Ponnycupsmatch nr 4 av 8

Den 18 januari var det samling kl.13.00 hos Compass Sportryttare för att köra den fjärde matchen i ponnycupen för vår del. Första start var kl.14.00 och jag som lagledare vet ju med mig att jag har sämsta lokalsinnet i världen. Jag åkte alltså låååååångt i förväg. Tror ni jag hittade? Nej. Tror ni jag körde fel en gång? Nej, utan hela fem gånger! Och dår har jag inte räknat med de där "Oj, jag skulle nog svängt, jag vänder" som bara blir en liten avstickare. Nej nej, fem STORA felkörningar. Hur som helst slutade det med att jag fick telefonguidning av en av mammorna i laget (Tack så mycket!) och hann dit till precis 14.00.
 
 
Snabbt fick jag en liten kort genomgång av en av mammorna i laget som hade hållt lite extra koll på ponnyerna, och sen var det upp till mig att se hur de verkade. Ganska snabbt kunde jag konstatera att det var väldigt fina ponnyer, men med skarpa sinnen. Det skulle inte bli helt lätt att få till vem som skulle rida på vilken ponny.
 
Compass red sina rundor och gick helt felfritt. Järnspikar, tänkte såklart hela laget. För nu var vi tvungna att rida felfritt för att få med oss något poäng från matchen. Men samtidigt såklart kul att det gick bra för andra laget.
 
Det blev mina tjejers tur och de var så oerhört duktiga! Jag var också mycket nöjd med min matchning med ponnyerna, det hade inte kunant bli bättre. Alla tjejerna red prydligt och fint, och FELFRITT! :) Så vi fick med oss ett poäng hem från matchen. Jättehärligt! Hittills har vi plockat poäng i alla matcher :) Wiho!

Dagens ridpass - Einstein

 
 
Idag var det ett pass med Einstein som stod på schemat. Dressyr. Som ni såg i veckoschemat den här veckan blir det ingen hoppning eller bommar den här veckan, och det är för att Einstein är tjock i ett framben och jag tycker att han inte ska hoppa med det. Att han är tjock är för att han har opererats i det benet för många år sedan och sen stod i fålla ett tag nyligen, då svullnade det upp.
 
Så nu blir det alltså dressyr och fokus på att Einstein verkligen rör sig ordentligt varje dag, även när han har vilodag. Då måste han skrittjobbas, så man kan vara säker på att han har rört sig. Man kan ju inte lita på att han rör sig i hagen nu precis.
 
Hur som helst gick ridpasset helt okej. I början kändes han nästan halt så jag skrittade länge, länge, och sedan travade jag utan några som helst krav, bara för att värma upp lederna lite. Sen började jag jobba honom och då blev han till slut riktigt fin. Markeringen på vänster fram försvann mer och mer vartefter ridpasset gick och det kändes skönt. Tyvärr var han fortfarande tjock i benet efter passet.
 
Och, ja, jag vet att jag inte uppdaterat här på länge om Einstein och våra ridpass, men jag har varit väldigt ledsen de senaste ridpassen, så det har helt enkelt inte funnits någon som helst motivation att skriva något här. Men nu känns det lite bättre, så jag håller tummarna för att det verkligen blir bättre :)

Ponnycupsmatch nr 3 av 8

Den 6 januari var det dags för den tredje ponnycupsmatchen i årets säsong. Det var dags för Täby Ridsällskap att komma till oss och rida på våra ponnyer. Täby har vi inte mött tidigare, så det kändes kul att träffa dem.
 
 
 
Vi började som vanligt med att bygga banan och gick den. Sen kom det andra laget och fick sig en rundtur på anläggningen och gick också banan. Vi började sen att rida fram och det visade sig att våra ponnyer var superpigga och busiga. Men våra tjejer var riktigt duktiga och fick ordning på ponnyerna och alla red felfritt! Tjiho!
 
Sen blev det Täbys tur och de red också väldigt fint på våra ponnyer. En tjej hade lite otur och fick ett stopp på ett hinder och trillade av. Men det gick bra ändå, och när alla var klara fick hon sitta upp och slutföra banan. Eftersom man får räkna bort en ryttare ur laget och alla andra i deras lag gick felfritt så slutade matchen oavgjort, så ett poäng till oss, och ett poäng till Täby. Självklart kul att de red så bra, men såklart lite trist att inte vinna, tihi :)

Planering v.4

 

Dagens ridpass - Einstein

 
Idag blev det ett ridpass på Einstein och vi körde dressyr. Det gick så jäklarns bra faktiskt! Jag tänkte mycket som Nussan lärde mig sist, men jag kommer ju inte riktigt dit utan henne, men lite närmare iallafall. Han var helt grym emellanåt! Det jag alltså jobbat med är att ha honom i en lite högre, kortare och mer aktiv form bitvis, och det som är så himla kul då är att han får en mycket häftigare takt och lite mer sväv. Superfin häst! Lite höga benlyft också, som bilden precis nedanför här.
 
Egentligen skulle jag köra ett lugnt pass, men det blev ett medelpass. Han ska nämligen få vila på fredagen istället för den ursprungliga planen. Så då kundej ag rida på idag, men tyvärr var han väldigt tjock i sitt opererade ben idag, vilket gjorde att jag inte ville köra på alltför mycket. Mest troligt är det tjockt pga hoppträningen igår som var lite mer intensiv :) Det går ju oftast ner när man rider :)
 
Bilderna tagna av Evelina Sundqvist
 

Planering v.3

 
Här har ni Einsteins vecka. På torsdagen har jag hoppträning på min lektion, men eventuellt får jag kanske ta en annan häst igen då Emma ska hoppträna extra idag, tisdag och var med på hopptävling på söndag. Då blir det lite mycket hoppning under kort tid. :/ Lite trist men vi får se helt enkelt.

Einstein i torsdags

 
 
Här kommer lite film på Einstein i torsdags. Han var riktigt fin och kämpade på riktigt bra. Jag måste nu bara våga lyfta upp honom och rida honom i den formen lite mer så att vi orkar. Och så måste jag framförallt bättre på min kondition så att jag ORKAR rida honom såhär.

Gårdagens ridpass - Einstein

Igår blev det ett ordentligt dressyrpass på Einstein. Eftersom Emma ska hoppa två dagar denna vecka kände jag att jag inte ville köra bommar då han är lite känslig i sina ben just nu. Men jäääklar vad fin han var! Jag fick nämligen hjälp av min gamla tränare Nussan, som jag tycker väldigt mycket om, och hon fick mig verkligen att rida ordentligt. Jag fick upp E lite i formen och han kom igång med bakbenen på ett helt annat sätt. Nu är jag astaggad på att börja våga jobba honom i den formen lite mer. Sara kom och hängde med oss i stallet igår, så hon filmade lite med min telefon upptäckte jag när jag kom hem. Om jag hinner ska jag lägga upp lite film från passet. Dock är filmen från när jag börjar bli alldeles för trött för att orka hålla ihop honom, men men. Här får ni en bild så länge :)
 
 
 

Planering v.2

 
 

Duktiga killar

 
Såhär brukar ajg gå upp på läktaren och sätta Abbe och Texas innan jag ska rida, och sen sitter de såhär medan jag rider ett träningspass. Blickstilla. Haha näej okej kanske inte riktigt av sig själva. Här har vi Elin med oss som håller koll på dem, men visst är de söta? Abbe är ju lite mera van vid att vara i stallet och han brukar få en egen stol att sitta på, och då sitter han där. Sötnosen!

Grattis till oss!

 
 
Idag firar jag och Einstien ett år tillsammans! Det är alltså ett år sedan jag för första gången satt på Mr E. Och många ridpass har det blivit sedan dess, och när jag tänker tillbaka på allt vi gjort och allt vi åstadkommit blir jag både stolt och glad. Vi har gått från att knappt veta vad dressyr är, till att klara ett LB-program på 67%. Vi har gått från att inte kunna galoppera över en bom utan att gasa iväg, till att ha tävlat 110cm. Vi har lyckats rida ut i skogen barbacka på bara hackamore och både trava och galoppera. Vi har lyckats muskla upp hela Einstein så att han plötsligt ser yngre ut.
 
 
För ett år sedan när jag provred Einstein för första gången gick det ändå ganska bra, om man menar hur det såg ut. Känslan.... Inte lika bra. Numera är känslan en heeeeelt annan, takten en helt annan, bjudningen en helt annan, undertrampet, lösgjordheten, jaa allt. Såhär såg det i alla fall ut då:
 
 
Och här kommer ett av mina absoluta favorit-inlägg från året som gått. Einsteins kroppsutveckling. Nu högst upp, och då(mars 2013) längst ner.
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Einstein

 
Åhhhh vilket underbart ridpass det var idag! Einstein var SÅ fin! Han verkligen arbetade igenom hela kroppen, tog stöd på vänstertygeln och hittade en riktigt bra takt. Vi fick till och med lite schvung i traven och galoppen idag! På bilden direkt ovanför här syns det till och med att han tar ut steget lite mer än han brukar. SÅ himla kul!
 
Det vi gjorde var att vi började arbeta i skritt, och då gjorde vi skänkelvikning ut och in på ena långsidan, volt på kortsidan, öppna in på kvartslinjen på andra långsidan, och sen sluta ut igen. Efter det tog vi travarbete och då la vi volter på kortsidorna och mitt på långsidorna gjorde vi skrittövergång. Sen blev det galoppjobb, först på volterna och sen på fyrkantspåret. Efteråt tog vi travarbete på volterna igen. Och som sagt; JÄKLAR vad fin Einstein var. Idag fick vi mycket beröm av flera :)