resa ihop klicka HÄR.
 
 

Gårdagens ridpass - Zigge

Igår blev det ett dressyrpass på Zigge. Jag började med att ta in honom för att tvätta honom, och det var tur att jag hade planerat in det för när jag hämtade honom i hagen var han SÅ lerig, heeela han! Han har ju fått ha en beteshelg och gått och skrotat i hagen fredag kväll till söndag kväll. Jag tyckte att han kunde vara värd det.
 
När jag hade tvättat rent honom (opraktiskt med en vit häst, det tog "bara" 1,5 timme) så kom mina föräldrar ut och tittade på honom. Båda två tyckte nog att han var lite stor, men väldigt fin. Han är ju faktiskt lite maffig. När vi hade föräldrarna på besök passade jag på att göra honom lite extra fin med mitt vinröda set. Såhär stilig blev han:
 
 
Själva ridpasset gick jättebra! var ju på bröllop dagen innan, så jag var lite trött, men jag bet ihop och kämpade på. Tränade på att sitta ner i traven och jag var grym! Jag har hela tiden sagt att ha när omöjlig att sitta på, egentligen mest för att andra sagt att ha nrä skumpig. Men så himla illa var det inte! Så jag satt där, dock MÅSTE jag lära mig att inte knipa med knäna när jag blir trött.
 
Förutom nedsittningen gjorde vi några galoppombyten, några travökningar (fick till två helt klart över förväntan) och en hel del övergångar med fokus p åatt han inte får dra mig ur sadeln, utan han SKA trampa in under sig i övergången.
 
Mamma tog lite bilder:
 
 
Btw... Idag smäller det! :D

New in

Härom dagen fick Zigge ett nytt träns av mig. Ett med lite bredare nosgrimma, och se så fin han blev! Han har ju ett rätt stort huvud, så jag tänkte att en bred nosgrimma skulle balansera upp det hela, och jag tycker det blev riktigt fint.
 
 
Ps. Nu är det en enda dag kvar!!

Utvärdering av chapsen

 
 
Nu har jag hunnit rida in mig i de snygga chapsen(och skorna) jag köpte för ett tag sedan. Jag köpte en ganska stor storlek, jag har ju så långa ben, och var därmed lite orolig att de skulle töja sig så mycket att de skulle bli slappa. Men, de har bara töjt sig lite lite grann, så de sitter fortfarande som en smäck! Ridmässigt är de jättesköna, de följer mina ben perfekt och jag får bra grepp emot sadeln. Dock har jag märkt att det inte är optimalt att lägga mockan som är på insidan mot en svettig skimmel, haha! Då blir det en lite mörkare skimmel vid skänkeln, haha!
 
Hur som helst, jag ger de här chapsen högt betyg! De är snygga och sköna, de fungerar bra och verkar slitstarka (jag mosade mitt ben mellan Zigge och ett träd och det syns inte alls) och jag har fått en massa komplimanger för dem! De glittrar nämligen fint i ljuset. :)
 
Ps.. Endast två dagar kvar!! :)

Ponnycupsmatch 2 av 2 Semifinal

Idag gäller det. Med förra matchens vinst i bakfickan så kommer vi att gå till final om vi rider felfritt idag. Så länge vi slutar på max 4 fel så komemr iv till final. Hur häftigt vore inte det? Men nu är vi nervösa!
 
Som vanligt samlades vi i stallet, och alla var på lite helspänn. I laget idag hade vi fått ta med en ponny som tidigare inte varit med i ponnycupen, och vi visste ju inte riktigt hur det skulle fungera. Men vi kände oss ändå ganska säkra på att det skulle gå bra.
 
När det var dags att rida märktes det på alla att det var lite mer nervöst, både på ryttarna, föräldrarna och framförallt kanske på mig. Jag kände ju såklart att det vore SÅ himla kul att komma ännu längre nu när vi ändå kommit så långt. Tjejerna är verkligen värda det. Men, det är ju inte hela världen om vi inte gör det heller. Men, blir denna match en vinst eller oavgjord så går vi till FINAL!
 
Första ryttaren rider. Vår yngsta lagmedlem, men hon brukar vara ett säkert kort. Felfri. YES! Andra ryttaren rider. Det är en av våra "minst säkra nollor-hästar". Men är det någon av ryttarna som klarar att hålla nerverna i schack så är det den här tjejen. Felfri. TJOHO! Tre till så ligger vi bra till! Tredje ryttaren rider. Vår absolut svåraste ponny vi har med under dagen eftersom hon lätt tappar självförtroendet och fegar ur. Men att hitta en ryttare som hon har mer förtroende för än den här tjejen går nog inte. Det kommer på lite svåra avstånd på några hinder och råkar slå i ett. Bommen ligger kvar. Felfri. PHUUU! Fjärde ryttarens tur. Detta bör bli en nolla så länge ryttaren inte släpper skänkeln för då stannar ponnyn. Men det går vägen, ännu en felfri! YEAH! Femte ryttaren ut. Detta är vår nya ponny som aldrig gått med, och nu har ju tjejen extra press. Rider hon felfritt vet vi att laget slutar på noll fel. De får några stora avsprång, men på det stora hela sköter de sig toppen och det blir FELFRITT!!! Vi går alltså nolla nu! Sisa ryttaren ut sköter sig även hon galant så vi hade verkligen ingenting att vara nervösa för, men OJ så spännande det var!
 
När det sedan blir det gästande lagets tur är det ju också superspännande såklart. Det är kluvna känslor hos oss alla. Självklart vill man att det ska gå bra för de andra ryttarna, samtidigt som man vill att de ska få några fle här och där så att vi vinner, haha! Den vanliga känslan när man tävlar. Hur som helst sköter våra ponnyer sig galant även här och deras ryttare var riktigt duktiga med våra ponnyer. Även bortalaget slutar på 0 fel. Alltså en oavgjord match. Och vad innebär det....? ATT VI VANN SEMIFINALEN! VI ÄR I FINAL!
 
OAVGJORT!
= VI ÄR I FINAL!
 
 
 

Snyggingen!

Igår blev det ett ridpass på Zigge för Annelie. Vi hade lite bomarbete på utebanan. Vi körde enbart bommar på marken och inte så många, men det gick väldigt bra faktiskt. Jag hade en mycket positiv känsla i kroppen hela ridpasset. Dagen till ära fick Z ha på sig mitt ursnygga vinröda schabrak. Till detta hade jag förstår min ursnygga vinröda tröja ;)
 
By the way, om tre dagar händer något jätteroligt! Stay tuned så får ni veta ;)
 
 

Ponnycupsmatch 1 av 2 Semifinal

(Inlägget postat väldigt mycket senare än det borde, men skriver i nutid)
 
Nu är det dags. Semifinal. Vi har aldrig tidigare kommit såhär långt i ponnycupen hoppning. SUPERKUL!
 
Vi börjar med att gästa Roo Gård som även de har vunnit sin grupp och alltså gått till semifinal. Nervositeten är hög då vi hört att Roo Gård vunnit eller blivit placerade i ponnycupen alla senaste åren och dessutom att de har väldigt fina, men lite svåra ponnyer. Men, vi vet att vi är duktiga och vi har haft väldigt kul även om vi inte vinner semifinalen!
 
Vi började med att titta på när hemmalaget red fram sina ponnyer. Det var väldigt fina, men precis som vi misstänkte, inte helt lätta. Jag hade ett väldigt sjå med att få till rätt ryttare på rätt häst. Tillslut var det dags för start och jag hade en idé om hur jag skulle sätta upp mina ryttare. Vi tittade när deras första ekipage red runt en fin felfri runda men på en ponny som inte hade så lätta språng. Deras andra ryttare hade en något grön ponny som hoppade lite stort och ryckigt och såg lite osäker ut. Ett stopp. Laget ligger ändå på noll fel eftersom man får räkna bort en ryttare. Deras tredje ryttare gick ut och red en fin ponny som verkade älska att hoppa. Dock såg han ut som en liten slarver emellanåt. Men det blev en felfri runda. Fjärde ryttarens tur och hon satt på en ponny som inte såg lätt ut för fem öre. Lite osäker och unge, men ändå väldigt fin. Fick ett stopp på ett hinder och därmed låg laget på 4 fel. Här känner man ju såklart lite "YES!" men ändå tråkigt att de får stopp. Kluven, haha! Femte ryttarens tur och detta verkade vara den svåraste ponnyn. Lite tittig och ville gärna galoppera i full rulle. Men ryttaren lyckades rida runt felfritt. Sista ryttaren ut satt på en liten racerräka som råkade släppas iväg lite för snabbt på ett hinder och därmed la på en tvärnit. I övrigt gick den jättefint. Men laget slutar därmed på 8 fel. Här kände vi nog alla att "Jäklar, vi kan ju kanske lyckas ta hem det här!", GISSA hur nervös man blir då!? 
 
Vår tur. Nervös. Svettigt i iskylan. Nu håller vi tummarna! Jag var givetvis nervös för hur jag satt upp ryttarna, men kände efter bara en liten stund att jag gjort rätt val. När det sen blev dags för start blev jag världens stoltaste lagledare. Våra tjejer red SÅ bra och bara felfri ritter utom en där vi råkade få ett litet larvigt pet. Vi slutar alltså på noll fel. Och därmed:
 
VINST!
 

På bortaplan dessutom! Det är ju svårt! Nu gäller det för oss att rida felfritt nästa match, då går vi till final! TÄNK vad roligt det vore!
 
 
 

Möte ponnycupen

Nu börjar det bli höst och då drar ponnycupen igång igen! Jag kommer återigen vara lagledare för Södertälje Ridklubbs ponnycupslag i hoppning, men i år blir det även i dressyren! Det kommer att bli SÅ roligt!
 
Idag har jag varit nere på ridskolan och kollat upp vilka datum vi kan ha hemmamatcher, och den 28 augusti är det uppstartsmöte för alla lagledare, och det är då vi sätter alla matchdatum. Åh vad jag ser fram emot den här säsongen! Jag kommer fortsätta uppdatera här på bloggen hur det går för mina lag, så ni får hänga med :) Dock upptäckte jag nu att jag ju inte uppdaterade mer än till sista grundomgången. Vi gick ju till final! Jag ska lägga upp de inläggen här som om det var i realtid :)
 
Inför den här säsongen kommer jag göra precis som föregående år, vill du läsa om hur ponnycupen går till och hur jag resonerar kring min coaching kan du göra det HÄR.
 
För er som rider i min klubb och är intresserade av att vara med i ponnycupen så får ni höra av er via ridskolans hemsida. Se till att du uppfyller "kraven" och du måste ha med dig målsman.
 
 

Nöjd tjej

Nu har jag precis kommit hem från att för första gången ha hoppat ordentligt med Zigge. Tidigare har jag ridit lite upphöjda bommar och tagit någon stock ute i skogen, men jag har aldrig hoppat hoppat. Det var bara jag och Zigge på utebanan med Annelie som coach, rena rama lyxen! Och SÅ kul det var! Han var så duktig och väldigt trevlig och ärlig. Det var inte lätt i och för sig, det är ju rääääätt så mycket häst att hålla ihop, men nu börjar jag ändå hitta knapparna.
 
Vi tog först lite bomserier på böjt spår som uppvärmning, och det var väldigt svårt tills jag började rida ordentligt, då gick det lättare. Sen hoppade jag på en 5½a med ett litet kryss och sen en kryssoxer. Jag red helt värdelösa vägar innan men red mycket bättre framför hindret. Jag har ju trots allt inte hoppat på tre månader heller så det var ändå helt okej ;) Vi avslutade sen med att bara komma på en ensam oxer, det kan ju vara bland det svåraste tycker jag. Ett ensamt hinder. Allra sämst är jag på att komma på ett ensamt räcke. Hua! Hur som helst, det gick bra och jag är mycket nöjd.
 
En lite rolig sak var att när jag var klar tänkte jag tanken "Synd att jag inte provade att hoppa lite högre hinder så jag vet hur det känns, men men.. Det är ju inte så stor skillnad...." och sen när jag skrittade av red jag förbi och insåg att hindret faktiskt låg på 105.... Och jag som tycker att 95/100 är alldeles lagom, att 110 är högt och att 120 är lite väl högt... Haha! Här red jag runt och trodde att jag hoppade hinder på 80-90 och så låg det på 105 ;) Ibland är det bra med hög häst!
 
 

Gullehästen

 
Nu ska jag väl egentligen inte skriva det här för då kommer det väl ändras, men hur som helst... Zigge har varit så söt i hagen den här tiden! Han är tydligen en svårfångad häst och jättekrånglig att få ut och in i hagen. Stallpersonalen har haft jätteproblem att fånga honom och har tillslut gett upp. För min del har det itne märkts någonting. I början fick jag visserligen locka med godis och inte vara allt för obvious att jag skulle hämta honom, men han har aldrig gått ifrån mig. Det tog bara ett par dagar så började han faktiskt komma till mig när jag kom ut i hagen. Nu kommer han varje gång jag ksa hämta honom, och han är lika söt när jag ska lämna honom, då lämnar han knappt min sida förrens jag går ut ur hagen och han inte kan följa efter. (Jag lämnar honom alltid vid en ingång och går igenom hela hagen och ut ur en annan grind)
 
Gulle-Zigge på bilden, men var han tvungen att hänga ut halva ballen!? Haha!

Hästmys när det är som bäst

 

Hektisk gårdag i stallet

Oj oj oj säger jag bara. Igår var det mycket tid som spenderades i stallet. Men jäklarns vad kul det var! Jag började med ett möte som var väldigt positivt. Sen efter det red jag ett pass på lille Eddie. Han var SÅ fin! I början var han visserligen inte riktigt med på noterna, men efter en liten liten stund så blev han så fin. Kunde jobba med stadigt stöd, kunde arbeta ordentligt i galoppen utan att springa iväg och sånt. Superhärligt!
 
Efter jag ridit Eddie reda jag Zigge en sväng. Dock hade det blivit en miss och han hade precis gått in på en lektion när jag skulle rida honom, men det var ju en lugn lektion så jag satt bara upp i tio minuter efter det och kände på honom, så att han var mjuk och avspänd.
 
Del fyra i stallet var att jag hade lektion för Sofie på Gonzo. Hon var så duktig! Det var riktigt roligt att se! Han är ju så fin Gonzo, men han är verkligen inte lätt att rida. Men får inte göra för mycket, men man måste hela tiden rida. Så hela tiden gäller det att hitta balansen. 
 
Bild från jäääääättelänge sen

Nytt till Z

 
Idag fick Zigge en mjuk grimma av mig. Han har fått såna skav av den andra, så nu fick han en mjuk. Det var ingen fancy dyr grimma direkt, men en helt okej som fanns i stor storlek. Den uppfyller kraven helt enkelt. Dock blev den nästan lite väl stor. Nåja, nu slipper han förhoppningsvis sina skav.
 
Ridpasset idag gick jättebra. Han var så himla fin och fler kom fram och sa att vi passar bra ihop. Men FASEN vad svår han är att rida, jag har så lätt att fastna i handen och inte vara tillräckligt snabb. Sen var jag väl lite ofokuserad idag då jag var lite låg. Jag går inte in på detaljer, men känner mig lite sviken. Nåja, det löser sig nog till det bästa till slut.

Den här hästen ♡

 
Igår ringde Annelie från ridskolan mig. Ett mycket tevligt samtal då hon frågade om jag kunde ta hand om Zigge igår, fredag, lördag ohc söndag. Och dessutom ha honom på min torsdagslektion. Så helt enkelt resten av veckan utom idag. Det ska bli superkul! På tal om superkul har jag förhoppningsvis något riktigt superkul på gång. Stay tuned så får ni veta snart. ;) Nu ska jag åka till stallet för att köra lite lektion för Em och C på Gonzo och Eddie.

Något av det mysigaste

 
 
 

Lyckliga jag

Tänk vilken tur jag har som får rida dessa två fina fina ponnyer! Det är så kul att se dom utvecklas tillsammans med tjejerna, och detä r riktigt kul att veta att man är med och bidrar. Tänk vad häftig Malin är som har lyckats välja ut dessa två guldkorn i mängden. Idag är jag en tacksam människa.
 
 
 

Fina Fina Zigge

Igår var sista dagen med Zigge, supertråkigt. Det blev en riktig mysdag med andra ord. Ridmässigt tog vi en lång skrittur ut i skogen tillsammans med Malin och Laszlo. Det blev både klättring och promenad över en stock. Sen när vi kom tillbaka red jag lite på ridbanan. Detta fotades av Carro och Mysan, jättekul! Så ni får lite bilder på det sen :) Så länge får ni de två här nedan. Hur snygg är han inte!? Gud vad jag har börjat älska denna häst! Men nu börjar ridskolan imorgon, så vi får se hur mycket jag kommer få rida honom framöver. Kärlek! <3
 
 

New in

Oooops I did it again. Shoppat. Men den här gången blev det en riktigt BRA grej, och en ganska bra ;) Jag köpte nämligen ett par jodphurs med stålhätta. Hittills har jag gått runt i mina små sneakers i stallet, och med tanke på min otur är det inte konstigt att jag krossat båda fötterna tidigare. Jag vill inte att det ska hända igen. Nu har jag visserligen bara en dag kvar med Zigge (Buuuu!) men tänk att bli trampad av honom! Herregud!
 
Förutom skorna blev det även ett par schyssta chaps. De är från Hööks och ser lite ut som de snygga chapsen från Dyon som jag så länge velat ha. Jag kommer bli SÅ stilig i detta!
 
 
 
 

Nu kan jag andas ut!

Åhh, igår när jag kom till stallet och skulle rida Zigge kändes han inte som vanligt. Jag upplevde hoom som lite seg och stel. Jag tänkte att han kanske hade träningvärk eller att jag mest troligt bara inbillade mig, så jag gjorde i ordning honom och satt upp. När jag skrittade iväg kändes han fortfarande lite konstig, men han är ju lite stel och sådär ibland så jag tänkte att han snart värmer ur det. Efter ett tag kändes det ändå inte bättre så jag tog in honom igen. När vi kom på stenhårt underlag var han halt på ett framben.
 
Jag fick ju lite lätt panik och ringde hon som ansvarar för honom, men hon var ganska lugn och sa att det förmodligen var skoningen från dagen innan. Jag tyckte ändå att det var obehagligt. Så det blev en hel del pyssel, kylde benet, tog tempen och lite sånt. Han myste med mig.
 
Idag var hovslagaren där och drog ut två sömmar. Zigge har haft tappsko två gånger på den hoven senaste tiden, så det var förmodligen från det. Idag visade han nämligen ingenting. SÅ skönt! Så det blev en liten tur ut i skogen, och han visade inga tecken på smärta. Speciellt inte mitt i turen då han plötsligt tvärvände och galopperade iväg i full fart. Vart kom det ifrån? Jag satt ju kvar som tur var och blev bara glad att han inte verkade ha ont i fötterna :)
 
 
That horse <3