Final Ponnycupen Hoppning

Idag var det äntligen dags! Finalmatchen i ponnycupen i hoppning! Det är en stor dag! Vi är supernöjda oavsett hur det går! Men extra kul vore ju såklart om vi kunde få vinna, hehe!
 
Något annat som också var lite extra roligt var att vi i finalen fick möta Tyresö, ett lag vi själva gillar att vara hos. Kändes mycket roligt att det var de som gick till final! Finalmatchen avgjordes på Sundby, och där kan man allt säga att det blev svårt!
 
Vi började med att samlas upp och gå banan, en bana som var många gånger svårare än vad det brukar vara, både vägmässigt, men också själva hindrena. Självklart blir det lite extra nervöst då, även fast det redan var nervöst bara att vara i final! När vi sen fick se hästarna ridas fram av Sundby själva, så blev vi nog ännu mer nervösa. VILKA svåra ponnyer!
 
Vi drog lott med Tyresö om vilka tre hästar vi skulle börja rida och vilka tre dom skulle börja med. Vi drog trion med de svårare ponnyerna. (enligt mig) En av dem var en så tittig häst att den stannade med sin hemmaryttare på ett pluttelitet inbjudande kryss. Spännande. Om jag någon gång tyckt att det varit svårt att sätta upp rätt ryttare på rätt häst så var det ingenting mot det här. Jag ville inte sätta någon ryttare alls på ett par ponnyer. Men när jag skärpte blicken och tittade på vilka ryttare jag hade, var det väldigt tydligt vilka jag skulle ha på vilka ponnyer. Vissa mammor tittade tveksamt på mig, hehe. Ibland tror jag att de tror att jag fått något spel, men i slutändan brukar de alltid förstå mina tankegångar.
 
Våra tre första ryttare fick sitta upp och värma upp sina ponnyer. Det var inga lätta ponnyer någon av dem, och inte heller Tyresös tre första verkade särskilt lätta. Jag tycker ändå att alla tjejerna gjorde ett bra jobb!
 
Vi hade de tre första startnumren, så första ekipaget ut för dagen är vår ryttare. Hon rider riktigt bra, men är nog lite för avslappnad, för ponnyn springer bredvid på hinder nr två. 4 fel. Typiskt. Men men, påt igen. Resten av banan red hon jättebra och slutade alltså på fyra fel.. Nåja, om alla andra går felfritt så nollar vi ändå! Dock kände jag på mig att det inte skulel bli lätt att få runt några nollor här inte.
 
Vår andra ryttare ut är den jättekrångliga ponnyn som bara ville stanna för allt. Ryttaren var riktigt riktigt duktig och kom ända till näst sista hindret innan den fick sitt tredje stopp. Hon la då en volt och övervann hindret. Jag ÄLSKAR att mina ryttare tänker utifrån hästens bästa och inte sin egen vinning. (I det här fallet hade det ju varit bättre att inte övervinna hindret eftersom det kunde gjort att det andra laget fått det lite svårare med den hästen) Hur som helst, utesluten. Vi ligger alltså på 4 fel efter två ryttare.
 
Vår tredje ryttare går ut och rider en grym runda, hon brukar leverera när det verkligen gäller, och det gör hon även denna gång. En felfri runda och vi ligger alltså kvar på 4 fel efter att våra tre första ryttare ridit.
 
Efter våra tre första starter blir det alltså Tyresös tre första. Deras första ryttare ut sitter på en liten racerponny som ser trevlig ut. Hon rider bra, men vips så får den ltie för mycket fart och nitar på sista hindret. Hon rider på igen och den nitar igen. Tredje gången hon styr på så får hon över den. Alltså slutar hon på 12 fel.
 
Tyresös andra ryttare ut och det blir en fin runda som både blir felfri och även ska visa sig bli guldmedaljsritten för dagen. Tyresö ligger alltså på noll fel efter två ryttare. Det blir dags för Tyresös tredje ryttare, den sista innan vi ska byta hästar. Hon rider en fin runda men får även hon ett stopp. Alltså 4 fel. Nu står det alltså lika efter första rundan. 4 fel till oss, och 4 fel till dom. Herregud vad spännande det hrä är! 
 
Vi byter hästar och ryttare och jag har alltså tre nya ponnyer att sätta mig in i. Även dessa tre ser svåra ut, på sina olika vis. Mina tjejer är ändå väldigt duktiga och vi är redo för start.
 
Tyresös första ryttare rider ut felfritt. Nu ligger alltså Tyresö fortfarande på 4 fel och vi på 4 fel.
 
Tyresös andra ryttare rider en kämpig runda på den allra svårase ponnyn och blir även hon utesluten. plötsligt blir det ett rejält skifte i felpoäng. Plötsligt ligger Tyresö på 16 fel, och vi har ju bara 4. Lite jublar jag inombords, även fast det givetvis är jättetråkigt att hon blev utesluten.
 
Tyresös tredje och sista ryttare får startsignal och rider en felfri runda. Tyresö är alltså klara med alla sina rundor och slutar alltså på 16 fel. Nu är det upp till oss att avgöra detta. Om alla våra rider felfritt så vinner vi ju såklart, men det känns inte så troligt med tanke på hur svårt det varit, och dessutom alla dessa nerver!
 
Vår första ryttare startar och även om det är racerponnyn så lyckas vår ryttare hålla den i schack och det blir en felfri runda! Vi ligger alltså fortfarande på 4 fel.
 
Vår andra ryttare ut rider en stabil runda och går även hon felfritt. Jag tror knappt det är sant. Vi ligger fortfarande på 4 fel. För att vi ska kunna vinna allt så behöver nästa ryttare rida på 12 fel eller mindre. Detä r inte omöjligt, och jag börjar fundera på om jag verkligen ahr räknat rätt.
 
Vår sista ryttare går ut med gaaaaanska mycket på spel, som tur är håller hon nerverna i schack och rider en helt felfri runda.
 
I och med detta slutar Tyresö på 16 fel och vi slutar på 4 fel. Vilket då betyder att vi har vunnit. Vi har vunnit! VI HAR VUNNIT! Det är helt galet och jag är så glad för mina duktiga duktiga ponnycupstjejer! Det var de verkligen värda!
 
 
 
 Remember me


Ladda ner en egen design gratis