Lite uppfräschning

I torsdags när vi hade hoppat så var Z så svettig, det var ju rätt varmt och skönt igår! Då passade jag på att tvätta av honom ordentligt med lite schamponering och så. Det blev liiiiite skillnad skulle man kunna säga, eller vad tycker ni? :)
 
 
Den vänstra är ju alltså tvättad och den högra är inte det. Nu är ju bilden lite till fördel för det jag vill visa eftersom den vänstra är mer vit och den högra är mer grå, men jaa, längst ner ser ni ju att det egentligen SKA vara vitt även på det högra benet ;) Jag ÄLSKAR mitt schampo, det fungerar så bra!

Rolig bild

 
Min fina silverprins! Såhär lång kan han bli om han sträcker på sig! Men positiv och glad var han i alla fall :) Hur lång är din häst? ;)

Veckoplanering - Zigge

 
Såhär ser veckans planering för Z ut. Som vanligt är det ridskolelektioner måndag, onsdag och torsdag. Torsdagen är ju den dagen det kan vara lite olika, så den här veckan är det hoppning. De andra två dagarna är det ju alltid dressyr. På tisdag tänkte jag att Z ska få vila eller ridas ut i skogen, det beror lite på när jag kommer ut till stallet. Vill inte rida ut när det är mörkt.
 
På fredqagen ska jag åka iväg så då ska min tränare Annelie rida Zigge. Det kommer bli jättespännande! Hon har ju ridit honom en hel del tidigare, så det ska bli intressant att höra om hon tycker att det är någon skillnad på honom. Jag själv tycker att han har blivit svårare att rida i vänster varv och lättare i höger. Förut var det HELT tvärtom.
 
På lördag har Annelie hoppträning och jag funderar på att vara med på den. Det vore himla roligt! Men jag vet inte än när jag kommer hem, så vi får se helt enkelt.
 
På söndag har iv pay n' ride i stallet, och det vore jätteroligt att vara med på den, men samtidigt vet jag att jag ju inte kommer rida Z nästan någonting på hela veckan. Det insåg jag just nu när jag gjorde det här inlägget. Jag får inte rida honom ordentligt förren på lördag! Hua!

Pay n jump

 
Idag var det pay n jump! Som jag skrev tidigare så tänkte jag ju hoppa 90 + 100 eller 100 + 100, men det blev inte så. Jag ställde upp och hjälpte till i domartornet ända till 90-klassen startade, så när jag hade gjort iordning Z så var 90 i princip redan slut. Så då tänkte jag om och planerade för 100 + 100. Men när jag hade hoppat min första runda i 100 var jag så nöjd, så jag kände att det räckte så. Jag tyckte vi behövde endast en bra runda med oss, och var inte säker på att jag skulle orka ännu en hel runda. Hur som helst, det gick jättebra!
 
Framhoppningen:
Jag var ju lite stressad nrä jag red fram, vilket var helt onödigt. Jag hade fått okej från Annelie (domaren) att starta när jag var redo eftersom jag ställde upp och hjälpte till när jag egentligen behövde göra iordning. Men men, jag blir ju alltid lite stressad, haha! Jag började jogga igång och generellt kan man väl säga som så att jag kände att jag inte riktigt fick ihop honom. Detblev lite av eller på och han lyssnade inte så bra för skänkeln. När jag började hoppa  kändes det ändå helt okej. Inte bra, men inte dåligt. Jag kände mig klar.
 
Banan:
När det blev min tur vände jag upp mot första hindret, och i svängen så känner jag att jag har lite dålig galopp, och tänker att jag borde göra en volt. Varför jag inte gjorde det vet jag inte, för jag hade inte ens passerat startlinjen, men men.Z hoppade första hindret lite lång och slarvig. Lyfte inte på benen, så bommen föll. Usch vad onödigt, men ändå bra för det var som att det fick mig att vakna lite. Fram till hinder 2 tog jag därför tag i honom och försökte ordentligt att få ihop honom. Tvåan blev ett okej språng.
 
Jag vände upp mot trean som var oxern ni ser här ovanför. Alltså lite grejer i hindret (Alltså, tittigt för mig, haha) Det hoppade han bra, och efter det var det en böjd linje på fem galoppsprång till en räcke-räcke kombination. Även den gick bra och jag kände att jag fick ihop honom ganska bra där emellan.
 
När jag vände upp mot femman kändes det bra, men precis innan hindret tryckte jag iväg honom lite och det gjorde att vi landade i en jäkla stor galopp och jag fick inte ihop honom fram till sexan som kom direkt. Vi kom lite nära, men inga problem.
 
Dags för sjuan, och jag fick en ganska bra väg. Jag gjorde dock samma sak här, fegade lite och tryckte iväg honom över hindret vilket gjorde att det blev stor galopp efter som jag verkligen fick kämpa för att få ihop honom.
 
Sista raksträckan kvar, hinder 8 och 9. Jag fick till det rätt bra med att få ihop honom till 8, men tryckte iväg lite ändå så att jag inte riktigt hann få tillbaka honom. Det blev också ett ganska långt språng över 8an, så det gjorde ju att jag fick lite trångt till 9an. Men vi tog oss över det bra.
 
Jag är jättenöjd!
 
Jag är så glad, jag tycker att vi fick till det riktigt bra ändå. Annelie berömde mig också och sa att det var ne jättefin runda. Vi har börjat köra stilbedömning på våra pay n jumper i klasserna 60-80. De klasserna är det obligatorisk stil, men i resterade klasser får man stilbedömning om man vill. Jag ville det såklart! 
 
Stilbedömning
Ryttarens sits över hinder - Skänkelläge, överliv, blick - 7p
Ryttarens sits och balans mellan hinder - 7p
Ryttarens inverkansridning och effekten av inverkan - 8p
Ryttarens hand - känslighet och följsamhet - 7p
Tempo, rytm och hästens balans - 8p
Vägval - 8p
Totala bilden av ekipaget och dess samspelthet - 8p
 
Totalt: 53p
 
Alltså gissa hur näjd jag är med dessa poäng!? SÅ himla bra! Jag är helt med på varför 7orna är lite sämre också, jag tappar framförallt skänkelläget och sen hamnar jag lite efter i sprången. Han hoppar ju inte stort, jag menar, han kliver ju typ bara över de här hindrena, men ändå känns det jäääkligt stort när han hoppar, så jag hinner helt enkelt inte med.
 
Förra pay n jumpen jag var med på var det ockå stil, men jag glömde skriva ut det. Då fick jag poängen 7-7-7-7-6-8-7, alltså totalt 49 poäng, så det här var ju bra mycket bättre! Tjiho!
 
 

Hoppedags!

Idag blir det pay n jump för mig och Zigge! Det ska bli jättekul! Just nu är jag dock lite trött då jag var på kräftskiva igår kväll som lutade med en utgång för dans, och det ledde till att jag la mig vid halv 4. Inte så smart drag, eftersom jag då inte är så utvilad. Nåja, går det dåligt idag kan jag ju skylla på det, haha! ;)
 
Nej jag skojar bara, jag ska självklart göra mitt bästa och jag är inte så fasligt trött. Planen var att jag idag skulle hoppa 100 + 100, men i startlistan står jag bara med en gång. Jag är lite inne på att lägga in en runda i 90 istället för 100, så jag får en runda som går bra. Men det tror jag att jag bestämmer på plats.
 
Nu måste jag åka, jag ska försöka hinna ta in Zigge och spola av honom lite och tvätta hans svans, jag råkar nämligen veta att den ser förjävlig ut och att han är heeeeeelt lerfärgad, hehe :)
 
En bild från förra pay n jumpen:
 
 

Zigge i rött

 
Under gårdagens ridpass blev det en röd outfit för mig och Zigge. Jag tycker det är kul att mixa ohc matcha även när det är vardagsridning. Det känns lite roligare att vara fin utrustningsmässigt. :) Schabraket kommer från Hansbo och det har jag vunnit med Einstein faktiskt. Benskydden är enkla Equiguard. Mina otroligt fantastiskta ridbyxor (bästa modellen jag någonsin haft!!!) är från Horze. Inte för att bilden är någon vidare kvalité men tänkte att ni kunde få se Zigge i lite röda grejer!
 
Idag blir det hoppträning för Annelie och då tänkte jag dra på honom de röda skydden, ha mina röda brallor, och sen svart schabrak. Det blir nog också stiligt :)

Så mycket snyggt!

 
 
 
Alltså! GE MIG! Hur snygga är inte dessa saker!? Schabraket tyckerj ag ser jättehäftigt ut och skulle nog passa bra på Zigge! Dock tror jag att det är allra snyggast på en svart häst, men det är det mesta, haha! Tröjan ser så skön ut att jag vill ha den som hemma-mys-tröja, men den är ju riktigt snygg också! Någon som vill skänka dessa saker till mig? ;)
 

Nu börjas det...

 
Alltså, jag tror inte jag är ensam om att tycka att det är lite småjobbigt på hösten när hästen kommer in och ser ut såhär. Dock tycker jag väl inte att det är hela världen, det kan ju rent av vara mysigt att stå och borsta bort allt det här, men ni vet de där dagarna då man har lite ont om tid, och så ser hästen ut såhär. Buuu. Jag minns förra året när Einstein kom in och såg ut som nedan... Han var verkligen en mästare på att göra lerinpackning från topp till tå. Zigge har hittills inte lyckats samla på sig lika mycket, trots att det ju finns en hel del mer yta att packa in.
 
Det jag nästan tycker är mest tråkigt är att när man borstat bort det värsta, så är ju hela hästen fortfarande dammig och det går typ inte att få bort med vanlig borste. Einstein som var svart blev ju lite mattsvart isället, vilket jag tyckte sög. Men jag måste ändå säga att det suger lite mer att ha en skimmel i detta problem. Även när man borstat som en dåre, så ser han ju fortfarande lerig ut.
 
 

Gårdagens ridpass - Zigge

 
Igår blev det ett dressyrpass på Ziggeprinsen. Jag såg ju fram emot att rida ett tisdagspass efter att ha ridit honom på måndag förmiddag innan han skulle gå ridskolelektion. Se om det kändes någon skillnad liksom, positivt eller negativt. Men det blev inte så. Jag red aldrig det där förmiddagspasset på måndagen på grund av olika anledningar. Så det blev helt enkelt ett vanligt pass bara.
 
Jag jobbade lite med det som jag fick göra för Annelie på senaste träningen, dvs. Tempoväxlingar i galopp och förvänd galopp. I traven försöker jag bara få honom så låg som möjligt till en början, och sen att ha nverkligen ska komma runt skänkeln. Det gick ganska bra.
 
Han var ganska stel i början av passet tyckte jag, och han ville verkligen inte ställa och vända vänster. Konstigt, för det varvet brukar han verkligen vilja ställa och böja sig lite för mycket åt. Jag känpade och kämpade, och tillslut tycker jag ändå att han kändes bättre. I slutet när jag travade honom var han jättefin, bar sig själv lite mer och var inte så bakom lod. Fina fina Z!

Gårdagens ridpass - Zigge

 
Igår blev det ett lite kort men intensivt ridpass på Zigge innan det var dags för ponnycup. Vi övade en hel del på det vi fick göra för Annelie i fredags. Självklart gick det inte lika bra som då, men det gick ändå helt okej. Jag red inomhus, vilket jag inte brukar göra. Jag tycker det är svårare att rida honom inomhus eftersom han itne har riktigt lika mycket eget driv då. Plus att jag ju brukar vilja passa på att rida ute när det fortfarande går.
 
Vi övade i alla fall lite galoppgrejer. Jag började med att på volterna rida övergångar, och försöka att verkligen vara tydlig med när jag ska länga, och när jag ska korta. Så att ajg är snabb i mina hjälper och tydlig. Att det blir ett tydligt skifte. När jag kortade ihop och tog tillbaka la jag också en liten volt i volten. I vänser varv dummade han sig lite i den ökade galoppen; varje gång jag kom på den öppna delen och var påväg mot den slutna, så vände han plötsligt höger innan väggen. What!? Nåja, jag fick rida lite extra och så slutade han.
 
Efter voltarbetet gick jag över på att rida förvänd galopp. Hua vad svårt det är! Men just den delen gick faktiskt lite bättre än i fredags, men jag tror att det beror på att jag på ett helt annat sätt vågade lita på mig själv och visste lite mer vad jag skulle göra.
 
Mot slutet när jag travade av honom kom han till en härlig framåt form, där han jobbade på bra. Inte riktigt samma WOW-känsla som i slutet i fredags, men på god väg ändå! Superkul! :)
 
Idag tänkte jag ju åka ut och rida lite när han precis kommit in från hagen, ett kort joggingpass, så att han ändå orkar med kvällens ridskolelektion. Det ska bli spännande att se hur det känns imorgon när han då gått två pass idag.

Veckoplanering - Zigge

 
Här har vi veckans planering för Zigge. Som vanligt kommer han gå ridskolelektion måndag, onsdag och torsdag. Idag kommer jag att rida ett pass på förmiddagen, även fast han ska gå på kvällen, jag ska helt enkelt testa hur det känns. På tisdag eller fredag hoppas jag på att kunna ta ett hopppass, kanske kan jag försöka få till en hoppträning. På lördagen lutar det åt uteritt, om det inte blir det på fredagen, ni vet hur det är ;) På söndag blir det hopptävling. Min tränare försöker få med mig i division 3 laget som ska iväg på sin andra vända, men jag tror inte att det blir så. Istället blir det i så fall en pay n´jump på hemmaplan. Höjd där vet jag inte riktigt, funderar på att ta 100 + 100 så att ajg får rida kombination och sånt båda rundorna. För tar jag 90 som första klass så blir det ingen kombination.

Ponnycupsmatch 1 av 8 - Dressyr

 
Idag var det äntligen dags för första ponnycupsmatchen i dressyr! Alla var vi lite nervösa, men laddade. Vi samlades och byggde bana, förbereda hästarna, taktiksnackade och umgicks. Sen var det dags!
 
När vi började rida fram var vi alla lite på helspänn. En ryttare tyckte att hennes ponny var ovanligt fin, och blev då nervös för att det inte skulle bli bra p.g.a. det, en annan fick kämpa ordentligt med en lite tjafsigare ponny. En hade en ponny som inte ville trava ordentligt i takt, och den sista såg rätt fin ut ändå. Jag försökte komma med mina allra bästa tips, men tjejerna var SÅ duktiga även utan min hjälp.
 
När det väl blev dags delade jag ut några sista ord innan de gick in på banan. Första ryttaren ut red på en av de lite svårare ponnyerna, och hon red riktigt bra! Hon red fina vägar, och kämpade riktigt bra. Det blev någon liten miss här och där, men inte så farligt. Hon kändes ändå rätt nöjd efter ritten.
 
Ryttare två ut red även hon på en av de lite svåra ponnyerna, men det var den ponnyn som hade känts ovanligt fin på framridningen. Mina sista ord blev; Rid ordentligt även fast hon känns fin. För faktiskt så är det ju så att när hästen känns sådär jättefin, då har man lätt en tendens att fisrida lite, och bara glida. Det gjorde hon inte, utan gick in och satte en riktigt fin runda.
 
Tredje ryttaren red på en ponny som är ganska ny hos oss. En ponny som ganska lätt går i fin form, men ändå lätt tappar takten och travar lite markbundet. Ryttaren red riktigt bra och prydligt och det kändes som en ganska säker runda.
 
Sista ryttaren ut för vårt lag red på en ponny som för dagen kändes lite ostadig. Mina sista ord blev att verkligen se till att hålla stadigt i yttertygeln och driva fram till handen. Detta föll verkligen på plats inne på banan och hon red en riktigt bra runda! Det såg mycket finare ut än på framridningen och jag kände mig stolt!
 
Alla våra ryttare var nu alltså klara och Gladös ryttare fick sitta upp. Det såg riktigt bra ut och jag blev väldigt nervös. Eftersom det var första matchen så ville jag så gärna att tjejerna skulle få vinna, så de får en bra start. Men även för min egen skull ville jag inte att vi skulle förlora, det skulle kännas lite tungt.
 
Alla Gladös ryttare red bra, men med lite fler missar än vi hade. Jag hade en känsla av att vi skulle vinna, men man vet aldrig! Nu var det nervöst!
 
Efter att alla var klara fick jag gå och räkna protokollen, och jag såg ganska direkt att vi borde vinna. Och det gjorde vi! Efter att båda lagen fått räkna bort en ryttare var så slutade vi på 520,5 poäng och Gladö slutade på 467 poäng. Vi hade alltså 53,5 poäng mer och slutade då som vinnare! Tjiho vad kul! Ännu roigare känns det också att vi hade vunnit ännu större om alla fyra ryttare räknats, så det kändes riktigt bra!  Duktiga duktiga tjejer!
 
Då startar vi alltså säsongen med 2 att få med oss 2 poäng! Nu laddar vi till nästa match som då blir en bortamatch hos Gladö den 12 oktober!
 
Snygga va?

Ägare enligt tdb!

 
Tjiho vilken känsla när man kollar in sin häst på tdb och man står som ägare. Det är alltså sant. Han är alltså min häst. Jag har ägt honom i drygt en månad nu men har fortfarande inte fattat det. Det känns fortfarande som att jag bara lånar honom, haha!

Knäpp hund

 
Jag älskar hur knäpp min hund är. När jag rider på utebanan eller har lektion på utebanan brukar Abbe få hänga med och sitta på banken. Om det är soligt mår han som en kung för då ligger han där och solar. Inte helt ovanligt att han snarkar högt. När det blir lite mörkare har Abbe hittat en ny favoritsysselsättning. Jaga flugor. Han hoppar och far och studsar och grejar. Hahaha! Så himla knasig! Här får ni en film från häromdagen när han var på krigsstigen. Jag älskar också hur han är så inne i det hela att han nästan ser lite förlägen ut när han kommer på att vi tittar på honom. Hela abbe ser ut som "Hrmpf.. Jag gjorde ingenting.. Jag bara står här..."
 
 

Dagens ridpass - Zigge

 
Åhhh, jag har världens finaste häst! ♥ Idag har vi ridit för Annelie och det gick jättebra. Det var sjuuukt svårt och vi hade en hel del motgångar, men vi löste allt och tog oss ur det. På slutet var han i en sån härlig form och så eftergiven att jag nästan blev tårögd!
 
Jag skrittade fram ganska länge innan passet, eftersom jag gärna vill göra det. Det blev nog ca 15 minuter på läng tygel och sedan 10 minuters jobbande skritt. När Annelie kom fortsatte jag skritta en stund och då ville hon att jag skulle göra precis det som jag hade gjort, så det kändes super!
 
Under ridpasset fick jag hela tiden tänka på att han ska spåra, och att han verkligen ska ställa igenom till höger. Z vill gärna lägga huvudet på sned och kika lite vänster när man rider i högervarvet. Allra bäst funkade det att lyfta högerhanden emellanåt, så att han verkligen inte kan lägga huvudet på sned. I galoppen fick jag rida långsamt (alltså med energi, men långa steg) i högervarvet, och verkligen få med mig honom runt skänkeln. Tänka på att hålla bogarna på plats med innerskänkeln och kanske ibland flytta ut honom lite. I vänstergaloppen fick jag rida lite mer tempoväxlingar, och då våga vara snabb. Mellangalopp NU, arbetsgalopp NU, mellangalopp NU, osv. Jag har lätt att bli lite diffus mot honom. Både i traven och galoppen fick jag göra det som jag brukar be Em och C att göra, nämligen att rida på volten, och sen hela tiden lägga mindre volter i volten. Jättenyttigt.
 
En annan sak jag fick göra var att rida förvänd galopp. Det är så SJUUUKT svårt i vänster varv, att få honom att hålla höger galopp är ingen lätt match. Zigge skulle ju alltid alltid alltid galoppera i vänster galopp om han fick välja, så när man då kommer till att rida höger galopp i vänster varv, då blir det ruskigt svårt. Så fort han slog om så fick jag göra halt och rgga ett par steg, sen fatta förvänd galoppe. Tillslut slutade han att byta. Hmm... Det ska jag komma ihåg. Annelie sa åt mig att jag måste tänka på att alltid var noggrann.
 
I högergaloppen gjorde han precis så som han dummat sig med mig senaste tiden. Han börjar med att hoppa lite grann framåt, uppåt. Då fick jag driva på ordentligt och bara fortsätta. Sen gjorde ha ngrej nummer två, nämligen att han bara slänger in hela högersidan och springer med den före. Känns nästan som att han springer baklänges tillslut. Min vanliga reaktion är att trycka med högerskänkeln, och det funkar inte riktigt. Idag fick jag tipset att göra det, PLUS att leda med högertygeln och vända in på en mindre volt. Det tog väl tre gånger så slutade han göra så. Hm.
 
Som ni ser så lärde jag mig mycket idag, och nu blir det att kämpa på med alla de här nya grejerna. Framförallt ska jag börja öva mer på förvänd galopp, och stanna och fatta ny om han slår om. Jag ska också komma ihåg det här med att trycka ut bogarna för innerskänkeln i höger varv, och då höja innerhanden så att han verkligen komemr igenom i ställningen. Helt enkelt vara noggrann och hela tiden vara tydlig.
 
Vad komiskt det är va? Precis det här tjatar jag på tjejerna om heeela tiden! Och så är det så svårt att själv göra det. Haha!
 
Efter ridpasset fick Zigge sig en tvätt med lite schampo där han börjat få fläckar och sen smorde jag alla mina lädergrejor och fettade in allt. Perfekt! Även sadeln fick sig en omgång, perfekt eftersom jag inte ska rida i den imorgon.

Blev inte som jag tänkte...

 
Ja, nu hade jag tänkte lägga upp en söt liten film på när Zigge för första gången fick träffa sin hagkompis Drambo. I tisdags fick Z och D hälsa på varandra i sin blivande hage, och allt gick SÅ bra.Zigge är ju en häst som är väldigt lekfull med de andra hästarna, han vill gärna vara nära och puffa, knuffa, pussa, klia, jaa allt. Han brukar dock inte vara så elak. En annan favoritsyssla är att klä av andra hästar och sig själv. Så ingen i hagen får ha täcke på sig. Gissa om någon vill ha sin häst med Z i hage? Nej skulle man ju tro, men det visade sig att Drambo tydligen är likadan, så det skulle ju bli en toppenmatch!
 
Hur som helst, vi släppte ihop och det gick jättebra. Z gick efter D och var allmänt gosig och mysig. Två gånger gav Z ifrån sig ett riktigt dinosaurievrål, och Drambo gick mest och pep lite grann. Efter en stund tog vi in dem med tanken "Gud vad lugnt och bra det gick".
 
Nu hade jag ju önskat att min story slutade här och att jag nu kunde skriva att vi dagen efter släppte ihop dom i sin hage och att de blev bästisar. Men så är tyvärr inte fallet. När jag kom till stallet igår fick jag höra att Z hadde jagat runt D i hagen med bakåtstrukna ögon och itne alls med en trevlig ton. Han hade rent av varit elak. Usch, det känns inte alls bra! Så nu vet jag inte hur det blir. Jag hade ju hoppats att Z skulle få en ny hagbästis, men det verkar inte så ljust... Nåja, vi får se vad som händer. Här får ni i alla fall en film på hur det såg ut på tisdagen. Lyssna vid 0:41 efter Zigges dinosaurievrål!
 
 

Veckoplanering - Zigge

 
Jag kom på nu att jag helt glömt att publicera veckoplaneringen för Zigge den här veckan! Hittills har det alltså blivit ridskolelektion i måndags och ett dressyrpass igår (FY vad jobbigt det var, Malin hjälpte mig lite på slutet och HERREGUD vad trött jag blev)
 
Idag blir det alltså ridskolelektion för Z och även imorgon. Fast torsdagarna känns ju itne riktigt som en ridskolelektion eftersom det är Malin so mrider honom då :)
 
På fredag, då blir det roligt! JAg längtar jättemycket för då ska jag och Z dressyrträna för Annelie. Det blir perfekt! Jag är ledig (Jobbar helg) och får då träna på dagen, toppen!
 
På lördag har jag en lååååång dag och vet itne hur jag ska hinna på ihop allt. Z får gå en uteritt eller vila om jag inte har någon som kan rida honom åt mig. Eventueltl ska han få gå ridskolelektion på lördagen. Sen beroende på hur det blir på lördagen så blir det dressyr eller uteritt för Z på söndagen. Då har jag ponnycupsmatch på eftermiddagen, så då blir det en heldag i stallet!

Bilder från i söndags

 
Alla bilderna tagna av bästa Sofie Lagergren, TUSEN TACK för de fina bilderna, du är bäst!

 

Film från igår

 
Här kommer en film från igår:
 
 

Dagens tävling med Zigge

 
Framridning:
Som vanligt trodde jag att det var suuuuperstressigt när jag skulle rida fram, men det var det inte. Jag höll mig ändå ganska lugn och tänkte att det får gå som det går. Jag började som jag lagt upp ridpassen senaste tiden, alltså att skrittjobba ganska länge innan jag går på traven. Han var fin som bara den. När jag började trava kändes även det bra, men lite mer spänt än tidigare i veckan. Även galoppen kändes bra, men ajg fick inte riktigt till diagonaler i galopp utan byten, bara de två sista. Kändes inte så lovande, men men. Generellt kändes ändå framridningen väldigt bra.
 
Programmet:
Jag råkade gå från framridningen lite för tidigt, vilket gjorde att det blev en ganska lång stund från att jag verkligen red och jobbade honom till att jag fick rida programmet. Det tror jag tyvärr att jag tappade lite på, men det blir något jag får tänka på till nästa gång. När jag äntligen fick startsignal red jag in. Z var superladdad och gick lite på spänn för vad som komma skall. Superkul! Travarbetet gick riktigt bra tycker jag. Ja, han går lite bakom och sådär, men det kommer! När jag kom till skritten så var mitt mål att han inte skulle skritta kamel, och det gjorde han inte! Skritten var inte sjuuukt bra, men det blev inte kamelskritt! Målet uppnått! När vi kom till galoppen blev Zigge SÅ himla laddad, så vi hamnade helt toksnett i första fattningen, sen gjorde han något sorts hopp i volten, knasboll! På diagonalen orkade jag inte räta ut honom och han blev väldigt sned och bytte ju såklart galopp. Nåja. I andra varvet gick det lite bättre, men fick ett byte istället för avbrott när det var dags för det. Jaja, det kunde varit sämre. Travökningarna fick jag inte jättebra poäng på, 5,5 på båda, MEN, jag är nöjd med dem. Zigge gjorde sitt bästa, jag lyckades sitta ner hela vägen, vi tappade inte takten. SÅ bra. Sen blir han lite låg och sådär, men det gör inget. Vi har ju precis börjat träna!
 
Helt enkelt; Jag är jättenöjd med dagen. Självklart hade jag velat komma över 60 procent, men 59,17 är inte så långt ifrån. Inte för att jag gillar att jämföra mig själv med andra, man får inte ut så mycket av det, men det var trots allt bara två stycken som fick över 60%, och jag fick fjärde högsta procent. Nu är det ju också så att jag faktiskt inte har tränat för någon tränare i dressyren än. Så det ska jag se till att göra framöver också, men herregud. Jag har inte ens ägt honom i en månad och jag rider ju bara ca 3 gånger i veckan, så jag ska inte förvänta mig så mycket. Jag ser väldigt positivt på framtiden och längtar lite till nästa pay n ride!
 
Slutpoäng:
Gångarter: 6/12
Framåtbjudningen: 6/12
Lösgjordheten: 5,5/11
Ryttarens sits: 6/12
Korrektheten: 6/12
 
177,5p, 59,17%
 
Min tanke om slutpoängen:
Jag förstår absolut slutpoängen. Den speglar ju procenten ganska bra också. Precis under godkänt. Det är ju galopparbetet som drar ner poängen, och jaa.. Jag är helt med på att hästen inte får hoppa, galoppera på sidan och byta galopp när man inte ska. Då dras poängen ned. I "Lösgjordheten" ingår ju även lydnad, och den var kanske inte tipptopp idag.
 
Slutommentar:
En trevlig uppvisning, men för dagen något spänd och kort i sina gångarter. Lycka till!!
 
Min tanke om slutkommentaren:
En fin kommentar tycker jag på den här ritten. Han var ju lite spänd och blir lite "trippig" när han taggar till såhär. Om vi lugnar oss och slappnar av lite mer så kommer det bli super!
 
Domare för tävlingen var Maja Jürgenssen.

Dagens program

 
 
 Dagens program blir ett LB:2. Jag kunde välja på LC:2 (Känns för lätt) och LB:2 och LB:3. Jag älskar ju LB:3, men jag kände att jag inte ska gå ut för hårt. Jag känner inte Zigge så jättebra än, och det räcker med att rida ett lite enklare program. Jag tror att våra styrkor kan tänkas bli halterna och volterna, och jag tror att våra svagheter kommer vara att vi kan få byte på diagonalen i galopp (här kommer hopphäst-Z fram) och även travlängningarna kommer nog vara en svaghet. Där tappar vi ju lite takten eftersom vi inte orkar. Men, jag tänker att målet är att ha kul och göra vårt bästa för dagen. Han har varit SUPERfin så många gånger den här veckan att jag kanske har förbrukat alla bra dagar. Men nu får ni hålla tumamrna för oss!
 
När jag ska lära mig dressyrprogram använder jag mig oftast av Stallbacken.com för att få fram sådana här bilder. Superhärligt tycker jag! Sen tänker jag igenom programmet flera gånger, och sen även flera gånger fast jag inte börjar från början. Ibland börjar jag från skritten, elelr från travdiagonale osv. Det är för att ajg ibland tappar bort mig, och då är det viktigt att kunna programmet ändå! :) Jag tycker att när jag VERKLIGEN kan programmet, så rider jag oftast mycket mycket bättre eftersom jag då inte behöver lägga så mycket fokus på att komma ihåg programmet. Hur tänker ni?

Dagens ridpass - Zigge

 
Idag blev det en lång dag i stallet. Först mötte jag upp familjen E och jag och Malin tvättade lite schabrak. Perfekt! Zigge svettas ju så mycket att de blir helt saltiga, haha! Om de blir så igen ska jag ta kort och visa er, helt galet! Sen blev det lektion för Emme och Gonzo som var SÅ duktiga! Efter det var det dags för lilla C och Eddie som idag verkligen fick kämpa sig igenom hela passet. Men tillslut blev det bättre, och det är det viktigaste! Elin på sin nyköpta häst Tage hakade också på tillsammans med C och henne gick det bra för. Tage såg riktigt fin ut!
 
Sen blev det min egen tur att rida. Jag körde på utebanan som vanligt, älskar att kunna rida där, så man får ju passa på nu medan det fortfarande går :) Jag började precis som igår med att köra mycket skrittjobb; skänkelvikningar, öppna och sluta. Det här komemr definitivt att bli min standardgrej för det funkar verkligen! När jag började trava var Z jättefin, men något hetsig. Han är så jäkla pigg nuför tiden! Sen gick jag på galoppen och även där var han fin men lite pigg. Han kändes dock lite mjukare idag än igår, härligt! Efter uppvärmningen övade jag programmet igen, och gjorde även om de svåraste delarna flera gånger.
 
Det absolut svåraste är nog att inte få galoppinslag i travökningarna, men då övade jag på att komma från galopp, bryta av till trav och bara trava max en kortsida, för att sen göra en ökning, och tillslut gick det på varenda gång. Det finns hopp alltså! Något annat som är svårt är ju galoppökningarna, framförallt den i höger galopp. Det är ju på diagonalen och Z vet ju precis vart han ska, så han vill ju gärna byta galopp, men icke! Mitt mål imorgon är att han itne får byta, tänk vad nöjd jag skulle bli om vi klarade det! En helt annan jättelarvig grej som är svårt är skritten. Mitt i programmet är det ju skritt, och det är så JÄKLA svårt eftersom Z gärna vill skritta i någon sorts kamelgång. Särskilt när han är lite trött. Så det får vi jobba på.
 
Något som hände idag var förresten att det plötsligt slog slint i huvet på Z. Plötsligt bara stannde han och kastade sig åt sidan och vägrade gå dit jag ville. I början fattade jag nada och trodde att han ville till utgången, men efter ett tag såg jag ett mönster. När jag verkligen får igenom honom, oc hahn är sådär perfekt fin som jag vill, då är han ju så känslig att han exploderar på minsta lilla hjälp. Han bara går och väntar på en ny, och när jag då ber honom att vänta en gång för mycket (enligt honom) så blir det kortslutning om jag efter det då råkar ge en lite för stor hjälp. Pang säger det, och så är han knasig. När jag själv skärpte till mig och verkligen fokuserade på att till hundra procent (eller så när jag kan komma) använda rätt hjälper och inte "råka" ge fel, så blev det mycket bättre. 
 
Vad jag ÄLSKAR att jag har en häst som lär mig sånt här. Fina fina fina Zigge! ♥

Gårdagens ridpass - Zigge

Igår blev det ju ett ridpass på Z på utebanan. Jag jobbade lite på samma sätt som i tisdags. Vilket alltså betyder att jag började med ett ordentligt skrittjobb där jag flyttade för skänkeln. Skänkelvikningar, öppna och sluta. Favoriten är öppna på diagonalen och sen ställa om och gå ut i sluta till spåret igen. Efter det travade jag i lååååååg form på de stora volterna. Noga med att inte bakdelen får komma innanför. Sen gick jag över på galopparbetet och tänkte på samma sätt där. Spåra, spåra, spåra. Att det ska vara så svårt! I slutet övade jag lite på LB:2an och det gick bra faktiskt. Svårast av allt är att försöka sig på en travökning endast en kortsida efter att man galopperat... Gissa om jag kommer få galoppinslag imorgon? :P
 
 

När man tror att hästen ska stanna...

.... och den ändå hoppar av...
 
 
Ja då är världscupskänslan långt bort och man känner sig SÅÅÅÅÅ följsam och härlig! Men, men, jag bjuder på den här :)
 

Jätte-Zigge och Mini-Sandra

Hahah jag dör! Vad rolig bild det blev på mig och Z från idag när jag stod och tvättade honom! Han ser ut som en jätte och jag som en liten fjärt!
 
Nåja, idag blev det ett ridpass på utebanan och Z var jättejätteduktig! Det kändes riktigt ba och han var nästan lika fin som i tisdags! Men visst är det dumt, bara för att det gick så sjuuuukt ba i tisdags så har man helt plötsligt höjt sin "lägsta nivå det ska kännas för att räknas som ett bra ridpass", och man blir inte riktigt lika nöjd med passet som man BORDE vara!? Vad knäppt det är. Nåja, jag vet att det var ett iktigt bra ridpass och Z var verkligen fin, så jag tänker härmed bestämma att jag är jättenöjd. Lika nöjd som i tisdags. Nästan, haha!
 
Men men, efter ridpasset var ju Z svettig över hela kroppen så jag passade då på att tvätta honom med lite schampoo och grejer. På söndag måste vi ju vara fläckfria då det är dressyrprogram, hehe!
 
Och en rolig bild blev det.. Jag berättar mer om ridpasset imorgon och då har jag förhoppningsvis lite bilder till er också, min vän Thomas var nämligen ute i stallet med mig idag och fotade massor. Det är även han som står för mästerverket här. Jätte-igge och Mini-Sandra. Trots mina nästan 170 centimeter...

Tycker du dig känna igen Z härifrån?

Ja det vore inte så konstigt, för Zigge har synts på bild här i bloggen för ungefär ett år sen. Det var när jag tävlade division 3 med Einstein, omgången som gick på Mälarhöjden. Då ingick även Zigge i laget, med min ridkompis Helena :) Här kommer bilderna på honom igen:
 
 
Tänk... Att det skulle visa sig att min dåvarande absoluta favorithäst (Einstein) skulle vara på bild, pussandes, med min blivande egna häst! Vem kunde tro det?
 
Numera står även dessa två snyggingar i boxarna bredvid varandra. Båda mina favoriter alltså, vilken vinst!

Ponnycupen i hoppning & dressyr 2014/2015

 
Nu drar det äntligen igång igen! Vi har haft uppstartsmötet, matcherna är inbokade, jag har gjort en årsplanering, vi är taggade! Den 21 september är det dags för den första omgången i dressyr och den 26 september är det dags för första omgången i hoppning! Här i bloggen kommer ni få följa våra matcher även denna säsong!
 
I år består hopplaget av 9 härliga ryttare i åldrar från -00 (14 år) ända ner till -04 (10 år) och vi har många bra förmågor. Det ska bli superkul! Dressyrlaget består även det av många talanger och de är i åldrarna -96(18 år) ner till -00 (14 år) Här ser ni matchdatumen:
 
Årets matcher:
 
Söndag 21/9 Dressyr Hemma mot Gladö, Första start 14.00
Fredag 26/9 Hoppning Hemma mot Djurgården
Söndag 5/10 Hoppning Borta mot Djurgården, Första start 18.00
Söndag 12/10 Dressyr Borta mot Gladö, Första start 16.00
Lördag 18/10 Hoppning Borta mot Täby, Första start 16.30
Lördag 1/11 Dressyr Borta mot Ekbacken
Söndag 2/11 Hoppning Hemma mot Vallentuna
Söndag 2/11 Hoppning Borta mot Vallentuna, Första start 15.00
Fredag 7/11 Hoppning Hemma mot Täby
Fredag 14/11 Hoppning Hemma mot Hufvudsta
Söndag 16/11 Dressyr Hemma mot Farsta, Första start 11.00
Söndag 23/11 Dressyr Borta mot Farsta, Första start 11.00
Söndag 21/12 Dressyr Hemma mot Ekbacken, Första start 14.00
Söndag 4/1 Hoppning Hemma mot Mälaröarna
Söndag 25/1 Hoppning Borta mot Mälaröarna
Söndag 1/2 Dressyr Borta mot Väsby, Första start 13.00
Söndag 8/2 Dressyr Hemma mot Väsby, Första start 12.00/13.00
Söndag 22/2 Hoppning Borta mot Mälaröarna
 
Nu kör vi!
 

Veckoplanering - Zigge

 
Den här veckan avslutas i en Pay n' Ride, min och Zigges första! Men tror att Zigge gått någon förut, jag vet i alla fall att jag ridit några förut, hehe! Men det här gör ju att jag nu måste träna dressyr, dressyr, dressyr! Och framförallt är det nedsittningen som gäller! Huuuu vad jobbigt! Men men, det ska bli roligt!
 
Som vanligt går han ridskolelektioner måndag, onsdag och torsdag, och den här veckan är det hoppnings-vecka på torsdagen. Därför får det bli ett jogging-pass på fredagen. Tänka lite låg i formen och stretching. Jag tror det blir toppen!
 
Förra veckan följdes ju inte planen alls, han fick ju till och med vila på lördagen. Det var nämligen så att när jag kom till stallet (skitsent för att vara en lördag) vid niotiden, så var jag ju helt ensam. När jag kommer in i stallet står inte Z i sin box... Jag blev givetvis fundersam men insåg sen att han förmodligen fått gå ut över natten. Mycket riktigt var hans hagkompisar också borta, så då kände jag att det inte var någon idé att gå ut i mörkret och hämta in honom för att rida ett joggingpass. Nä, han fick helt enkelt vara vildhäst i lördags. Kan vara skönt det också ibland :)

Han är värd en miljon idag!

Jaa hörni, idag är Z värd MINST en miljon! Han var SÅ fin under passet idag. Fina fina fina häst!
 
Idag började jag ridpasset med att skritta ut en sväng i skogen. Det gör jag så ofta jag kan, när det är ljust och inte regnar, ja då börjar jag med en sväng ut i skogen. Tog väl ungefär en 15-20 minuter, sen gick jag in på utebanan. Väl där började jag jobba lite i skritt. Vi har ju en galet stor utebana, så jag tog en del och låtsades att det var et fyrkantsspår. Jag började med att gå längs med kortsidan, sen vända snett igenom i skänkelvikning, sen följa kortsidan och sen snett igenom igen i skänkelvikning. Så höll jag på ett tag innan jag sen gick över till att göra samma sak fast med lite böjning i sidan.
 
Efter det påbärjade jag en diagonal i öppna och när jag kom till "mitten" tog jag ut på den andra diagonalen, och gjorde då om till sluta. Såhär jobbade jag en hel del, ungefär i 15-20 minuter, innan jag gick över till traven. När jag gjorde det var han hyfsat avslappnad och härlig redan, och direkt i traven kändes han väldigt lugn och vilande. Han var SÅ fin, hela tiden!
 
Efter ett tag gick ajg över till galoppen och även där var han jättefin! Jag avslutade sen med att rida igenom dressyrprogrammet vi ska rida på söndag, och det kändes SÅ himla bra! Tänk om det går såhär bra på söndag, då får jag 100%! Det var riktig världscupskänsla idag!
 
Lärdom från det här passet: Skrittjobb i början ÄR väldigt bra!

Nytt från Schockemöhle

 
Ja alltså, ingen har väl direkt missat den här ursnygga kollektionen från Schockemöhle? Chrome heter den och jag bara döööör vad snygg den här! Tänk er vad Z skulle bli sjukt stilig i det här!? Inte för att jag brukar använda luva på honom, men lätt att jag skulle göra det om jag ahde den här kollektionen! Dock går det här lilla kalaset på totalt 1577:- och ni kan bland annat hitta det på Hästia.se, men det är ju typ värt den summan! Geee miiiiiig!

Myskväll i stallet

Igår kväll blev det ett sent besök i stallet. Efter en hel dag med jobb hade jag inget annat val än att åka dit sent som attans. Helt ensamna blev vi, men lagom till jag skulle rida kom Jonn och höll mig sällskap (läs: kontrollerade att inget hände mig när jag är där ensam) och det blev riktigt mysigt. Jag och mina tre killar. Om ni inte ser Abbe på bilden så är han bakom väskan, under sadeln :) Jonn fick ge Z sin kvällsmat och det blev väldigt uppskattat.
 
 
 
När vi var klara var det riktigt mörkt ute och dessutom jättedimmigt! Så när jag skulle släppa ut Z tillsammans med sina kompisar i hagen (de går ute de nätter på helgerna som funkar) så såg jag knappt två meter framåt. Så vi fick gå in i hagen och sen fortsätta tills vi såg någon häst, så jag var säker på att det blev med rätt hästar och i rätt hage, haha!
 
Under ridpasset gick det riktigt bra! Jag började med en hel del arbete i skritt med mycket böjning, skänkelvikningar, öppna och sluta. Det fick Z lite lösgjord och avslappnad redan från start. Annelie brukar kalla skrittjobbet för Zigges sjukgymnastik, och det tror jag stämmer. Han mår bara bra att att jobba så. När jag sen gick över till trav och galopparbetet kändes han riktigt fin! Så man kan nog se det som att han vilade sig i form, härligt!
 

Anmälda!

 
Jaha hörni! Jag har anmält mig och Zigge till en Pay n' ride på hemmaklubben! Haha jag vet verkligen inte hur detta kommer att gå, men kul ska det bli! Det blir endast en klass och då kör jag LB:2. JAg kunde välja på LC:2, LB:2 eller LB:3, och jag gillar egentligen LB:3 alra mest, men jag tog ändå LB:2 av någon anledning, det kändes bara rätt. Haha! Nåja, spännande ska det bli, men herregud, nu måste jag ju träna för detta!

Final Ponnycupen Hoppning

Idag var det äntligen dags! Finalmatchen i ponnycupen i hoppning! Det är en stor dag! Vi är supernöjda oavsett hur det går! Men extra kul vore ju såklart om vi kunde få vinna, hehe!
 
Något annat som också var lite extra roligt var att vi i finalen fick möta Tyresö, ett lag vi själva gillar att vara hos. Kändes mycket roligt att det var de som gick till final! Finalmatchen avgjordes på Sundby, och där kan man allt säga att det blev svårt!
 
Vi började med att samlas upp och gå banan, en bana som var många gånger svårare än vad det brukar vara, både vägmässigt, men också själva hindrena. Självklart blir det lite extra nervöst då, även fast det redan var nervöst bara att vara i final! När vi sen fick se hästarna ridas fram av Sundby själva, så blev vi nog ännu mer nervösa. VILKA svåra ponnyer!
 
Vi drog lott med Tyresö om vilka tre hästar vi skulle börja rida och vilka tre dom skulle börja med. Vi drog trion med de svårare ponnyerna. (enligt mig) En av dem var en så tittig häst att den stannade med sin hemmaryttare på ett pluttelitet inbjudande kryss. Spännande. Om jag någon gång tyckt att det varit svårt att sätta upp rätt ryttare på rätt häst så var det ingenting mot det här. Jag ville inte sätta någon ryttare alls på ett par ponnyer. Men när jag skärpte blicken och tittade på vilka ryttare jag hade, var det väldigt tydligt vilka jag skulle ha på vilka ponnyer. Vissa mammor tittade tveksamt på mig, hehe. Ibland tror jag att de tror att jag fått något spel, men i slutändan brukar de alltid förstå mina tankegångar.
 
Våra tre första ryttare fick sitta upp och värma upp sina ponnyer. Det var inga lätta ponnyer någon av dem, och inte heller Tyresös tre första verkade särskilt lätta. Jag tycker ändå att alla tjejerna gjorde ett bra jobb!
 
Vi hade de tre första startnumren, så första ekipaget ut för dagen är vår ryttare. Hon rider riktigt bra, men är nog lite för avslappnad, för ponnyn springer bredvid på hinder nr två. 4 fel. Typiskt. Men men, påt igen. Resten av banan red hon jättebra och slutade alltså på fyra fel.. Nåja, om alla andra går felfritt så nollar vi ändå! Dock kände jag på mig att det inte skulel bli lätt att få runt några nollor här inte.
 
Vår andra ryttare ut är den jättekrångliga ponnyn som bara ville stanna för allt. Ryttaren var riktigt riktigt duktig och kom ända till näst sista hindret innan den fick sitt tredje stopp. Hon la då en volt och övervann hindret. Jag ÄLSKAR att mina ryttare tänker utifrån hästens bästa och inte sin egen vinning. (I det här fallet hade det ju varit bättre att inte övervinna hindret eftersom det kunde gjort att det andra laget fått det lite svårare med den hästen) Hur som helst, utesluten. Vi ligger alltså på 4 fel efter två ryttare.
 
Vår tredje ryttare går ut och rider en grym runda, hon brukar leverera när det verkligen gäller, och det gör hon även denna gång. En felfri runda och vi ligger alltså kvar på 4 fel efter att våra tre första ryttare ridit.
 
Efter våra tre första starter blir det alltså Tyresös tre första. Deras första ryttare ut sitter på en liten racerponny som ser trevlig ut. Hon rider bra, men vips så får den ltie för mycket fart och nitar på sista hindret. Hon rider på igen och den nitar igen. Tredje gången hon styr på så får hon över den. Alltså slutar hon på 12 fel.
 
Tyresös andra ryttare ut och det blir en fin runda som både blir felfri och även ska visa sig bli guldmedaljsritten för dagen. Tyresö ligger alltså på noll fel efter två ryttare. Det blir dags för Tyresös tredje ryttare, den sista innan vi ska byta hästar. Hon rider en fin runda men får även hon ett stopp. Alltså 4 fel. Nu står det alltså lika efter första rundan. 4 fel till oss, och 4 fel till dom. Herregud vad spännande det hrä är! 
 
Vi byter hästar och ryttare och jag har alltså tre nya ponnyer att sätta mig in i. Även dessa tre ser svåra ut, på sina olika vis. Mina tjejer är ändå väldigt duktiga och vi är redo för start.
 
Tyresös första ryttare rider ut felfritt. Nu ligger alltså Tyresö fortfarande på 4 fel och vi på 4 fel.
 
Tyresös andra ryttare rider en kämpig runda på den allra svårase ponnyn och blir även hon utesluten. plötsligt blir det ett rejält skifte i felpoäng. Plötsligt ligger Tyresö på 16 fel, och vi har ju bara 4. Lite jublar jag inombords, även fast det givetvis är jättetråkigt att hon blev utesluten.
 
Tyresös tredje och sista ryttare får startsignal och rider en felfri runda. Tyresö är alltså klara med alla sina rundor och slutar alltså på 16 fel. Nu är det upp till oss att avgöra detta. Om alla våra rider felfritt så vinner vi ju såklart, men det känns inte så troligt med tanke på hur svårt det varit, och dessutom alla dessa nerver!
 
Vår första ryttare startar och även om det är racerponnyn så lyckas vår ryttare hålla den i schack och det blir en felfri runda! Vi ligger alltså fortfarande på 4 fel.
 
Vår andra ryttare ut rider en stabil runda och går även hon felfritt. Jag tror knappt det är sant. Vi ligger fortfarande på 4 fel. För att vi ska kunna vinna allt så behöver nästa ryttare rida på 12 fel eller mindre. Detä r inte omöjligt, och jag börjar fundera på om jag verkligen ahr räknat rätt.
 
Vår sista ryttare går ut med gaaaaanska mycket på spel, som tur är håller hon nerverna i schack och rider en helt felfri runda.
 
I och med detta slutar Tyresö på 16 fel och vi slutar på 4 fel. Vilket då betyder att vi har vunnit. Vi har vunnit! VI HAR VUNNIT! Det är helt galet och jag är så glad för mina duktiga duktiga ponnycupstjejer! Det var de verkligen värda!
 
 
 
 

Gårdagens hoppträning - Zigge

 
 
Igår blev det hoppträning och det gick både bra och dåligt. Det är så jäääkla svårt! Men så kul oh jag har ju världens bästa häst som alltid gör sitt bästa och försöker lösa allt! På filmen ser ni lite vad vi gjorde.
 
Allra först började vi med att rida på en åttvolt med bommar där man korsar sin egen väg. Efter bommarna flyttade vi undan för innerskänkeln. Detta var vääääldigt nyttigt, särskilt för mig och Zigge som gärna går med bakdelen lite innanför, speciellt i vänster varv.
 
Efter det red vi på ett litet räcke där vi la en liten volt innan, och sen hoppade. Det var svårt och Z är ju så härlig som bjuder mot hindret även fast det inte är dit vi ska. Jag måste vara tyyyyydlig.  På filmen ser ni min första vända på den övningen åt höger,(blir tredje språnget totalt i filmen) där hade jag riktig jäkla världscupkänsla. Allt bara stämde och blev helt perfekt. Det kändes som att hindret hade kunnat vara två meter högt, det hade itne spelat någon roll.
 
Som sista övning hoppade vi tre hinder på rad, och här fick jag kämpa med att få ihop Z. Som ni ser på filmen har jag lätt att trycka av honom på första hindret, vilket gör att det blir lite trångt. Sen låter jag honom smygöka istället för att sätta ihop och då blir det även tight till sista. Till allt det här hör ju också att Z blir SÅ glad att få hoppa och man känner hur hela han taggar till. Som när jag har skrittat emellan hindrena och han känner på sig att vi ska sätta fart, så bara skuttar han iväg. Härligt med positiva hästar!
 
 

Ändrade planer

Den här veckan följer jag inte alls veckoplaneringen. Idag skulle jag ju rida ett dressyrpass, men igår frågade Malin om jag inte skulle vara med och hoppträna för Annelie. Och det tackar man ju inte nej till! Nu är jag påväg till bio med min mellanman (jag har ju tre fina män i mitt liv; en stor-Zigge, en mellan-Jonn och en liten-Abbe) så ni får höra om passet senare. Så länge får nu denna stillbild från dagen; 
 
 

Stolt!

Duktiga duktiga tjejer! Idag var det Skol DM på vår klubb, och vem går och vinner individuellt för åk 8-9? MIN Emmepemme! Duktiga tjej! Lilla C var även hon duktig, men fick ett litet stopp. Gissa vem som är stolt?
 
 

Veckoplanering - Zigge

 
I söndags tappade Z en sko på vänster fram, och han blir oerhört ömfotad då. Som tur var kunde hovslagare Patrik komma ut och sko honom lite för tidigt, perfekt! Så nu har han nya fina skor. På måndagen fick Z alltså vila, och då fick han gå ridskolelektion på tisdagen istället.
 
Även onsdag och torsdag blir det ridskolelektion den här veckan, så tre dagar i rad helt enkelt!
 
På fredag ska jag äntligen få rida igen och då blir det ett dressyrpass, jag hoppas på att kunna vara på utebanan! Lördagen tar vi en uteritt om jag hinner innan det blir mörkt, jag jobbar nämligen till halv sju både lördag och söndag. Så förhoppningsvis blir det uteritt lördag och sen dressyr söndagen. Annars får det bli dressyr båda dagarna. Vi får se helt enkelt.

Något bra av något dåligt

 
Jag kan inte hjälpa det, men jag tycker att den här bilden är SÅ häftig. Haha! Hela Zigge ser så häftig ut, och jag ser sjukt fokuserad och målmedveten ut. Men, anledningen till att bilden blev såhär är ju att vi hoppade av alldeles för nära hindret och fick hoppa rakt upp, rakt ner. Men ändå.. Still looks good :)

Öhhhh vilken dag

Ja hörni, idag är INTE min dag. I söndags drog Zigge av sig en sko, så idag kom hovslagaren och skulle sko honom, so far so good. När jag kommer till stallet så frågar de mig "Har du tittat in i Zigges box?". Anledningen var att Z har lyckats med något nästan omöjligt.
 
I Zigges box har han en vattenkopp i ena hörnet, en bit ifrån den har han en hink med vatten och en bit åt andra hållet har han en saltsten på väggen. Någon gång inatt har han lyckats ta sönder saltstenshållaren och få ner saltstenen i vattenkoppen. Vad händer då? Jo, den står och trycker på vattnet, så det har svämmat över. Heeeeela boxen och all torv är helt dyngsur och det står vatten en bra bit upp eftersom torven inte kan suga upp allt. Jippiiiie.... Nu blir det till att ta ut allt och in med ny torv. Suck....
 
Hur som helst, skoningen gick bra, men sen blev det kaos på jobbet istället. Dålig dag. :(
 
 

Utvärdering av gårdagen

 
 
Okej, såhär ett tag efter rundorna igår så har jag konstaterat att det blev en hel del tokigheter, men det finns också lösningar! Här kommer de:
 
♦ Jag vågar inte riktigt hålla ihop honom ända fram till hindren - men jag försöker i alla fall!
♦ Jag orkar inte hålla samma ridning hela rundan - Men jag rider i alla fall bra i början, så det finns ju där!
♦ Varken jag eller Z hanterar stress jättebra - som tur är så är det ju enkelt att ändra
♦ Jag landar i lite kors och tvärs galopp - men båda gångerna jag landar och ska rida en högersväng(svårare) så lyckas jag byta till rätt galopp, utan att bryta av
♦ Det blev en hel del missar, framförallt från min sida - Men jag vet vad som var fel, och då kan jag ju träna upp det
♦ Jag har alldeles för långa stigläder, vilket gör att nedtrampet och stabiliteten är obefintlig - Men stigläder går att korta till nästa gång
♦ Det blev en del tokiga avstånd och så - Men Zigge bjuder på varenda hinder, det var jag som stannade på ett hinder
 
Nu blir det att träna, träna, träna så att det går bättre till nästa gång som är den 28 september. Samma dag är det också omgång 2 i div III, förlagt till Hufvudsta. Vi får se helt enkelt vilket det blir... :)