Tisdagens lektion - Zigge

 
I tisdags red jag och Zigge lektion för bästa Annelie. Det var riktigt kul! Och sjukt jobbigt, hon körde hårt med oss. Men jag gillar det. Jag tycker att man får ut så mycket mer av passet om man faktiskt ser till att verkligen jobba igenom problem eller svårigheter.
 
Vi jobbade väldigt mycket som jag redan gör när jag rider själv, vilket kändes jäkligt skönt. Det bekräftar ju att jag är på god väg. Jag har ju ofta lite svårt att lita på att jag gör rätt, men jag borde inte tveka så på mig själv. Det har dock blivit mycket värre sedan jag köpte Zigge. Jag vet inte varför, men det känns väl som att jag har så mycket att bevisa. Jag köpte en häst som verkligen behöver ridas på rätt sätt för att hålla, och det vet ju "alla". Jag tror att jag därför går och oroar mig lite för att min ridning inte ska räcka till. Men men, jag får kämpa på och hoppas på det bästa.
 
Zigge var i alla fall jättefin på lektionen, och jag bara älskar att han är så arbetsvillig! Ja, han tycker att jag är jättejobbig emellanåt, men han är ändå så glad och vill göra rätt och vill lyssna på mig.
 
Det bästa var nog att jag fick till en riktigt bra galopp till slut, där han bjöd på och fick bakbenen aktiverade, utan att lägga sig på i handen eller skjuta på för mycket. Det är ju alltid lite av en balansgång på honom.
 
Det jag tar med mig som läxa till nästa gång är att jag måste våga böja igenom sidorna på honom. Från förut har jag ju jobbat stenhårt på rakriktningen och att han ska spåra i alla lägen. Nu fick vi mycket beröm för att han spårade bra genom hela passet (Wihi!) och nu blir det alltså till att fortsätta med det, samt då börja våga böja igenom sidorna på honom och få honom mer följsam och mjuk.

Gårdagens ridpass - Zigge

 
Igår åkte jag till stallet på dagen och tog ett ridpass på Zigge. Eftersom det var måndag igår skulle han ju gå ett ridskolepass på kvällen, men jag red ett pass ändå för att mjuka upp honom lite. Han kan gott gå två pass om dagen ibland, förut när han gick osm ridskolehäst gick han ju alltid flera pass om dagen, även om det inte var två stentuffa pass. Det blev det inte nu heller, jag red inte jättelänge, men ändå så att jag fick igenom det jag ville. Jag övade lite på snabbheten i hjälperna och att han ska svara direkt på hjälpen. Jag övade också på att vända vänster eftersom han inte är jättenöjd med det just nu. Jag funderar på att kanske kolla med någon som kan kolla igenom honom, det vore intressant. Vi får se.
 
Ridpasset gick hur som helst väldigt bra och jag tyckte att han fick en ganska bra form. Jag jobbar just nu i alla pass väldigt mycket på att få honom lydig för hjälperna, gärna små hjälper, och att ha ninte ska gå så mycket bakom lod, utan att han ska orka bära sig lite mer utan att krulla ihop sig. Känns som att det går framåt för varje ridpass, vilket är jättekul!
 
Idag blir det att rida lektion för Annelie superhärligt! Ska bli jätteroligt och se om hon tycker vi komit någonstans sedan sist.

Saker på väg hem till oss :)

 
 
Nu är detta på väg hem till oss. Nu ska jag banne mig lära mig att linda riktigt jäkla snyggt med paddar under lindorna! Hua, vad mycket kostnader det tillkommer när man har häst, haha! Men det är ju faktiskt lite kul att köpa nytt också, haha!
 
Något jag beställde också är en slicksten. Jag tänkte att jag ska prova den nästa gång Z ska få skor. Han har varit lite tung att sko, men de senaste gångerna har det gått mycket bra. Hovis tror att det beror på att han fått mer muskler nu, jag hoppas att det är det :) Men jag tänkte ändå att han kan få en sån här :)

Världens finaste B-ponny till salu

 
 
Ja hörni, nu har dagen kommit då världens finaste lilla B-ponny ska säljas. Men, det är ju så med B-ponnyer, tjejerna växer ju ur dem. Eddie är alltså nu till salu och jag kommer ju sakna den lilla plutten oerhört mycket! Men jag kan ändå inte hjälpa att tänka att hans nya lilla ryttare kommer att ha det SÅ himla fantastiskt!
 
För er som vill se annonsen så hittar ni den HÄR HÄR HÄR HÄR

Veckoplanering - Zigge

 
Här ovan ser ni veckans plan för Zigge. Måndagen rider jag ett pass på förmiddagen, lite mjukgörande och så. Sen på eftermiddagen går han ridskolelektion. På tisdagen har jag honom själv och rider då ett dressyrpass, om jag inte får möjlighet att hoppa lite.
 
På onsdagen går han ridskolelektion, och jag har tyvärr ingen möjlighet att rida honom på förmiddagen vilekt hade varit bra. Kanske kan jag rida på morgonen innan jobbet :)
 
På torsdag går han ju ridskolelektion och de har hoppning. Fredrik Spetz kommer och har hoppträning igen den här veckan, så eventuellt lånar Annelie honom då. Så hoppa ska han göra, frågan är bara om det är Annelie eller Malin som gör det.
 
På fredagen har jag honom för mig själv igen och rider ett dressyrpass, perfekt efter att han hopptränat dagen innan. På lördagen tänkte jag försöka rida ut en sväng, om det inte är så att ha nhoppar med Annelie på torsdagen, i så fall får han gå ridskolelektion på lördagen istället för torsdagen.
 
På söndagen har jag två ponnycupsmatcher vilket gör att jag komemr få rida inomhus på kvällen, det kommer hinna bli för mörkt för att rida ut. Men om någon jag känner vill låna honom för en uteritt så kanske jag lånar ut honom :)

Svar på fråga

 
 
 I veckan fick jag en väldigt relevant fråga från en anonym läsare. Frågan lyder "Varför går han lektioner? Du har väl köpt honom? :)"
 
Svaret blir helt enkelt att först och främst; Ja, jag har köpt honom. Han är alltså min och endast min. Jag köpte ju Zigge från ridskolan där han står nu och jag har en liten deal med dem att han ska fortsätta gå lite lektioner med de duktiga eleverna. De är i behov av hästar och Z har varit väldigt populär bland de duktigare, eller ja, bland alla faktiskt :)
 
Jag ser det som att jag vinner på det. Jag får en "medryttare" som alltid rider för en ridlärare jag litar på och som därmed kan kontrollera hela ridpassen. Jag är supernöjd. Självklart skulle det itne vara helt fel att rida varje dag själv, men såhär får jag lite tid med Jonn, Abbe och vänner också. Win-win.

Fredagslektion Sofie & Gonzo

 
Den här veckan blev det lektion för Sofie och Gonzo på fredagskvällen. Det var riktigt roligt och jag körde riktigt hårt med dem. Dom börjar verkligen hitta samspelet bra i traven och galoppen är på rätt väg. Gonzo är ju inte lätt i galoppen, han vill ju gärna ösa på i full fart eller galoppera i lagom tempo men med huvudet så sjukt högt och ryggen sänkt. Men nu fokuserar vi på takt och rytm, så får formen komma som numemr två. Och i fredags fick de börja i höger galopp och Sofie lyckades komma åt honom så bra att han blev lite arg på henne. Sen i andra varvet så blev han rätt fin bitvis. Jättekul! 
 
 

Torsdagens hoppträning - Zigge

 
I torsdags fick ju Zigge som sagt hoppa med min tränare Annelie. Det var jätteroligt att se och Zigge var superglad! Tyvärr fick ju inte hon världens bästa förutsättningar eftersom han inte fått hoppa på ett par veckor och att jag knappt hunnat rida honom alls de senaste veckorna, bara något enstaka pass. Det hela gjorde ju att Z var så överladdad och glad och när han blir sån så blir han väldigt stark. Men hon lyckades reda ut det riktigt bra och de var jätteduktiga!
 
För min del var det skönt att se någon annan hoppa honom som dessutom är väldigt duktig. Jag fick då se att han faktiskt gör samma sak med henne, och att det är samma saker som är svåra för henne också. Nu håller jag tumamrna för att det blir fler gånger :)

Välkommen Harley

 
Säg hej till söta Harley! Här ser ni Harley, en D-ponny på 7 år. Det är Emme och Carro som ska ha honom, så det är alltså samma ägare som Gonzo och Eddie. Malin, tjejernas mamma och min vän, har alltså köpt denna sötnos och igår var jag och red honom lite. Det var riktigt kul! Det är en väldigt känslig herre som vill göra rätt. Till en början tyckte jag att han var jättesvår, och han tyckte att jag var lite småläskig tror jag. Men efter ett tag hade vi samlat oss och det gick jättebra! Han var så fin!
 
Just nu håller tjejerna på att rida in sig på honom, och bygger upp hans muskler och kondition. Jag kommer nog rida på honom lite då och då för att hjälpa tjejerna, och det ska bli SÅ kul!

Gårdagens ridpass - Gonzo

 
 
Hihi igår var en riktigt rolig dag i stallet! Det började ju med att min tränare Annelie hoppade Zigge för Fredrik Spetz. De båda skötte sig strålande även om Zigge blev väldigt pigg och glad och därmed stark. Men det är ju inte så konstigt när han itne fått hoppa på några veckor.
 
Efter det skulle jag ha lektion för Carro på först Gonzo och sen Eddie. Jag skulle börja md att rida på Gonzo lite först, för att lossa lite. När jag gjorde det ringde Malin (Carros mamma och Gonzos ägare) och sa att hon inte skulle hinna till sin ridskolelektion som började om en kvart. Då skickade hon in mig och Gonzo där istället. Det visade sig vara markarbete/hoppning, haha! Och där satt jag på en liten ponny i dressyrsadel och såg paff ut. Malin hade förstås vetat det här hela tiden.
 
Det var riktigt roligt och jag jobbade på att få ihop Gonzo och komma på bommarna/hindrena i lite kortare, mer styrkegalopp. Vanligtvis brukar han vilja ösa på i full fart och lite längre. Han tyckte nog att jag var skiiiitjobbig och morrade lite, men han kändes ändå som att han tyckte det var roligt.
 
Vi avslutade med att hoppa ett hinder som blev 90 cm. Och han gör det ju så lätt! Jag är så glad, det var så himla roligt! Malin filmade lite, snäll som hon är, så här delar jag med mig av ett gulligt lite storleksskevt ekipage, haha!

Ponnycupsmatch hoppning 3 av 10


(Jaa, jag veeeet att jag ser ut som en jätte bland mina söta tjejer, men de vill alltid att jag ska ligga längst fram. Så jag bjuder på den!)
 
I helgen var det dags igen. Ponnycupsmatch i hoppning, nummer tre av tio! Denna gång var det bortamatch på Täbys fina anläggning. Vi kom dit väl i tid och fick en rundtur på anläggningen. Den var lika fin som förra året vi var där! Det blev bangång och sen en väntan. Eftersom vi var ganska tidiga fick vi vänta in ponnyerna från den vanliga verksamheten.
 
När ponnyerna kom in kände jag ganska direkt att jag visste uppsättningen på hästar. Det var endast två ponnyer som jag var lite fundersam på, men det stod klart att det var två specifika ryttare till dessa.
 
Täby började hoppa och fick många fina felfria rundor, men OOOH! vad nära det var rivning på många hinder. Kan ha berott på att hindrena var väldigt låga, vilket ju kan göra hästarna lite oaktsamma. En av ryttarna fick tyvärr ett stopp, vilket gjorde att hon gled av. Tråkigt. Men totalt slutade laget på 0 felpoäng.
 
När det blev vår tur satt vi upp och kände på ponnyerna. Jag kände mig väldigt nöjd med ryttarmatchningen. När det blev vår tur startade vi med en fin felfri runda. Sen var det ponnyn som stannat som var på tur. Detta hade jag heeelt glömt bort, vilket jag grämer mig över nu. Hade jag kommit ihåg det hade vi såklart gått fram och tittat på det hindret, men men. Man lär sig av det. Ryttaren red riktigt bra men fick tyvärr ett stopp på samma hinder. 4 fel. Sen följde en massa fina ritter, men tyvärr fick en av tjejerna(med den absolut svåraste ponnyn) två bommar som föll. Vilken otur. Speciellt när man tänker att laget innan haft sån tur att varenda bom låg kvar när de slog i, men men, den här matchen var inte riktigt på vår sida i år. Vi bjuder på den, förra året var det ju oss och Täby det stod lite mellan, och de fick vara laget som snubblade på målsnöret. Vi hade roligt i alla fall, och fick rida på fina ponnyer!
 
Den här gången blev det alltså en förlust, men vi kommer igen! Vi har ju en hemmamatch mot dem kvar!
 
Nästa match är den 2 november, och då är det två matcher samma dag! Först en hemmamatch mot Vallentuna, och sen en bortamatch mot dem! Då ska vi kämpa!

Veckoplanering - Zigge

 
Här har vi veckans planering för Zigge. Han går sm vanligt dressyrlektioner på ridskolan måndag och onsdag, men torsdagslektionen är flyttad till lördagen istället. Varför? Jo för att min tränare Annelie har fått möjlighet att hoppträna för Fredrik Spetz, men är hästlös. Därför ska hon låna Zigge, det ska bli SÅ kul!
 
På tisdagen och fredagen ska jag rida dressyr, och på söndagen får Zigge vila eller om någon jag känner lånar honom till en uteritt. Jag har nämligen en jobbhelg, vilket gör att jag slutar sent både lördag och söndag. Men jag vill helst inte att Z ska vila eftersom det är bättre att han får röra lite lätt på sig :) Vi får se helt enkelt.

Gårdagens pass - Zigge

Igår blev det ett litet dressyrpass på Ziggeprinsen. Jag gjorde som dagen innan och red på väldigt lätt hand och låga krav i början av passet, tills han kommit igång pch blivit varm i kroppen, då började jag kräva lite mer. Han blev SÅ fin! Jag jobbade lite förvänd galopp och i högervarvet gick det så jäkla bra! HAn blev inte sådär lång och på utan låg kvar och väntade. I vänster varv var det lite svårare, men ändå helt okej. Det går sakta med säkert framåt! :)
 
I slutet av passet var bästa Rosie snäll och filmade oss lite så att jag skulle kunna se lite hur formen var. Jag tycker det känns som att han inte är lika bakom som för någon månad sen. Här får ni också se filmen :)
 
 

Älskade häst!

 
Igår red jag äntligen på min fina silverprins igen! Det var nu flera dagar sedan sist, det längsta det gått sedan jag köpte honom. Det var SÅ kul! Dock blev det väldigt sent, så på kvällen var vi helt ensamma i stallet, så då blev det massa mys. Fina älskling!
 
Under ridpasset började jag med att rida i väldigt låg form, och ganska lång. Först i skritt där jag också flyttade väldigt mycket undan för skänkeln, båda med hela Z rak i sidorna och även böjd. När jag kände att han gick bra i skritten och verklige nskrittade (inte kamelskrittade som han gärna vill) så gick jag över på traven. Då jobbade jag även där i lång och låg form, där jag liksom tänkte att manken skulle vara högsta punkt. Väldigt lätt stöd i handen, stadig, men höll i princip ingenting. Efter ett tag kändes han fin, och så gick jag över på galoppen. Där gjorde jag samma sak, så låg i formen som möjligt och med lite tryck och stuns i takten.
 
Efter ett tag kändes det ganska bra och då började jag korta tyglarna lite, och höll mer stöd i handen. Och JÄKLAR vad häftig känsla det var! Han fick en helt annan form, hamnade inte lika bakom som han gärna vill göra annars, och han klev på bra. Jag red också utan sporrar eftersom han fått lite skav vid skänkeln nu när han fäller, och då blir han ju inte lika känslig för skänkeln. Men nu blev han det, och ahn var SÅ himla häftig! WOW säger jag bara!
 
Jag tog lite förvänd galopp, och då var han kvar mycket bättre, han ville inte alls öka lika mycket, utan tog i och galopperade i en lugnare rytm. Jag kunde vända på små volter i galoppen, och jag kunde göra övergångar och halter med bibehållen bjudning. Det var så roligt! I slutet tränade jag lite byten också och då blev han så himla laddad, men det var roligt!
 
 

Gissa vilken del som blivit spolad?

 
Hmm, min älskade lilla skithäst ser ut såhär varje dag när jag kommer till stallet nu. Hur lätt tror ni det är att få honom ren? Helt korrekt, inte alls! Bilden ovan är ifrån i förrgår när jag kom till stallet och visste att ha nom någon timme skulle gå ridskolelektion. Leran var fortfarande blöt och klibbig, så då tog jag tag i det och valde att spola av honom. Han får ju dessutom väldigt lätt skav, så det känns väldigt viktigt att han är ordentligt ren.
 
Men, gissa vilken del som blivit spolad? ;)

Veckoplanering - Zigge

 
Här kommer, lite sent, veckans planering för Zigge. Då vi har stooooora tävlingar (Volkswagen Grand Prix) på vår anläggning torsdag till söndag den här veckan så blir det lite hattigt även denna vecka.
 
Måndag till onsdag får Z går ridskolelektioner, eftersom den vanliga lektionen på torsdagen komemr gå bort den här veckan så blir det istället på tisdagen.
 
Idag, torsdag, och imorgon fredag hoppas jag att man har möjlighet att rida i ridhuset efter tävlingarnas slut, så att jag kan rida igenom honom ordentligt. Sen lördag och söndag kommer det vara full fart i ridhusen hela dagarna så då blir det uteritt för oss.

Ponnycupsmatch 2 av 8 - Dressyr

 
Igår var det återigen dags för en ponnycupsmatch. Denna gång md dressyrlaget! Det var årets första bortamatch, som dessutom hölls mot samma lag som vi mötte i årets första hemmamatch - Gladö.
 
Dagen började bra med att jag hittade dit, helt själv! Måste vara första gången tror jag, haha! Mitt lokalsinne är nämligen inte det bästa... Hur som helst så samlades vi på Gladös parkering och pratade och peppade varandra lite innan det var dags att få en rundtur på ridskolan. Det var ett jättemysigt stall.
 
Vi gick sedan in i ridhuset och fick se ponnyerna som skulle gå denna gång. Det var fyra trevliga ponnyer. Nu började mitt arbete, att sätta rätt ryttare på rätt häst. Inte helt lätt, och jag var lite nervös; det var ju min första bortamatch i dressyr trots allt. Det är ju ändå lite skillnad från hoppningen, även fast jag känner alla tjejernas ridning ganska väl.
 
Ganska snabbt var jag inne på hur jag skulle sätta upp tjejerna, men jag var ändå lite fundersam. Men tillslut tog jag beslutet. När det var dags för första start meddelade jag tjejerna vilka ponnyer de skulle rida, loch det var lite blandade reaktioner. Men, det blev ändå som jag tänkte.
 
När Gladö red så gjorde de flera bra ritter med fina vägar och trevlig ridstil. Jag kände nog ändå att vi hade en chans att ta hem det, men det berodde heeeelt på hur domaren skulle döma. Vissa domare tittar väldigt mycket på hästens form, och andra tittar ju knappt alls på det på den här nivån.
 
Nåja, det blev vår tur och tjejerna fick sitta upp. Ganska snabbt kände jag att jag var nöjd med mina val. När det blev dags för oss så blev jag så himla stolt! Första ryttaren ut red en jättefin runda på en lite trött ponny. Inte helt lätt var den men de såg väldigt samspelta och mysiga ut. Andra ryttaren red även hon en fin runda på en ponny som inte liknar den typ av ponnyer jag vanligtvis vill se henne på. Tredje ryttaren fick rida en ponny som hon ridit två år tidigare, och då kände hon att det var den sämsta rundan hon någonsin gjort. Snacka om att hon fick revansch! Det blev jättebra. Fjärde ryttaren ut gick in och gjorde det omöjliga; hon red en runda som var mycket bättre än vad framridningen var. Så häftigt!
 
När vi var klara var jag JÄTTENÖJD och stolt över tjejerna. Dom rider så fint :)
 
När det blev fika och prisutdelning efteråt trodde jag att vi skulle ta hem det hela, och att vi även skulle få guldmedaljen. Men man vet aldrig. Jag hade lite fel. Vi fick inte guldmedaljen, men vi VANN lagmässigt! Wiho, 2 poäng till SRK!Mitt bästa dressyrlag! :D Nu har vi alltså 4 poäng av 4 möjliga denna säsong. Nästa match kommer att vara en bortamatch hos Ekbacken den 1 november. Kom och heja! :)
 
 

Nya plattor

 
 
I ett av paketen var det också ett par nya stigbygelplattor! Och inte vilka som helst, utan ett par sneda! Jag har nu ridit i dem två gånger och jag är helt såld! Jag älskar dessa! Då jag har väldigt sneda fötter så har jag mycket lättare att få stöd i stigbyglarna med dessa plattor, de är ju lite högre på utsidan av foten.
 
Anledningen til latt jag köpte dessa var att jag älskade dem när jag red i dem första gången. Det var för ca 5 år sedan när jag tog hand om en jättefin dressyrhäst som hette K-casla och på hennes dressyrsadel satt det sådana stigbygelplattor. Nu när jag ändå skulle beställa en del andra grejer så kände jag att det var SÅ värt att köpa dessa för ynka 35:-
 
Åh vad jag är nöjd!
 
 

I det ena paketet

 
Som ni vet hämtade jag ju ut en hel del paket här om dagen. I det ena fanns tränset ovan. Ett ganska simpelt, med ett blingpannband (som jag dock tycker är ganska diskret trots att det är täckt av bling) och en lackad nosgrimma. Ska jag vara helt ärlig var det mest för nosgrimman jag köpte tränset, men också för att det alltid kan vara lite bra med något extra :)
 
Jag tycker att han blev fin i det, men jag hade hoppats på att nosgrimman skulle vart lite bredare. Z har ju ganska stort huvud, så han passar väldigt bra i bredare nosgrimma, men men. Den ar helt klart okej!
 
Det här blev tyvärr den bästa bilden, det var mörkt utomhus, och det är SÅ svårt att ta bild på Zigge, vi är ju itne helt överrens om hur bilderna ska se ut. Läs mer om det HÄR.

Hämtning

 
Idag hämtade jag tre (!!!) paket!. Alla innehållande grejer till Mr.Z. Vad exakt som gömmer sig där i får ni nog se lite senare. Håll tumamrna för att åtminstone hälften av grejerna passar nu! (Han är ju så stor så det mesta passar ju inte, haha!)

Ponnycupsmatch hoppning 2 av 10

 
I söndags var det dags för en ponnycupsmatch i hoppning, vår första bortamatch för säsongen! Det var match mot Djurgården som ju var hos oss förra omgången. Då vann ju Djurgården, vilket kändes liiiite surt eftersom det var hemmamatch för oss. Aldrig roligt att förlora en hemmamatch.
 
Vi samlades där och fick oss en rundvandring. Sen blev det banbygge och vi hjälpte till med det. När banan började bli klar så såg vi till att gå den tillsammans. Vi pratade lite om att det ju var ett lite mindre ridhus än vi är vana vid, och därför komemr att bli lite snävare svängar. Vi pratade mycket om att våga hålla galoppen i svängarna och att ta med sig yttersidan hela vägen.
 
Sen blev det dags för Djurgården att rida fram hästarna. Jag fick titta riktigt ordentligt för det var svårt att avgöra hur ponnyerna var. Efter en mycket kort presentation av ponnyerna från ryttarna kände jag mig lite nollställd. Vem TUSAN ska rida på vilken häst!?
 
När de började hoppa visade ponnyerna lite andra sidor än när de bara höll sig på marken och det blev om möjligt ännu svårare att sätta upp rätt ryttare på rätt häst.
 
Djurgårdens första ryttare ut red på en jättesöt liten skimmel på 6 år. Lite vinglig, men OOH vilken härlig inställning! Felfri. Deras andra ryttare ut red på en brun, lite svår ponny. Den hade en del stopp-tendenser som den visade på framridningen, men på banan gick den bättre. Felfri!
 
Djurgårdens tredje ryttare satt på en liten brun ponny som såg rätt trevlig ut, men lite skarp. När den startade så kändes det nästan som en blixt från klar himmel. Två stopp. Trist. Men den gick ändå helt okej, men hon fick verkligen rida! Fjärde ryttaren ut satt på en jätteschysst stor fux, men JÄKLAR vad den rörde sig. Det såg rätt svårt ut att hänga med i alla rörelser! Men en felfri runda blev det! Två ryttare kvar och hittills hade de en ryttare med 12 fel med sig. Men alltså ligger de på noll fel.
 
Den femte ryttaren kom in och red på en jättecharmig skäck. Stor ponny, med en liten ryttare. Det såg riktigt bra ut och jäklar vad tuff ryttaren var! På fjärde hindret blev det ett lite tokigt språng och det lät som att han fick en ordentlig smäll någonstans. Tappade stigbyglarna, men fortsatte ändå resten av banan utan stigbyglar! Dock hade han rivit första hindret, så det blev en runda med 4 fel.
 
Sista ryttaren ut red på en jättefin skäck som fick hoppa lite högre. Den kunde bli lite seg, men hoppade i alla lägen. Det blev en fin felfri runda.
 
Vår tur.
 
Jag har fortfarande inte bestämt mig. Djurgårdens lagledare ropar att vi får komma ner. Jag har inte bestämt mig. Stress, stress, stress. Tillslut slår jag till. Det får bära eller brista.
 
Under framridningen känner jag att det inte blev så himla tokigt ändå. När vi börjar hoppa fram känner jag att jag inte hade kunnat göra så mycket bättre val.
 
Det blir dags att börja och vår första ryttare rider en toppenfin runda! Tyvärr lägger den söta lilla unga ponnyn in ett extra galoppsprång innan sista hindret och får med sig överbommen ner. Typiskt. 4 fel. Jag är dock jättenöjd, hon red så bra! Det här är den ryttare jag känner minst i laget, men jag lyckades pricka väldigt rätt!
 
Jag känner mig väldigt nervös, för jag vill verkligen inte att vi ska behvöa förlora den här matchen också, men jag är ganska inställd på att de två bruna ponnyerna kommer bli en tuff match för oss. Det är alltid svårt när man vet att de är stopp-hästar och man sitter på dem för första gången.
 
Vår andra ryttare ut är just en av dessa bruna ponnyer. Ryttaren rider SÅ himla bra! Den tänker stanna på ett par hinder, men hon får över den! Det blir felfritt!
 
Tredje ryttaren ut sitter på den allra svåraste ponnyn och här förväntar jag mig nästan att det ska bli lite fel, men det är också en jäkla duktig ryttare. Gissa vad som händer!? Hon är så grym att det blir en felfri runda! De två svåraste ponnyerna är alltså klara nu! Men än är det inte klart!
 
Fjärde ryttaren sitter på den stora fuxen som var väldigt svårsvängd. Vår ryttare har dock en otrolig följsamhet och det ser inte alls särskilt svårt ut! Ytterligare en felfri runda!
 
Femte ryttaren ut sitter på den stora skäcken och det börjar med att den hoppar av lite stort och landar med frambenen i princip på bakbommen. Dock lyckas den ligga kvar, men ryttaren tappar balansen lite. Fort som attan lyckas hon dock räta upp sig och styr på nästa hinder utan problem! En felfri runda till!
 
Sista ryttaren ut är vår minsta ryttare, som på hemmaplan aldrig hoppat en 80-runda. Nu ska hon alltså sitta på den här okända hästen och hoppa runt en ganska svår bana på just 80 cm. Hon är dock en jäkla tuff tjej som inte brukar bli så nervös! Lite pirrigt var det, men hon red så bra! Ytterligare en felfri runda!
 
Vårt lag slutar på noll fel och därmed en VINST! Så den här gången får vi med oss 2 poäng! Tjoho!

Lördagens hoppträning - Zigge

Stillbild från filmen nedan.
 
I lördags var jag och Z med på en hoppträning för världens bästa Annelie. Det blev lydnadsträning på lite lägre höjd och jag tycker ändå att det kändes helt okej. Jag börjar hitta honom lite mer nu. Dock önskar jag mig verkligen en hoppsadel så att jag kunde få lite bättre stöd för min skänkel. Jag tappar läget allt för ofta tyvärr. Det blir till att spara!
 
Hur som helst så är jag så glad för den här fina fina hästen. Han är helt fantastisk! Han räddar mig i alla lägen, men bara "lagom" mycket. Om jag gör fel, så rättar han liksom till det men inte helt och hållet. Alltså, om jag gör helt fel så kanske det blir en rivning, eller helt fel avsprångpunkt. Men han löser situationen så vi slipper krascha eller nåt. Han är med andra ord en jättebra läromästare. Jag hoppas att det kommer vara han och jag i många år framöver! ♥
 
 

Veckoplanering - Zigge

 
Såhär ser veckans luddiga planering ut. Vi har stora tävlingar på klubben i helgen (torsdag till söndag) vilket gör att det inte finns några ridbanor ledig på hela helgen. Jag jobbar dessutom sent lördago ch söndag, så att rida ut de två dagarna kommer nog att bli svårt. Jag får hoppas på att Z kan var ute i hagen mycket under helgen.
 
Idag ska jag försöka hinna med att rida Z lite innan ridskolelektionen. Det kan vara bra för honom att gå lite extra eftersom slutet på veckan blir lite lugnt. Annars är det ridskolelektioner måndag och onsdag som vanligt. Eventuellt även tisdagen eftersom lektionerna på torsdagen är inställda på grund av tävlingen. Vi får se helt enkelt :)

Gårdagens hoppträning - Zigge

Igår hade jag världens lyx! Jag fick hoppa in istället för Malin på hennes ridskolelektion. Varför det var lyx? Jo för att hon ju rider min fina prins varje torsdag på sina lektioner, så jag fick rida igår även fast jag inte brukar göra det :)
 
Det var dessutom hoppning, så det var ett perfekt tillfälle att få hoppträna lite med Zigge. Övningen vi gjorde var ungefär samma som i lördags, och den såg ut såhär:
 
 
 
 
 
 
 
1. Två bommar på marken med 4 språng emellan
2. En oxer med en galoppbom  två språng framför
3. En mycket kort kombination med räcke-räcke och en galoppbom framför
4.en oxer
5. En kort kombination räcke-räcke med en bom emellan
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi började med att galoppera över den lilla bågen med två bommar. Här gick det typ tusen gånger bättre än i lördags. Jag fick till och emd in fem och sex galoppsprång. I lördags fick jag egentligen bara till det riktigt bra i vänstervarvet en gång, men igår fick jag till det ritkgit bra i båda varven, flera gånger. Framsteg!
 
Nästa grej var att vi tog oxern som hade en galoppbom och sedan två galoppsprång. Här gällde det att ha en bra och rytmisk galopp. Z vill ju gärna öka i det här, men jag tycker nog att vi fick till det ganska bra. Det svåraste var att få honom att inte racea iväg efter. Haha!
 
Tredje grejen så gjorde vi en liten bana. Då tog vi trean, som alltså var en kombination räcke-räcke, sen en vänstersväng och till en oxer. Sen fyra språng och en ny kombination med en bom emelllan. Det här gick ganska bra för mig tycker jag nog ändå. Jag red in i första kombinationen lite dåligt första gången och slarvade till oxern, vilket gjorde att jag styrde undan från andra kombinationen och istället började om. När jag koncentrerade mig och var lite noggrannare gick det SÅ mycket bättre. Vi hoppade den ett par gånger på låg höjd innan vi sen höjde.
 
Första gången jag skulle hoppa den lite högre höjden blev jag så förvånad när jag kom emot första kombinationen att jag red ganska dåligt. Malin som stod på marken hade nämligen smyghöjt lite extra till jag skulle hoppa så jag var helt enkelt inte beredd. Jag tog om altl och då red jag MYCKET bättre. Zigge var som alltid världens bästa häst som gör allt schysst och gör lite lagom fel när jag gör fel. Jag älskar det! Det ska ju liksom itne bli rätt när jag inte gör rätt, men han räddar mig alltid så att det bara blir "lite" fel. En GRYM läromästare!
 
Allt som allt låg de sista jag hoppade på på 110cm. Känns skönt att ha hoppat den höjden utan att tycka att det var så fasligt högt :)