Dagens ridpass - Zigge

 
Åhhh, jag har världens finaste häst! ♥ Idag har vi ridit för Annelie och det gick jättebra. Det var sjuuukt svårt och vi hade en hel del motgångar, men vi löste allt och tog oss ur det. På slutet var han i en sån härlig form och så eftergiven att jag nästan blev tårögd!
 
Jag skrittade fram ganska länge innan passet, eftersom jag gärna vill göra det. Det blev nog ca 15 minuter på läng tygel och sedan 10 minuters jobbande skritt. När Annelie kom fortsatte jag skritta en stund och då ville hon att jag skulle göra precis det som jag hade gjort, så det kändes super!
 
Under ridpasset fick jag hela tiden tänka på att han ska spåra, och att han verkligen ska ställa igenom till höger. Z vill gärna lägga huvudet på sned och kika lite vänster när man rider i högervarvet. Allra bäst funkade det att lyfta högerhanden emellanåt, så att han verkligen inte kan lägga huvudet på sned. I galoppen fick jag rida långsamt (alltså med energi, men långa steg) i högervarvet, och verkligen få med mig honom runt skänkeln. Tänka på att hålla bogarna på plats med innerskänkeln och kanske ibland flytta ut honom lite. I vänstergaloppen fick jag rida lite mer tempoväxlingar, och då våga vara snabb. Mellangalopp NU, arbetsgalopp NU, mellangalopp NU, osv. Jag har lätt att bli lite diffus mot honom. Både i traven och galoppen fick jag göra det som jag brukar be Em och C att göra, nämligen att rida på volten, och sen hela tiden lägga mindre volter i volten. Jättenyttigt.
 
En annan sak jag fick göra var att rida förvänd galopp. Det är så SJUUUKT svårt i vänster varv, att få honom att hålla höger galopp är ingen lätt match. Zigge skulle ju alltid alltid alltid galoppera i vänster galopp om han fick välja, så när man då kommer till att rida höger galopp i vänster varv, då blir det ruskigt svårt. Så fort han slog om så fick jag göra halt och rgga ett par steg, sen fatta förvänd galoppe. Tillslut slutade han att byta. Hmm... Det ska jag komma ihåg. Annelie sa åt mig att jag måste tänka på att alltid var noggrann.
 
I högergaloppen gjorde han precis så som han dummat sig med mig senaste tiden. Han börjar med att hoppa lite grann framåt, uppåt. Då fick jag driva på ordentligt och bara fortsätta. Sen gjorde ha ngrej nummer två, nämligen att han bara slänger in hela högersidan och springer med den före. Känns nästan som att han springer baklänges tillslut. Min vanliga reaktion är att trycka med högerskänkeln, och det funkar inte riktigt. Idag fick jag tipset att göra det, PLUS att leda med högertygeln och vända in på en mindre volt. Det tog väl tre gånger så slutade han göra så. Hm.
 
Som ni ser så lärde jag mig mycket idag, och nu blir det att kämpa på med alla de här nya grejerna. Framförallt ska jag börja öva mer på förvänd galopp, och stanna och fatta ny om han slår om. Jag ska också komma ihåg det här med att trycka ut bogarna för innerskänkeln i höger varv, och då höja innerhanden så att han verkligen komemr igenom i ställningen. Helt enkelt vara noggrann och hela tiden vara tydlig.
 
Vad komiskt det är va? Precis det här tjatar jag på tjejerna om heeela tiden! Och så är det så svårt att själv göra det. Haha!
 
Efter ridpasset fick Zigge sig en tvätt med lite schampo där han börjat få fläckar och sen smorde jag alla mina lädergrejor och fettade in allt. Perfekt! Även sadeln fick sig en omgång, perfekt eftersom jag inte ska rida i den imorgon.Remember me


Ladda ner en egen design gratis