Nytt set

Åhhh vad jag är dum. Jag klickade hem det här setet. Så häftigt med lite färg tycker jag! Och faktiskt så gillar jag orange. Nu är det bara att hoppas att det är rätt orange och att det är bra grejer. Dock är det ju budgetgrejer som ni ser, men jag vill inte köpa svindyra saker som man kanske ändå tröttnar på när det är så stark färg :)
 
Men tänk vad snyggt det här skulle vara på Zigge :)
 

Nyfriserad

Igår fick Zigge sig en ny frisyr. Den här gamla var visserligen mycket effektiv mot flugor, och inte alltför hemsk, men den nya är lite stiligare och mer passande för arbetsterminen som börjar på måndag!
 
Före:
 
Efter:
 
Ps. Ursäkta bildkvalitén! Det blev med iPhonen :P

Dagens bompass- Zigge

Idag blev det ett bompass med Zigge. 
Min tränare Annelie körde lite med oss, superkul! Övningen vi gjorde var med endast 7 bommar, men HUA vad jobbigt det var!
 
Vi började med att bara värma upp i alla gångarter och sedan travade vi över en travserie på kortsidan (jag ritade inte med den på bilden) och hade då fokus på att ha hästen avspänd, i rätt tempo och jaa, jobbandes helt enkelt.
 
Efter ett tag gick vi över på att galoppera på den vänstra långsidan. Där är det fyra bommar med 6 meter emellan. Det betyder alltså ett galoppsprång emellan alla bommar. Här fokuserade vi på att verkligen hålla ett jämnt och bra tempo hela vägen, och att inte låta hästen byta galopp. Om man kommer lite långt vill de ju gärna byta över bommen och istället taden enklare galoppen.
 
Vi avslutade med att gå på den högra långsidan, och där skulle vi bara rulla på med fem jämna galoppsprång mellan bommarna. Det här var lite svårt, men när jag väl kom till riktig ridning så gick det riktigt bra!
 
Hela passet svettades jag så mycket att jag trodde att det stänkte om mig när jag red förbi, haha! Men kul var det, och jäklar vilken rolig häst jag rider! :)
 
 

Roligt pass idag!

Idag blev det ett riktigt trevligt pass på Zigge! Annelie, min tränare, kom ut till stallet och skulle hjälpa några tjejer, så då passade jag på att få lite hjälp också. Det var väldigt nyttigt och jag fick med mig många bra tips. Det som är allra bäst är att hon har ridit Zigge väldigt mycket så hon vet även känslan när man sitter på honom. Superbra! För övrigt har hans liv sett ut såhär sedan i torsdags när jag uppdaterade er:
 
Fredag: Dressyrpass på ridbanan, lite längre.
 
Lördag: Vilodag (Jag passade på attsticka ut med båten så han fick faktiskt vara i hagen heeeela dagen)
 
Söndag: ca 40 minuters klättring i skogen + 15 min trav och galopparbete på utebanan
 
Måndag: Dressyrpass för Annelie, lite tuffare, och vi tränade på rakriktning.
 
Imorgon blir det nog ut i skogen om jag kan :)
 
 

Veckans arbete

Som sagt så tar jag ju hand om att sätta igång Sigge den här veckna och nästa. Det här är det han fått  göra hittills:
 
Måndag: Ingenting eftersom han hade tappat en sko och blev ömfotad. Bra början.
 
Tisdag: Skrittur i skogen med lite klättring.
 
Onsdag: Kort skrittur i skogen med lite klättring och sen ett kort pass på ridbanan i trav och galopp.
 
Torsdag: Ett halvlångt pass på ridbanan i alla gångarter.
 
Imorgon är det fredag och då tänkte jag köra ett lite längre pass på ridbanan och sen ska han få vila på lördag. Det blir perfekt tror jag! Idag när jag red hade visst Sofie tagit lite bilder. Här nedan får ni min favorit-bild. Lägger nog upp de andra sen :)
 
 
Ps. Känns lite häftigt att se mig själv se nästan liten ut på en häst! :)

Säg hej till Zigge

Säg hej till Sigge! Den här lilla hästen på ca 185 cm tar jag hand om den här veckan och nästa. Han ska sättas igång åt ridskolan som äger honom, och det är jag som fått äran att göra det. Supermysigt! Det är en riktigt stor häst kan jag säga! Ja, ni ser ju på bilderna. Som ni vet är ju inte jag direkt den kortaste människoan i världen med mina 170 cm, och jag ser ju nästan liten ut bredvid den här killen.